Slovenske univerzity nepoznam osobne

poznam len ich biednu uroven a neefektivnost. Mam byvalych spoluziakov zo strednej co studuju take blbosti a este viacej ma sere ked vidim ze si slecna da na FB som Bc. pricom studuje dajaku andragogiku... to taky diplom osrat na co to je?
Ako to funguje tu vo francuzsku, som na statnej univerzite, prvy rok som platil 400 eur(200skolne,200poistenie pre studenta). Bolo nas obrovske kvantum, preslo prvym rocnikom nejakych 30% ALE obrovsky rozdiel medzi slovenskom a francuzskom, nemame tu take veci ako opravne skusky, vsetko sa robi len raz, potom sa to spocita a ak nemas viac ako 50 % v sucte zo vsetkych predmetov(niektore maju vacsiu hodnotu) tak ides na opravne, opravne su len jedny, ALE tu ti ponukaju 2 tyzdenne na opakovanie, pride profak na hodinu je nas strasne malo, lebo niektori to urobili na prvy krat, niektori si myslia ze to lepsie zvladnu sami doma a ti ostatni pridu do skoly, kazdemu sa venuje do podrobna,
vidno na nich ze nam chcu pomoct, prvy rocnik ked som nemal vsetko na prvy krat, bol som v soku, ze preco im tak na nas zalezi. U nas by sa na teba vysrali, douc sa to sam alebo padaj zo skoly.
Druhy rocnik, kedze som odrobil vo francuzsku 2 roky, mal som pravo na stipko. Co mi plati to male skolne plus mi dava pocas skolskeho roka neico menej ako 5000eur na 10 mesiacov...
Ak nemate stipko myslim ze cena ale predsa len narasta s rocnikom, ale zase nic neunosne, MAster 2 ~ 2500eur