Internetova stranka/firma All4Biznis

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
bob333
Novice
Novice

Re: Internetova stranka/firma All4Biznis

Príspevok od používateľa bob333 »

mam pocit, ze pan a4b si zamiena pravny vyklad pojmov "ohovaranie" a "zverejnenie faktov" .
petiar
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa petiar »

uplink napísal:Vážený pán Petiar,

Snáď len toľko:

1. Najprv si upracte pred vlastným prahom, neignorujte telefonáty a sms správy, neskrývajte sa a neutekajte pred ľuďmi, voči ktorým máte nemalé podlžnosti,
2. neurazte sa, ale o SEO a optimalizácii webov pre vyhľadávače viete len veľmi málo a to málo čo viete ste aj tak doplietol,
3. Vaša gramatika a štylistika sa nachádza niekde pod úrovňou človeka, ktorý je v 4tom ročníku základnej školy, čudujem sa ako ste Vy mohol prezentovať firmu a4b - ten 4tý ročník myslím smrteľne vážne.

S pozdravom

uplink
Uplink, pozor, ja nemam so spolocnostou a4b vobec nic spolocne (a ani by som nechcel mat)!

Prosim aby si odvolal svoje tvrdenia ktore sa zakladaju na tejto chybnej dedukcii. Kludne mi nadavaj ak nieco neviem ohladne SEO - neviem vsetko a ani nemozem vediet - ale este raz opakujem ze so spolocnostou a4b som nikdy nebol v ziadnom obchodnom ani pracovnom vztahu. Taktiez vyhlasujem ze neviem o nikom voci komu by som mal podlznosti, ani kamarati, znami ani obchodni partneri (tam je to skor naopak) ani socialna ani zdravotna poistovna.

Co sa tyka stylistiky - to si si ma tiez musel s niekym pomylit, dovolim si tvdit ze moj pisomny prejav je na nadstandardnej urovni, pretoze sa pisaniu aktivne venujem. Z gramatiky mi nejdu ciarky, o tom viem, ale ostatne by malo byt v poriadku (kde mam nejaku inu gramaticku chybu ako ciarku?).

//autoeditácia príspevku (01 Okt 2010, 10:32)
weroro napísal: Skús len tak zo srandy dať do google môj nick :) a pozri si 7-8 výsledok od vrchu. To je len skúšobný web, ktorý nemá nič. slúži iba na pokusy. sú do neho nahodené iba tie flashe :)) Ako ma google našiel? upozorňujem, že v googli na tej to pozícii sa tá stránka objavila koncom decembra minulého roka, nikde som neuverejňoval linky a urobil som ju tuším niekedy v októbri. Takže Uplink má pravdu, google si našiel mňa a nemusel som sa mu vnucovať.
Zaujimave. Ak je naozaj pravda to co tvrdis, teda hlavne to ze si nikde (fakt nikde?) nedaval na tuto stranku link, skusme sa zamysliet nad tym ako sa o tomto webe mohol Google dozvediet.

Mne napada jedine to, ze Google nahodne generuje retazce a skusa ci neexistuju domeny s takym nazvom. Myslis ze to robi? Pravdupovediac, neprekvapilo by ma to, ale neviem. Mas ine vysvetlenie?
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Každá doména ktorá je zaregistrovaná je regnutá asi v 20tich spoločnostiach, kde si ju google crawleri vytiahnu. Registrátori majú doménu na svojom webe zverejnenú ešte v deň registrácie a návštevy od google crawlerov v niektorých prípadoch každých pár minút. Domeńy ktoré som registroval posledne [plastic-surgery-slovakia.com a plastic-surgery.sk] boli asi mesiac nájditeľné len u registrátorov a až potom si ich google hodil aj do svojho registru.

