ISIC karta - cestovné
ISIC karta - cestovné
Zdravím, neviete mi niekto povedať akú zľavu ponúka ISIC karta na cestovnom?
Re: ISIC karta - cestovné
ked vlastnis kartu ISIC, tak si student a tym padom si kupujes studentske listky. cize vacsinou je to polovica ceny normalneho listku.
Čiže si nemusím vybavovať tú čipovú kartu na vlaky? Stačí ak sa na stanici preukážem ISIC kartou?
Ano, ale ISIC zlava na vlaky plati len v tej kerajine kde bola ISIC karta vydana.
Cipovu kartu si vybavovat nemusis. Na stanici sa nemusis preukazovat ISIC kartou, tam si len kupis studentsky listok a az revizorovi/sprievodcovi pri kontrole cestovnych listkov ukazes ISIC + cestovny listok.
ani to nie je vzdy pravda, cesky ISIC na ceske vlaky neplatiziegel napísal:Ano, ale ISIC zlava na vlaky plati len v tej kerajine kde bola ISIC karta vydana.
na slovenske vlaky si vybav papierovu preukazku, potrebujes 3 centy za tlacivo a fotku spravneho formatuDonAndres napísal:Čiže si nemusím vybavovať tú čipovú kartu na vlaky? Stačí ak sa na stanici preukážem ISIC kartou?
ak mas slovensky ISIC s aktivovanym cipom, tak ti staci ten, musi byt ale aktivovany!
11.09. mám v BA zápis do 1. ročníka a zrejme dostaneme ISIC, ale neviem, či už bude aktivovaný. Hneď v ten deň cestujem naspäť domov, teda keby som ISIC nemal aktivovaný, budem mať nárok na zľavu?
Teda ak sa napr. na stanici preukážem potvrdením o návšteve, ktoré zrejme na zápise dostaneme, vypíšem to tlačivo, dodám fotku, vydajú mi napr. tú papierovú poukážku, aj keď mám ISIC?
(bývam v Snine, takže rozdiel medzi študentským a obyčajným cestovným by pre mňa za jednu cestu bolo asi 15 EUR, čo nie je malá suma)
Teda ak sa napr. na stanici preukážem potvrdením o návšteve, ktoré zrejme na zápise dostaneme, vypíšem to tlačivo, dodám fotku, vydajú mi napr. tú papierovú poukážku, aj keď mám ISIC?
(bývam v Snine, takže rozdiel medzi študentským a obyčajným cestovným by pre mňa za jednu cestu bolo asi 15 EUR, čo nie je malá suma)
ked nebude aktivovany, tak sa nevies preukazat, ze si student => plna sumaInnocence napísal:teda keby som ISIC nemal aktivovaný, budem mať nárok na zľavu?
na pokladni ti to sice predaju, ale potom si na tebe sprievodca zgustne
papierovu preukazku vydavaju na zaklade potvrdenia o navsteve skoly, to by si mal dostat v den zapisu, kvoli tomu tam ides
-
Hellboy248
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Innocence: isic mozes mat, no ked ho revizor overi a nebude aktivovany tak platis cely listocek (moja skusenost)
Ked chces tu papierovu preukazku, tak si musis dat v skole potvrdit na to urcene tlacivo zo ŽSR -> http://www.truni.sk/sites/default/files ... a_zssk.pdf
Ďakujem, páni 
@innocence: http://www.uniba.sk/index.php?id=3045 teoreticky by si mohol ísť aj na neaktivovanej. Na tom odkaze je stanovisko žsr teraz z júla.
A sám mám otázku. Včera som bol na zápis, dostal som kartu a hneď som ju aktivoval na termináli. Všetko fungovalo, vrátane dopravnej časti. Pri kontrole vo vlaku to tiež fungovalo. Ešte v ten deň som cestoval autobusom. Pri kontrole karty bola neaktívna. Následne mi ju šofér aktivoval. Vravel som si, že ten autobusový EMtec je osobytne, a že všetko je ok, kedže ani šofér nevyzeral prekvapene.
Dnes som sa skúšal dostať do predaja ePCL v dopravnom podniku Bratislava, ale pri kontrole SNR čísla to vypotilo, že karta má neaktivovanú dopravnú časť. Teda mám len počkať alebo si to budem musieť aktivovať ešte niekde na dopravnom podniku?
A sám mám otázku. Včera som bol na zápis, dostal som kartu a hneď som ju aktivoval na termináli. Všetko fungovalo, vrátane dopravnej časti. Pri kontrole vo vlaku to tiež fungovalo. Ešte v ten deň som cestoval autobusom. Pri kontrole karty bola neaktívna. Následne mi ju šofér aktivoval. Vravel som si, že ten autobusový EMtec je osobytne, a že všetko je ok, kedže ani šofér nevyzeral prekvapene.
Dnes som sa skúšal dostať do predaja ePCL v dopravnom podniku Bratislava, ale pri kontrole SNR čísla to vypotilo, že karta má neaktivovanú dopravnú časť. Teda mám len počkať alebo si to budem musieť aktivovať ešte niekde na dopravnom podniku?
-
Blackout147
Medium Expert
Caute, dnes som dostal ISIC/Euro 26 kartu od skoly a neviem ci mam aktivovany dopravny cip, zajtra chcem cestovat vlakom a chcel by som vediet ci si budem musiet priplatit alebo nie. Je nejaka stranka kde sa to da skontrolovat?
To si nepamätáš, či si ho prikladal k terminálu?
-
Blackout147
Medium Expert
K akemu terminalu?
Dnes nam to len na hodine rozdavali a potom som sa spytal ci to uz mozem normalne pouzivat a spoluziacka, ze hej, ze nam to uz aktivovali ale nepovedala presne, co, tak sa radsej tu spytam.
Ja sa trochu priživím - potrebujem si nabiť ISIC, aby som ním mohol platiť v jedálni na Atriakoch, dá sa to urobiť online, alebo musím niekde ísť?
Rovnako ma zaujíma, ako si na ISIC kúpiť predplatný cestovný lístok do MHD. Stačí, ak prídem na pobočku DPB, zaplatím a oni mi z toho ISIC-u spravia električenku?
Rovnako ma zaujíma, ako si na ISIC kúpiť predplatný cestovný lístok do MHD. Stačí, ak prídem na pobočku DPB, zaplatím a oni mi z toho ISIC-u spravia električenku?
K obedom neviem, ale staci, ze dojdes tam kde predavaju elektricenky, a proste das isic povies co chces a sprava sa to ako elektricenka.
Nabiješ si ho pri pokladni, keď pôjdeš platiť za žranicu.Innocence napísal:Ja sa trochu priživím - potrebujem si nabiť ISIC, aby som ním mohol platiť v jedálni na Atriakoch, dá sa to urobiť online, alebo musím niekde ísť?
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
elektricenka sa da spravit aj cez net na http://www.dpb.sk/ v sekcii pre cestujucich -> Kupa ePCL
-
nejakymarko
Addict
moja skusenous s isicom je taka, ze pocas septembra vo vlakoch zvacsa len pozru, ci mas novu prolongacnu znamku a vobec ju k tej masine neprikladaju.
po dalsie, ked v skole dostanes isic, tak si ho vies aktivovat za par sekund tym, ze ho v skole prilozis k terminalu a o viac sa uz nestaras
po dalsie, ked v skole dostanes isic, tak si ho vies aktivovat za par sekund tym, ze ho v skole prilozis k terminalu a o viac sa uz nestaras