jak zacat?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
snake2
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa snake2 »

ppt napísal:Zalezi od toho, ktory programovaci jazyk si si vybral. Prave dnes som pascal uploadol (tema: http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=56070 ).
srry zabudol som .. myslel som C
mastermind
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mastermind »

snake2
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa snake2 »

no DEVC++ mam doma ... som uplny zaciatocnik v C ( ucim sa sam ) ale mam s tym problem... ono napisem nejaky lahulinky priklad a ono vypise ze nevie co je to "printf" a kopec dalsich prikazov ... neviem kde je chyba kedze tieto priklady ostatnym funguju....

P.S . kniznice by mali byt dobre nainstalovane ... ale fakt nevim
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

KoCi napísal:ty si proste unikat, urcite si sa narodil aj so zubami a obleceny :hehe: Ak si tvoris webstranky cez Word, tak mas pravdu tam nepotrebujes sa html ucit :)

ale html je uz nutny zaklad, ak sa xces naucit dalej napr PHP a pod. Netvrdim ze html je programovaci jazyk, ale len tak sam od seba ho vediet nebudes ;) mozno ty uz si profik, ale su ludia co sa o to zacinaju zaujimat a chcu sa to naucit.
chcel som tym len povedat ze html stranky dokazes vytvorit aj vo WYSIWYG editore (sice to nebude najkrajsi kod na svete ale budes mat stranku, a potom mozno dakedy ked budes chciet tak sa pozres aj na ten kod ze co to tam je) ... je to proste len znackovanie/formatovanie ktore ti pri programovani NIJAK nepomoze ....
ak sa chces ucit php tak html v podstate ani nepotrebujes (vytupy si mozes davat aj do suboru ked nic ine :wink: ) ... problem s php je ten ze ono bolo vytvorene ako hypertext preprocesor a teda jeho vystupom je html ... ale znalost html ta nenauci cykly ani algoritmicky mysliet :wink:
uelektronik
Star
Star

Príspevok od používateľa uelektronik »

ja odporucam:

na pascal: Borland Pascal 7
na c: Borland C++ 3.1

su to sice programy beziace pod DOSom ale o to ide, kazdy by si to mal odskusat pod dosom pisat programy, viem sice ze kazdy zacinajuci programator by chcel pisat programy pod windowsom ktore denne pouziva, ale k tomu ma este fakt daleko. Rozne "mocne" nastroje kde kliknes a vypluje ti to polovicu programu nie su pre zaciatocnikov dobre.

co sa tyka toho ze som dal na 1. miesto html, asi ste ma zle pochopili, ja som tam dal html preto aby zacinajuci programator sa naucil pisat zdrojaky. t.j dodrzovat vlastnu upravu zdrojaku, aby zistil ze vsetko ma svoj zaciatok a koniec, ze veci sa do seba daju vnarat, a ze program ma nejaky uvod a telo.... t.j urcite som tam nedal html preto aby sa ho chlapec ucil cely a robil nejake profesionalne stranky, ale nech ho iba "opaci" a spravi 3 alebo 4 stranky, a potom hrrrr na pascal
funny102
Light Star
Light Star

Re: jak zacat?

Príspevok od používateľa funny102 »

krowak napísal:chcel by som sa spitat ,ak nemam vecsie skusenosti s programovanim,s jakym typom by som mal zacat? :new04:
kukni na

Kód: Vybrať všetko

www.eddems.szm.sk
a vidis ako to ide ked to robim 1 krat
atlox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa atlox »

Určite začni Pascalom.... Dlho som nevedel pochopiť rôzne algoritmy, ale v škole sme mali Pascal a ten mi dal toho dosť.... :roll: :smt023
fidel157
Novice
Novice

Príspevok od používateľa fidel157 »

[quote="uelektronik"]ja udporucam:

1. html
2. pascal
3. c jazyk
4. delphi
4. c++ jazyk
5. python

Kde zoženim pascal? :shock:
neutronmind
Expert
Expert

Príspevok od používateľa neutronmind »

Co chces na nom zohnat? Ak kompilator, tak napr. Borland Pascal, Free Pascal alebo DevPascal... :)
JanJanuska
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JanJanuska »

Najlepsie je zacat podla mna s pascalom, resp. s delphi. Nie nadarmo ho mnohi povazuju za jazyk pre studentov. Tam sa naucis dobre zaklady, pretoze si nuteny pisat "cely" kod. Zacni pekne od podlahy a ak ta to bude bavit, tak sa vrhni do objektoveho kodenia a potom uz bude malickost prejst na iny, modernejsi jazyk. Ak si povies, ze delphi ta nebavi, tak ta pravdepodobne nebude bavit ani iny programovaci jazyk, pretoze v zakladoch ide viac menej o to iste, len je ina syntax.
Potom uz bude prechod na dalsi jazyk celkom pohodovy.
To co pisal uelektronik, tym sa neriad, pisanie html tagov a programovanie su uplne odlisne veci a ist cestou pascalu, potom ceckom, zasa pascalom a opat ceckom je dost chaoticke a nelogicke.
Napísať odpoveď