A sorry za skomoloenie a pomýlenie si mena, pán Petiar - moja narážka bola na p. Petráša, nie na Vás - ospravedlňujem sa, môj prispevok je uz so správnym menom.
Lilith
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Lilith »

Hahaha, gratulujem pretorian_pp. Vyzera to ze sa vam podarilo vytunelovat az dve spolocnosti a to dokonca tym istym sposobom, loool. http://www.lupa.cz/clanky/globe-interne ... u-spalila/
Ktora bude tretia v poradi? Vsak sa vravi do tretice vsetko dobre. Dajte to tentokrat vediet dopredu aby obycajni ludia neprisli o peniaze, ktore aj tak nakoniec asi skoncia vo vasom vrecku, alebo vo vrecku vasich komplicov. haha
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Lilith napísal:Hahaha, gratulujem pretorian_pp. Vyzera to ze sa vam podarilo vytunelovat az dve spolocnosti a to dokonca tym istym sposobom, loool. http://www.lupa.cz/clanky/globe-interne ... u-spalila/
Ktora bude tretia v poradi? Vsak sa vravi do tretice vsetko dobre. Dajte to tentokrat vediet dopredu aby obycajni ludia neprisli o peniaze, ktore aj tak nakoniec asi skoncia vo vasom vrecku, alebo vo vrecku vasich komplicov. haha
Ľudská nenažranosť nemá konca, ten chlap sa mi skôr javí ako workoholik, už by mohol ísť na dovolenku, nech toľko nepracuje (neokráda).
petiar
Amateur
Amateur

uplink napísal:Každá doména ktorá je zaregistrovaná je regnutá asi v 20tich spoločnostiach, kde si ju google crawleri vytiahnu. Registrátori majú doménu na svojom webe zverejnenú ešte v deň registrácie a návštevy od google crawlerov v niektorých prípadoch každých pár minút. Domeńy ktoré som registroval posledne [plastic-surgery-slovakia.com a plastic-surgery.sk] boli asi mesiac nájditeľné len u registrátorov a až potom si ich google hodil aj do svojho registru.

A sorry za skomoloenie a pomýlenie si mena, pán Petiar - moja narážka bola na p. Petráša, nie na Vás - ospravedlňujem sa, môj prispevok je uz so správnym menom.
To mi nenapadlo, to dáva zmysel. :-) A vďaka za opravu.
Cobra99
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cobra99 »

Chlapci a dievčatá z a4b: ak ste takí skvelí, prečo po zadaní slova "all4biznis" do googlu je vasa stranka az na 5. mieste? Vlastne to ani nie je odkaz priamo na stránku o a4b, ale na eshop.
bob333
Novice
Novice

Cobra99 napísal:Chlapci a dievčatá z a4b: ak ste takí skvelí, prečo po zadaní slova "all4biznis" do googlu je vasa stranka az na 5. mieste? Vlastne to ani nie je odkaz priamo na stránku o a4b, ale na eshop.
mily cobra, podla toho, ako som celu vec dlhsie sledoval, cca este pred 4 mesiacmi to este bolo tak, ako sa pytas ... no teraz aj Alexa index rapidne klesa tejto stranke, co je zrejme sposobene prave tym, ako sa tu pise, ze uz sa na webe nerobi SEO, navstevnost a pod. - takze ide dolu vodou :-) ... na zaciatku sa to zdalo ako velmi zaujimava vec, komplexna i-net sluzba (az na ten MLM system) ... no napad a nastavenie systemu mozu byt akokolvek dobre, ak to ale ludia po.s.ru, vysledok je rovnaky ako pri zlom napade a zlom nastaveni systemu :-( ... co uz...
pretorian_pp
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pretorian_pp »

Lilith napísal:Hahaha, gratulujem pretorian_pp. Vyzera to ze sa vam podarilo vytunelovat az dve spolocnosti a to dokonca tym istym sposobom, loool. http://www.lupa.cz/clanky/globe-interne ... u-spalila/
Dobrý deň,

To je tým, ako som napísal /nemal som najsprávnejších spoločníkov../
Ale to riešiť nebudem, len toľko že všetky okolnosti niesu publikovateľné .
Ja som sa vždy snažil robiť to čo som uznal za vhodné a pomáhal som človekom čo to najviac potrebovali ale sám som s toho nemal nič..
Ja sa neskrývam ale dovolať sa mne už nedá, lebo spoločnosť nezaplatila telefóne účty ako aj iné veci..
Keď som bol konateľom a mal na starosti sčasti firmu, bolo všetko platené ako malo až na pár drobnosti.. ale všetko fungovalo ako malo..
Ale otázka je takáto : Čo sa deje vo firme posledné 3-4 mesiace ?
Na to mám a nielen ja iný názor.
Neplatí sa nič pre členov/zákazníkov
Neplatia sa účty...
Neplatia sa služby...
Nerobia sa služby...
Len sa vystavujú faktúry a berú sa peniaze od nových zákazníkov.
Robia sa nátlaky na tých čo sú zaregistrovaný v systéme ale nezaplatili / lebo tieto služby nechcú /

