Jazykový Menič ? python do c++ ??

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
killer-bee*-*
Zablokovaný
Zablokovaný

Jazykový Menič ? python do c++ ??

Príspevok od používateľa killer-bee*-* »

Dobrý deň , existuje niečo ako jazykový menič teda napíšem kod jednoduchého jazyka a premení mi to napr.do c++ ?
ak áno aké to má výhody a nevýhody :|
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Jazykový Menič ? python do c++ ??

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ide to, jazyk prelozis. Ale z api to je problem.
Okrem toho vies aky je rozdiel medzi objektovym modelom v pythone a C++ ?
Konverzie medzi jazykmi sa pouzivaju, ale vetcinou na ine veci.

Chces ma richly program? Tak sa nauc programovat, nauc sa co je to zlozitost algoritmov, venuj sa nejakemu jazyku do hlbky, a potpm v nom mozes robir richle programy.

//autoeditácia príspevku (23 Dec 2015, 20:40)
karmista: ano mam, ak chces vediet viac, pis sukromnu spravu
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

killer-bee*-* napísal:Dobrý deň , existuje niečo ako jazykový menič teda napíšem kod jednoduchého jazyka a premení mi to napr.do c++ ?
ak áno aké to má výhody a nevýhody :|
Mozem sa opytat na co to potrebujes?
killer-bee*-*
Zablokovaný
Zablokovaný

c++ je pre mňa veľmi náročný. zatiaľ viem :pascal,python,ruby,a autoit. tieto jazyky som si vybral kvôli tomu že sú easy.
teraz rozmýšľam o nejakom "LVL UP" jazyku napr c# alebo java. ..Tak som sa opýtal opýtal či je možné použiť nejaký "menič".
a čo sa týka web jazykov tak viem :HTML/CSS/PHP/učím sa JS a jquery...posledný kod bol bot na istú hru (DarkOrbit) a vyzeral takto:
MsgBox (0,"Urban Bot -beta 0.0.1","Urban Bot -beta 0.0.1 - code by moje meno")
MsgBox (0,"exiter","bota vypneš ESC butonom")

HotKeySet("{ESC}", "myExit")
HotKeySet ("{p}","pause")
;
MsgBox(0,"Calibration: Top Left Play Area","namier kurzor na lavý horný roh clienta a keď tak máš tak stlač SPACE.")
$Screen1 = MouseGetPos()

MsgBox(0,"Calibration: Bottom Right Play Area","namier kurzor na pravý dolný roh clienta a potom stlač SPACE.")
$Screen2 = MouseGetPos()

MsgBox(0,"Calibration: Top Left MiniMap","namier kurzor na ľavý horný roh MiniMapi a stlač Space.")
$MiniMap1 = MouseGetPos()

MsgBox(0,"Calibration: Bottom Right MiniMap","namier kurzor na pravý dolný roh Minimapi a stlač space.")
$MiniMap2 = MouseGetPos()

$Endurium_color_1 = 0xDA8754
$Endurium_color_2 = 0xDA8754

$Box1_color_1 = 0xDA8754
$Box1_color_2 = 0xDA8754

$ShadeVariant = 20

$ColorSearchCounter = 0

$HuntCounter = 0;

MouseClick("left",$MiniMap1[0],$MiniMap1[1],1,1)
Sleep(900)

$CurrentHuntPoint = $MiniMap1

$X_Steps = ($MiniMap2[0] - $MiniMap1[0]) / 5 ;
$Y_Steps = ($MiniMap2[1] - $MiniMap1[1]) / 5 ;

$Hunting = True;

while(1)

WinActivate("DarkOrbit")

SearchForColor($Endurium_color_1, $Endurium_color_2)
SearchForColor($Box1_color_1,$Box1_color_2)
Sleep(250)

if $Hunting = True Then
$HuntCounter = $HuntCounter + 1
if $HuntCounter = 10 Then
$HuntCounter = 0
if $CurrentHuntPoint[0] + $X_Steps > $MiniMap2[0] Then
if $CurrentHuntPoint[1] + $Y_Steps > $MiniMap2[1] Then
$CurrentHuntPoint = $MiniMap1
Else
$CurrentHuntPoint[0] = $MiniMap1[0]
$CurrentHuntPoint[1] = $CurrentHuntPoint[1] + $Y_Steps
EndIf
Else
$CurrentHuntPoint[0] = $CurrentHuntPoint[0] + $X_Steps
EndIf
MouseClick("left",$CurrentHuntPoint[0],$CurrentHuntPoint[1],'1',1)
EndIf
EndIf
WEnd

func SearchForColor($col1, $col2)