Nech si každý spraví sam názor . / ale nie s čiastkových informácii /
Ja viem všetko čo som písal aj s dokladovať..
a ešte jedna info.. / za tých 9 mesiacov bol asi obrat 180 000€ ale je to iné.. nakoľko sa investovalo do spoločnosti oveľa viac. / - a nenapísali vôbec čo všetko sa stých penazí platilo.. / len výplaty napísali /
Prečo nenapíšu koľko obrat za posledné 4 mesiace ? Alebo koľko sa čo zaplatilo za posledné 4 mesiace.. Alebo čo spravili za tie 4 mesiace ?
Vždy je príjem a výdaj.. a v tomto prípade je výdaj vyšší ako príjem.. a to za služby a produkty prípadne reklamu čo sa bartrovalo alebo nakupovalo v hotovosti a niekedy aj bez papierov od firiem a súkromných ľudí.. / výroba webov, design, registrácie do katalógov, reklamné predmety a pod... / - to pozná asi veľa obchodníkov ale aj obyčajný ludia.
Podrobné príjmy ako aj výdaje od začiatku až po deň čo som postúpil konateľstvo p. miklánkovi mám zdokladované . / nakoľko som si dal spraviť komplet audit /

Ich momentálne jeden server / Power System 400, konfigurácia : Asus RS100, Intel Core2 quad Q6600 2.4 GHz, 8GB DDR2 RAM, 2x 500GB SATA2 HDD / je nechránený a nemá administrátora . Na tom jednom serveri teraz všetko beží ako aj MySQL databázy a je vyťažený na 70-95% a to neviem či robia aj denné zálohy na iný server...

Ostatne už to riešia právnici kde sa spojilo viac ako 35 nespokojných členov/zákazníkov A4b a spoločne podávajú podnety na určité miesta. / a denne ich pribúda /

Ja osobne v spolupráci s kvalitnou firmou ponúkam každému členovi/zákazníkovi/klentovi obdobné služby ktoré mali dostáť/dostávať od All4biznis s.r.o. a to ZADARMO / registrácie do katalógov, SEO report ako aj zapracovanie + vypracovanie aktívných článkov, Spätné odkazy vrátane hostingu domény na 3 serveroch a výroby Webstránok/eshopov .

Stačí ak mi napíšu na email a ja ich služby aktivujem resp. spravím do 7 dní.. / záleží od služby / - okrem návštevnosti !!
Takto sa mi ozvali viac ako 45 firiem a už sú aj vybavený a tým aj spokojný..

Čo sa týka firmy GlobePowernet, tak tam určitá náprava nastala.. / s mojej strany tam bolo všetko v poriadku ale dôveroval som komu som nemal.. /
A čo som mohol, tak som dal do poriadku aj za môjho partnera .. a to čo povedali páni z čiech sa nestalo ako to prezentovali. Dôkazom je to že nikto nepodal nijaké T.O. lebo nebol na to dôvod.

Niečo podobné sa deje aj teraz.. len s tým rozdielom, že sa niekto / nový spoločník / chce nabaliť na firme ten čo dal do firmy najmenej resp. skoro nič.. /max cca 500€ /

Ešte aj zamestnané pracovníčky firmy nedostávali posledné 3 mesiace načas výplaty a to nehovorím o stravných lístkoch čo nedostali aj keď im to strhli z výplaty...
Veď už dali aj výpoveď ako viem.. a firma sa v tichosti odsťahovala niekde na Záhradnícku ulicu / kde má kancelárie aj Apolis... / a vôbec sa neobťažovali to napísať na web.. / a to neviem či vôbec zaplatili nájomné na SNP /???

Takýchto vecí je tu viac ale to už oni nenapíšu... :-) len sa vyhrážajú...

Pretorian_pp
Lilith
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Lilith »

Takže ste vytunelovali 2 spoločnosti :D za nič ani v jednej ani v druhej nemôžete, pokračujete v tom istom dalej a to ešte zadarmo??? :-) nejako sa mi to nedzdaaa... to už máte zarobených dosť peňazí že robíte zadarmo veci za čo iní cvakajú nemalý cash? rofl
Cobra99
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cobra99 »

pretorian_pp napísal:... a v tomto prípade je výdaj vyšší ako príjem.. a to za služby a produkty prípadne reklamu čo sa bartrovalo alebo nakupovalo v hotovosti a niekedy aj bez papierov od firiem a súkromných ľudí.. / výroba webov, design, registrácie do katalógov, reklamné predmety a pod...
Hlavne, že ste prezentovali ako vám 2 roky 150 programátorov vytváralo software, ktorý vie automaticky registrovať do x katalógov. A teraz sa dozvedáme, že vám to robili externé firmy. Pekne. To som hneď vedel, že žiadny soft nemáte.
Peťo, ak ideš rozbiehať zas nejakú sľubotechnu na tunel, tak chcem ísť do toho ako tichý spoločník. Evidentne ti odrby idú. Mne sa už nechce robiť za pár šupov. :-)
alfonso
Novice
Novice

Príspevok od používateľa alfonso »

Zdravim vsetkych.
Neda mi nezapojit sa do diskusie,pretoze som bol takisto aktivnym clenom All4Biznis.
Nebudem tu kryt ani jednu ani druhu stranu a budem sa snazit byt mazimalne objektivny,nakolko som bol dost blizko celeho diania.

Snad na zaciatok by som sa velmi rad opytal Lilith,ci aj v realnom zivote takto sudi konanie ludi.Mam na mysli odsudit niekoho bez vypocutia druhej strany?Pretoze pokial som si vedomy,tak P.Petras nebol nikdy nikym sudeny ani trestne stihany.Takze pisat nieco o tunelovani a obvinit niekoho,kto ma cisty register len kvoli tomu,aby si zapadol/zapadla do "partie" je ubohe.
A za druhe by bolo fajn naucit sa citat,pretoze z toho co Petras napisal ohladom sluzieb zadarmo,tak to platilo len pre firmy,ktore mali zakupene sluzby v All4Biznis.Nie pre koholvek.
Ale pokial si v tom odstavci precital nieco ine,tak s v tom ti teda uz nepomoze asi nikto.Na druhej strane pokial viem,tak P.Petras nebol jediny majitel spolocnosti,ba dokonca firmu zastupoval len ako konatel.Spominam to len kvoli tomu,ze sa tu niejako pozabudlo na V.Tonkovica,ktory bol vacsinovym majitelom spolocnosti a bez jeho suhlasu sa nic neudialo a ako prvy odpredal svoj podiel s vedomim,ze firma ide ku dnu.Avsak urcite nielen jeho zasluhou.
Vsetci co tu pisete svoje a pocity su len zmesou vyfabulovanych a predhodenych klamstiev.Ale to je na Slovensku normalna vec,takze sa niet comu divit.
Este sa vratim k zmene konatelov.
Ak som dobre pochopil,tak firme isla dolu vodou po zmene majitela a konatela,pretoze pokial bol konatelom Petras,tak bolo vsetko aspon ako-tak v poriadku.Robili si sluzby,vyplacalo sa atd.
Akonahle sa vo firme zmenilo vedenie,prestalo sa cokolvek robit,takze by ma zaujimalo,aky poddiel ma na tom Petras s Tonkovicom,hlavne Petras,nakolko co tu vysvetlil je realita.

Nebranim ani jedneho ani druheho,pretoze viem,ze nie vsetky sluzby sa robili nacas a vela veci sa podcenilo.
Sam som bol od sameho zaciatku proti mlm systemu,pretoze som bol zasadne proti tomu,aby takuto pracu robili ludia,ktory su "profesionalne deformovany" (rozumej,chamtivy) z ostatnych multilevelov.Co viem len ja,tak 90 % registrovanych nevedelo poriadne pouzivat ani Google,nieto este vypracovat si akukolvek analyzu alebo vyprofilovat firmu a navrhnut danej firme odpovedajucu sluzbu.
Toto velke fiasko sposobil len V.Tonkovic svojimi "prezentaciami",kde velkolepo prezentoval ako lahko sa daju dane "balicky" sluzieb predat.O cene sa nebudem bavit,pretoze uz niekolko rokov sa venujem seo marketingu a ceny boli porovnatelne s europskym trhom,ale pre slovenskych podnikatelov bola uz suma 999 euro "privysoka",pokial im dotycny "obchodak dokonale nevysvetlil,co tato suma obnasa.