$Found = PixelSearch($Screen1[0],$Screen1[1] , $Screen2[0], $Screen2[1], $col1,$ShadeVariant)
If Not @error Then

SetError(0)
$Found = PixelSearch($Found[0] - 32,$Found[1] - 32 , $Found[0] + 32, $Found[1] + 32, $col2, $ShadeVariant)
If Not @error Then

MouseClick("left",$Found[0],$Found[1],1,1)
sleep(1000)
SearchForColor($col1, $col2)
EndIf
EndIf

$Found = PixelSearch($Screen2[0],$Screen2[1] , $Screen1[0], $Screen1[1], $col1,$ShadeVariant)
If Not @error Then

SetError(0)
$Found = PixelSearch($Found[0] - 32,$Found[1] - 32 , $Found[0] + 32, $Found[1] + 32, $col2, $ShadeVariant)
If Not @error Then

MouseClick("left",$Found[0],$Found[1],1,1)
sleep(1000)
SearchForColor($col1, $col2)
EndIf
EndIf
EndFunc

Func pause()
While 1
sleep (100)
WEnd
EndFunc

func myExit()
exit
EndFunc
......................................
tak mi pls pošlite nejaký konverter na tie jazyky . aspoň to skúsim
eMPiko
Addict
Addict

a preco myslis ze c++ je lvl up jazyk? ruby a python, ktore si spominal sa povazuju za "vyssie" jazyky ako c++. pokial sa chces naucit programovat, pokojne mozes zostat pri nich. aj ked je super mat prehlad o viacerych jazykov, netreba ho mat uplne od zaciatku ako sa ucis. radsej sa venuj jednemu jazyku podrobnejsie, pripadne nejakemu baliku jazykov (napr. web) a skus sa pustit aj do zlozitejsich projektov. ak sa venujes webovym technologiam, mozes sa napriklad pokusit vytvorit nejaku vlastnu stranku a podobne. pokial sa jazykom venujes len povrchne, sice o nich nieco vies, ale nemas s nimi ziadne realny vysledok.

A kod davaj tu na fore do prislusnych znaciek [ code ]. Vyzera to potom takto:

Kód: Vybrať všetko

var i = 1
killer-bee*-*
Zablokovaný
Zablokovaný

nie som žiadny profík ale myslím že je vývoj programu cez python je 3x rýchlejší ako c++(minimálne 3x). tak teda neviem u ktorého jazyka zostať alebo poprípade aký sa naučiť. c++ je podla mňa moc Hard a neviem si predstaviť písať pomocou c++ veľké sofistikované softíky... silne rozmýšľam o naučenie sa c# alebo javy,alebo zostanem pri ruby alebo python. neviem si vybrať ako "primárni" jazyk či python alebo ruby. python je mi viac sympaticky(proste sa mi píše lepšie) ako ruby ale ruby má super framework (on rails) a all je tam obejct. ale keď sa ma niekto spýta že aký jazyk používam najradšej a odpoviem mu : "python", tak ma na mieste vysmeje. inač oplatí sa študovať aj nejaký funkcionálny jazyk ?? ak ano aké to má reálne využitie v dnešnej dobe ?
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Ono to ani tak nie je o tom koľko jazykov vieš...ak pochopíš koncepty v pozadí - napr. OOP, algoritmizáciu, atď., tak ti bude viac-menej jedno v čom budeš programovať :)
Môžeš mať 20 kalkulačiek, ale pokiaľ nevieš ako vypočítať samotný príklad, sú ti na nič. Rovnako ako kalkulačka aj jazyk je len nástroj...
killer-bee*-*
Zablokovaný
Zablokovaný

nj. ale teda ako vybrať ten najlepší nástroj ?? aby som dosiahol najlepšieho výsledku ?? nechcem nič extra pomalé ani extra náročné ale taký "zlatý stred". viem teda keď sa budem učiť javu tak mi to pôjde oveľa ľahšie lebo viem iní jazyk. viem že ide v all jazykoch o to isté iba inak sa to zapisuje do kodu,ale podstata je istá. môj problém je ten že neviem ktorý "nástroj" mám uchopiť, a používať ho tak aby mi vyhovoval..ok rozhodol som sa používať jeden jazyk ale nwm ktorý, ale najlepšie by bolo niečo z tohoto:python,ruby,c#,java
eMPiko
Addict
Addict