Pokial si niekto mysli,ze tu pisem bludy a vyzna sa v netmarketingu,velmi rad s nim tuto temu rozoberiem podrobne,pretoze s cistym svedomim( a je mi srdecne jedno,kolky sa tu teraz urazia) mozem napisat,ze maximalne tak p.uplink je znalec.
Petiara ani nebudem riesit,nakolko sam "dokonale" ukazal,ako sa rozumie SEO a celej problematike :)

Nebudem tu rozoberat ani Cobru aj napriek jeho profesionalite,vid jeho predosly komentar a dostacujucu odpoved od bob-a.
Nebudem tu riesit dilemu ohladom softveru,pretoze som osobne videl,ake ma soft ucinky a co dokaze a bolo to vidiet aj na samotnej All4Biznis webke,takze uz naozaj neviem,ako Cobre vysvetlit,ze ked si Petras vzal so sebou soft a All4Biznis uz nema ziadnu jeho kopiu,tak nie je sanca,aby napr.len Alexa index stupal(resp.klesal v obratenom zmysel,cize sa priblizoval jednotke).

Je vsak velka skoda,ze firma dopadla tak ako dopadla a nie malou vinnou sa o pad pricinilo aj samotne vedenie.To mi potvrdi snad kazdy clen,ktory sa aspon minimalne venoval celej problematike.
All4Biznis malo v rukach silnu zbran,ale jej potencial zostal nevyuzity.Urcite sa o pad postarali aj samotny obchodaci,pretoze si museli byt vedomy faktu,ze len z Biznis registracii firma nemala sancu na prezitie aj ked sa z pociatku mozno zda,ze tych 180 tis muselo byt slusne imanie,ale treba si uvedomit,ze pokial by sa platilo to co sa malo,tak s tej sumy by mnoho nezostalo.
Ale chamtivost niektorych "individui" bola bezhranicna a pevne verim,ze ich trest neminie.
Sam budem stat v prvej rade,pokial sa pojde po ich krku,ale musia byt v pade a tuneli priamo (nie nepriamo) zainteresovany,cize si velmi rad vypocujem aj tvrdenie druhej strany a nebudem sudit len na zaklade vymyslov a jedna babka povedala.

Tak sa vsetci "zainteresovany" najskor zamyslite nad tym,ake podrobnosti su v skutocnosti realita a co je len pokus zbavit sa zodpovednosti.Pretoze moj oosbny nazor ohladom p.Wagnera je taky,ze ten uz firmu davno pustil k vode nakolko mozno skoro,mozno neskoro pochopil,ako to vypada s All4Biznis v reale.Takze logicky mi z toho vyplyva,ze jedinym hybnym clankom v dnesnej firmy je uz len Matej Miklanek a ten sa len snazi zbavit zodpovednosti.

To by bolo asi tak vsetko ohladom mojho nazoru.
Som presvedceny o tom,ze som sa nezastaval ani jednej strany,takze moj postoj ostal sicto objektivny.
Pokial si niekto mysli(a som presvedceny o tom,ze provokateri sa vzdy najdu),ze som sa niekoho osobne dotkol,s cistym svedomim si to s nim vydiskutujem.

S pozdravom....
petiar
Amateur
Amateur

alfonso napísal: Petiara ani nebudem riesit,nakolko sam "dokonale" ukazal,ako sa rozumie SEO a celej problematike :)
Alfonso,

pokiaľ si dobre spomínam tak celá "diskusia" ohľadne SEO z mojej strany bola len o tom že ktosi tu tvrdil že Google hodnotí weby aj podľa ich návštevnosti. Čo je podľa mňa totálna hlúposť, nakoľko je technicky nemožné aby Google poznal návštevnosť každého webu.

Howgh! ;-)
bob333
Novice
Novice

petiar napísal:
Alfonso,

pokiaľ si dobre spomínam tak celá "diskusia" ohľadne SEO z mojej strany bola len o tom že ktosi tu tvrdil že Google hodnotí weby aj podľa ich návštevnosti. Čo je podľa mňa totálna hlúposť, nakoľko je technicky nemožné aby Google poznal návštevnosť každého webu.

Howgh! ;-)
Samozrejme, bolo by velmi odvazne tvrdit, ze Google hodnoti weby len podla ich navstevnosti. Cela problematika ratingovania na webe je omnoho zlozitejsia, nez sa zda. Je mnoho kriterii, ktore Google (ale aj ine ratingy) pouzivaju pre hodnotenie webov, navstevnost je len jedno z nich. Nikto presne nepozna system algoritmu fungovania Googla a ratingovania, pretoze je to chranene tajomstvo, preto nie je mozne v ramci i-marketingu zarucit 100% uspesnost - tzn. napr. 1 miesto v neplatenych odkazoch vo vyhladavaci (pokial domena 2. radu priamo neobsahuje klucove slovo alebo klucove slovne spojenie - i to nie je na 100%, pretoze ak niekto vymasti kopec tisic euracov za adwords, etarget a pod. "prebije" aj takehoto konkurenta, akurat, ze ho to vyjde na slusny balik). Kazdy vacsi katalog, vyhladavac ma svoj "bot", ktory prehladava a hodnoti weby (resp. ziskava z nich informacie), ktore pozna... argument moze zniet - "a co tie, ktore nepozna?". Nebudme naivni. Presne tak, ako to uz niekto vyssie spomenul, cela siet je prepojena a pod kontrolou vrchnych spravcov pripojeni a registratorov - myslite si, ze medzi nimi navzajom a medzi takymi gigantami ako je Google nefunguje tok a vymena informacii? Je jasne, ze Google velmi skoro po registracii novej domeny pride na tuto vasu "novu" stranku. Detto Alexa a jej podobne ratingove systemy (okrem toho, Google ma aj vlastny hodnotiaci system - PageRank). Nie sme v obdobi anglickej priemyselnej revolucie ale v infoveku, preto este raz, bolo by naivne si mysliet, ze vymena informacii medzi jednotlivymi mega hracmi v sieti nefunguje.

//autoeditácia príspevku (06 Okt 2010, 8:50)
Cobra99 napísal: Hlavne, že ste prezentovali ako vám 2 roky 150 programátorov vytváralo software, ktorý vie automaticky registrovať do x katalógov. A teraz sa dozvedáme, že vám to robili externé firmy. Pekne. To som hneď vedel, že žiadny soft nemáte.
Peťo, ak ideš rozbiehať zas nejakú sľubotechnu na tunel, tak chcem ísť do toho ako tichý spoločník. Evidentne ti odrby idú. Mne sa už nechce robiť za pár šupov. :-)
Cobricka ahoj ... nie celkom spravne si to pochopil .. cast z celkoveho poctu katalogov sa registruje softom (a niektore su bezne dostupne, napr. IBP - ktory okrem on-page SEO, je schopny registrovat stranku aj do - ak so dobre pamatam, nejakych 100 katalogov), dalsia cast sa registruje, zjednodusene povedane "rucne" + niektore registracie do katalogov mozu byt aj spoplatnene... tak uz vies? :-)

//autoeditácia príspevku (06 Okt 2010, 8:57)
Lilith napísal:Takže ste vytunelovali 2 spoločnosti :D za nič ani v jednej ani v druhej nemôžete, pokračujete v tom istom dalej a to ešte zadarmo??? :-) nejako sa mi to nedzdaaa... to už máte zarobených dosť peňazí že robíte zadarmo veci za čo iní cvakajú nemalý cash? rofl
no, uz od zaciatku je to tu cele o tom, ze sa neporiadne cita, a ked sa nieco nesprave pochopi, nikto sa neopyta a rovno tresne do diskusie hlupost :-) ... je to presne tak, ako Alfonso napisal ... kedze, odkedy Petras technicke veci neriadi, nic nefunguje, odkedy nie je konatel, tiez nic nefunguje ... preto zverejnil tu ponuku, ze klientom All4, ktori si uz sluzby objednali a zaplatili a All4 im ich uz zrejme nikdy neposkytne, Petras zdarma tieto sluzby doriesi a dorobi, ak budu chciet, co je, myslim si, velkorysa ponuka ... :-) peace
petiar
Amateur
Amateur

bob333 napísal:Je mnoho kriterii, ktore Google (ale aj ine ratingy) pouzivaju pre hodnotenie webov, navstevnost je len jedno z nich.
No a ja tvrdím, že nie je, pretože (a už sa opakujem asi stý krát) nie je technicky možné aby Google vedel o každej návšteve každého webu (a môže poznať aj tisíc megahráčov). O niektorých vie, ale nie o všetkých. A keďže nevie o všetkých, nemôže toto kritérium (návštevnosť) brať do úvahy, pretože by hodnotil na základe neúplných informácií. A prvoradodým cieľom všetkých vyhľadávačov je poskytovať relevantné výsledky.