killer-bee*-* napísal:nj. ale teda ako vybrať ten najlepší nástroj ?? aby som dosiahol najlepšieho výsledku ?? nechcem nič extra pomalé ani extra náročné ale taký "zlatý stred". viem teda keď sa budem učiť javu tak mi to pôjde oveľa ľahšie lebo viem iní jazyk. viem že ide v all jazykoch o to isté iba inak sa to zapisuje do kodu,ale podstata je istá. môj problém je ten že neviem ktorý "nástroj" mám uchopiť, a používať ho tak aby mi vyhovoval..ok rozhodol som sa používať jeden jazyk ale nwm ktorý, ale najlepšie by bolo niečo z tohoto:python,ruby,c#,java
Na tvojom mieste by som sa velmi nad rychlostou jazyka nezamyslal. Rychlost byva problemom len pri naozaj velkych projektoch alebo pri spracovani velkeho mnozstva dat. Ak chces napr. naprogramovat nejaky web, tak ruby ci python su na to dostatocne rychle. Ak by si vsak chcel spracovavat gigabajty nejakych dat, tak je lepsie ist do C. Ale to ta ako zaciatocnika zatial nemusi velmi trapit, lebo k takym uloham sa zrejme tak lahko nedostanes, to je skor domenou nejakych naozaj specializovanych odbornikov.

Ak sa ti dobre pise v Pythone, tak si ho pokojne vyber a pis v nom. Je viac vseobecny ako Ruby, tam sa vsetko toci okolo Railsov a webu. V Pythone sa riesi sirsia mnozina uloh, ale tiez ma skvely webovy framework - Django. Urcite to nie je nejaky menejcenny jazyk za ktory by ta niekto mal vysmievat. Vo firmach sa mozno az tak velmi nepouziva, ale napr. na vysokych skolach a v akademickych kruhoch je velmi popularny a robia sa v nom aj rozlicne vyskumne projekty, co sa napr. o Jave povedat neda.
Paragon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paragon »

C / C++ by som na začiatok neodporúčal. Pokiaľ nemáš pevné nervy, je veľká šanca, že ťa iba odradí od programovania.

Môžeš skúsiť Javu alebo C#. Oproti C++ sú značne jednoduchšie, nemusíš riešiť kopu vecí, ktoré sa robia v C++ zbytočne zložito. Taktiež sú zamerané na RAD (rapid application development) - t.j. čo najrýchlejší vývoj aplikácií ( píšeš čo najmenej kódu ).

Postrehol som, že ťa trápi, že C++ aplikácia pobeží rýchlejšie ako iné. To (ty) vôbec nemusíš riešiť.

Či si vyberieš Javu alebo C#, chybu nespravíš. Java má výhodu, že beží skoro všade. C# na druhej strane má (asi) najlepšie IDE na svete, skvelé frameworky pre rôzne typy aplikácií a celkovo je "vylepšením" Javy, kde platí (detaily robia rozdiel).

- Prečo neostaneš pri Pythone, keď sa ti páči?
killer-bee*-*
Zablokovaný
Zablokovaný

tak sa budem zdokonalovať v pythone.. možno časom keď bude čas nálada sa naučím niečo ako c++...ešte sa musím doučiť JS a jquery a zdokonalovať v PHP. a css síce viem ale nemám na to "grafický cit", tak sa aj css budem musieť zdokonalovať .
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

neviem prečo si ľudia stále myslia, že programátor musí vedieť všetky jazyky sveta. Kľudne sa ich uč, ale jedného dňa aj tak skončíš pri jednom z nich (ktorý nebudeš vedieť poriadne, lebo si polku života zabil učením sa kvanta jazykov ktoré nikdy nepoužiješ).
Vyber si oblasť, a na tú sa zameraj. Neviem pochopiť prečo sa učíš súčasne php, javascript, python a c++. Tie jazyky sú tak veľmi odlišné že zaručene ti polovica z nich bude zbytočná. Buď budeš používať php a js, alebo python, alebo c++. Ale istotne nie všetky súčasne. Príde mi to ako keby chodíš na futbal, hokej aj tenis súčasne a myslíš si že budeš vo všetkých troch športoch svetovou jednotkou.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal:Vyber si oblasť, a na tú sa zameraj. Neviem pochopiť prečo sa učíš súčasne php, javascript, python a c++. Tie jazyky sú tak veľmi odlišné že zaručene ti polovica z nich bude zbytočná. Buď budeš používať php a js, alebo python, alebo c++. Ale istotne nie všetky súčasne. Príde mi to ako keby chodíš na futbal, hokej aj tenis súčasne a myslíš si že budeš vo všetkých troch športoch svetovou jednotkou.
Ja nahodou som v praci, kde sa musim prepinat medzi projektami (niekedy vystredam 2-3 za den), co je dost narocne. K omu su v inych technologiach, takze sa vramci dna musim prepinat medzi C#, Js, Java (caka ma C++). Je to velmi namahave, velmi neucinne a skodi to produktom aj kodu.
Takze stat sa to moze, ale nezelam to nikomu.
killer-bee*-*
Zablokovaný
Zablokovaný

Celkom som nepochopil že buď sa mám učiť php a js alebo javu etc ... php a js náhodou nesú na webové aplikácie ? ja nwm ja som amatér ale zatiaľ čo sa učím php som sa nestretol napríklad s gui aplikáciami. a js som zatiaľ používal tiež iba na web, tak teraz neviem či sa dajú využiť ako java alebo nejaký OOP jazyk. alebo pomocou javy viem napísať webovú aplikáciu ? lebo stým som sa nestretol. vysvetlí mi to niekto ? podľa mňa php a js sú iba na web,či ? zatiaľ čo java,c# je na software.. ja neviem možno sa mýlim (čo by nebolo prvý krát :D)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ked to zoberesfundamentalne, takv akomkolvek jazyku napises ckolvek.
Dokonca som videl v PHP libk, na pisnie gui pomocou GTK.

Ano, zacni jednym jazykom, ked zistis ze potrebujes daco ine, tak prejdes na iny, ale nie vsteko naraz.

C# a Javasu unverzalnejsie jazyky, ide v nich pisat dektopove, serverovske, clodove, mobilne, webove aplikacie a stranky.
PHP je cisto na web, a bol na to vymsleny a na to sa pouziva.
Napriklad v C++ na nejakom dobrom frameworku by som si vedel predstavit aj webove aplikacie, ale nemyslim, ze sa nieco take v dohladnej dobe stane.
paralen
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa paralen »

Webovu aplikaciu (backend - to co bezi na serveri) napises v com chces, ci v C, C++, C#, Jave alebo hocicom inom. Java a C# su z nich asi najpopularnejsie (v enterprise sfere). Webova aplikacia sa da napisat roznymi sposobmi. V sucasnosti je trend to pisat tak, ze backend poskytuje REST API (pozri google). Nasledne sa vysledny program deployne ("nahra") do nejakeho weboveho serveru. Pri Jave je takyto server napr. tomcat. Frontend sa zase napise v JS (+ staticke stranky) a moze sa deploynut napr. na apache, nginx alebo hocikde inde.

PS: aj webova aplikacia je software
killer-bee*-*
Zablokovaný
Zablokovaný

jáj ja som si myslel že java,c#,c++ je iba na software, že sú aj na web to som nevedel :D .
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

killer-bee*-* napísal:jáj ja som si myslel že java,c#,c++ je iba na software, že sú aj na web to som nevedel :D .
A web je co, hardware? :psssst: hadam by pomohlo keby si si ujasnil zakladne dojmy. eee teda, pojmy.
killer-bee*-*
Zablokovaný
Zablokovaný

kroť komplex...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

nepytaj sa aky jazyk sa ucit, ale co chces robit. je jasne ze pokial chces spravit hru tak to nebudes robit v php.

ale ked chces spravit nieco jednoduche, tak to spravis asi v akomkolvek jazyku. ucit sa c++ nema moc zmysel pokial nechces robit nieco pri com to c++ bude vyhoda (low level veci ako operacne systemy alebo programy narocne na vykon, hry napriklad).
ale aj u tych hier to nie je uplne pravda, dnes sa hromada hier robi napriklad v unity, kde ty uz len skriptujes v c# alebo JS... jasne ze engine ja napisany v c++, pretoze to proste pobezi rychlejsie, ale samotna herna logika uz moze byt aj v komfortnejsom jazyku pisana.

proste ak ti vyhovuje python, rob v pythone. sprav nejake projekty, zdokonaluj sa v nom. totiz "vediet" jazyk neznamena ze spravis kurz na codecademy...

k tomu frameworku, python ma django, co je celkom slusny web framework, malo by to byt podobne RoR, ale to som nikdy nepouzival, takze neviem porovnat.
Napísať odpoveď