Jedinou odpoveďou na toto mi v tejto diskusii boli zatiaľ iba osobné útoky. :-)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pán Petiar - PR je určený na základe a) backlinkov [relevantných, či menej relevantných spätných odkazoch na portáloch - relevancia záleží primárne od toho či je spätný odkaz povedzme portálu ktorý sa venuje pečeniu buchtičiek na portáli billa, tesco, alebo nejakého fóra, ktoré sa venuje potravinám, alebo na porno portáli, kde sa preberá hlavne sado maso na fóre a streamujú full HD porno videá] Sekundárne od samotného PR webu a jeho pozície v googli. b) počtu návštev - čím viac návštev, tým väčšia relevancia s ohľadom na vyhľadávané kľúčové slová. Tzn. že ak portál o pečení buchtičiek je nachádzaný pod slovom bdsm, latex, porn a pod, tak je jasné že relevancia bude veľmi nízka a tak isto aj pozícia v googli, avšak ak daný portál bude nachádzaný ľuďmi pod kľúčovými slovami, ktoré sa týkajú daného portálu a jeho zamerania, tak je relevancia vyššia a pozícia v googli stúpa. Google však nevie určiť ktorý web má aké zameranie, na to slúži description a ostatné meta data. c) platená reklama a sponzorované odkazy nie len google ad sense, ale aj e-target a iné služby - ovplyvňujú tiež PR a pozíciu stránky v googli d) samotný kód stránky, jeho prístupnosť, sémantika a infraštruktúra - tiež ovplyvňuje pozíciu a PR, ale ani z diaľky nie tak, ako prvé dva body. Asi toľko v kocke, som vypichol len pár percent ohľadom PR a pozície v googli. Btw. google monitoruje hlavne weby, ktoré majú vo svojom zdrojovom kóde skript na monitorovanie, ktorý si môže každý webmaster hodiť na svoj[e] web[y]. To však neznamená že google nevie aj o návštevnosti webov, ktoré neobsahujú tento string. Ak je web aspoň trochu navštevovaný, google si sleduje jeho návštevnosť, relevanciu odkazov na spriateľených stránkach a relevanciu podľa vyhľadávaných kľúčových slov vs. description a popis webu [meta data]. Samozrejme že google nevie určiť plnú návštevnosť webu! Nevie určiť či bol web navštívený zo zoznamu, altavisty, alebo yahoo, pokiaľ neobsahuje vo svojom vlastnom zdrojovom kóde string z google analytics. Avšak sú rôzne dohody medzi jednotlivými portálmi a dané dáta si za určitý poplatok zdielajú. Toto je však už marketing, ktorý v neposlednom rade tiež vplýva na celkový výsledok.

Pretorian_pp a.k.a. pán Petráš - prosím Vás vráťte peniaze môjmu známemu, alebo mu dodajte dve PC na ktorých ste sa dohodli pred 5timi mesiacmi, budem Vám za to vďačný. Tie jeho PC potrebuje aj firma v ktorej pracujem na renderovanie viacerých projektov, kamošovi utekajú prachy denno denne a môjmu šéfovi tečú nervy. Rád by som podotkol že sa nejedná o PC za pár korún. akisto by ste mohli vyriešiť jeho zmenku, ktorá je dávno po splastnosti.Totižto to že spravidla ignorujete všetky telefonáty, sms, maily týkajúce sa tých záležitostí, a ak dávate, tak len zavádzajúce informácie ohľadom nich, danú vec nevyrieši. Ďakujem.
petiar
Amateur
Amateur

uplink napísal:pán Petiar - PR je určený na základe a) backlinkov [relevantných, či menej relevantných spätných odkazoch na portáloch - relevancia záleží primárne od toho či je spätný odkaz povedzme portálu ktorý sa venuje pečeniu buchtičiek na portáli billa, tesco, alebo nejakého fóra, ktoré sa venuje potravinám, alebo na porno portáli, kde sa preberá hlavne sado maso na fóre a streamujú full HD porno videá] Sekundárne od samotného PR webu a jeho pozície v googli. b) počtu návštev - čím viac návštev, tým väčšia relevancia s ohľadom na vyhľadávané kľúčové slová. Tzn. že ak portál o pečení buchtičiek je nachádzaný pod slovom bdsm, latex, porn a pod, tak je jasné že relevancia bude veľmi nízka a tak isto aj pozícia v googli, avšak ak daný portál bude nachádzaný ľuďmi pod kľúčovými slovami, ktoré sa týkajú daného portálu a jeho zamerania, tak je relevancia vyššia a pozícia v googli stúpa. Google však nevie určiť ktorý web má aké zameranie, na to slúži description a ostatné meta data. c) platená reklama a sponzorované odkazy nie len google ad sense, ale aj e-target a iné služby - ovplyvňujú tiež PR a pozíciu stránky v googli d) samotný kód stránky, jeho prístupnosť, sémantika a infraštruktúra - tiež ovplyvňuje pozíciu a PR, ale ani z diaľky nie tak, ako prvé dva body. Asi toľko v kocke, som vypichol len pár percent ohľadom PR a pozície v googli. Btw. google monitoruje hlavne weby, ktoré majú vo svojom zdrojovom kóde skript na monitorovanie, ktorý si môže každý webmaster hodiť na svoj[e] web[y]. To však neznamená že google nevie aj o návštevnosti webov, ktoré neobsahujú tento string. Ak je web aspoň trochu navštevovaný, google si sleduje jeho návštevnosť, relevanciu odkazov na spriateľených stránkach a relevanciu podľa vyhľadávaných kľúčových slov vs. description a popis webu [meta data].
Ok, tak ešte raz. :-)
Toto všetko ja viem, to je mi jasné. Nesúhlasím ale s bodom b) a pýtam sa to tu dookola a ešte mi nikto neodpovedal na túto jednoduchú otázku: Ako Google zistí počet návštev na mojej stránke ak tam nemám Google Analytics? To, že niekde na inom webe existuje backlink je fajn, ale Google nemá ako zistiť koľko užívateľov naň reálne kliklo. Teda ak sem napríklad do tohto komentára hodím link na nejaký web, ktorý nemá GA a ty naň klikneš, tak to Google nezistí. Googlebot ho zaregistruje, pridá nejaký plusový bodík k PR ale koľko ľudí naň skutočne kliklo, to mu ostane záhadou.

Dôsledok: Ak by Google naozaj hodnotil weby podľa návštevnosti, mohol by hodnotiť jedine tie, ktoré majú GA, pretože tam ju vie zistiť. To by ale viedlo k tomu že by weby s GA boli zvýhodňované a to je úplne v rozpore s cieľom podávať za každých okolností relevantné výsledky. A sám si to naznačil - dôležitý je obsah (sémantika webu, backlinky, atď...). Nie návštevnosť.

A môžme si tykať, pravda? :-)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Google zistí návštevnosť veľmi jednoducho, ujde mu len jedna časť a to je direct traffic, alebo direct hit na doménu, ostatné zistí tak, že daný človek klikne na web v googli, alebo ho nájde cez referring site. Izi nie? :)
petiar
Amateur
Amateur

uplink napísal:Google zistí návštevnosť veľmi jednoducho, ujde mu len jedna časť a to je direct traffic, alebo direct hit na doménu, ostatné zistí tak, že daný človek klikne na web v googli, alebo ho nájde cez referring site. Izi nie? :)
Presne tak. Dokonca ani keď na webe A klikneš na odkaz na web B, tak to Google nemusí zistiť (ak ani jeden z nich nepoužíva GA). Takže reálnu návštevnosť Google nevie. Ďalšia otázka: Myslíš si, že Google bude hodnotiť weby podľa neúplných informácií? Nemyslím si. Zvýhodňoval by weby, ktoré majú GA alebo na ktoré sa viac kliká z výsledkov vyhľadávania. A práve druhý prípad je úplne nelogický, pretože potom by Google hodnotil podľa niečoho, čo sám ovplyvňuje (lepšia SERP -> viac klikov -> ešte lepšia SERP > ešte viac klikov -> donekonečna...).
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hej, google zvýhodňuje weby, ktoré sú zapojené do ich projektu GA, z jednoduchého dôvodu. Chce dominovať, a tak ťa odmení. To je taká istá otázka, ako keby si sa spýtal či google zvýhodňuje platené weby [google ad sense] samozrejme. Dokonca ak spĺnaš pravidlá nie W3C, ale googlácke interné pri tvorení prístupného webu, tak môžeš mať nevalidný, ale pre google prístupnejší a teda lepší web. Google si totižto moc nerozumie s konzorcium W3C, Bohu žiaľ.
Napísať odpoveď