Čaute všetci.
Potrebujem nejaký jednoduchý CMS založený na PHP - keď bude potrebné tak aj mysql.Potrebujem ho pre tvorbu mojich www stránok pre môj klan v hre counter strike 1.6
Funkcie by mali byť : vytvoriť,upraviť,zmazať stránku,prihlásenie a registrácia užívateľov,najlepšie aj galéria pre obrázky a videá.
Ďakujem,Pipo224.
Jednoduchý CMS
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Jednoduchý CMS
to čo si vypísal zvláda každý CMS. Treba si len vybrať ktorý ti bude najviac vyhovovať. Skús pozreť napríklad wordpress, joomla, drupal. Tieto tri sú asi najviac používané free cms systémy takže na ne nájdeš najviac templatov, modulov a návodov
mysql je samozrejmosť, cms bez databázy je hlúposť. Ale ak silou mocou chceš, tak getSimple
mysql je samozrejmosť, cms bez databázy je hlúposť. Ale ak silou mocou chceš, tak getSimple
Odporúčam ti PHP-Fusion , keďže hovoríš o hre counter strike predpokladám, že tam budeš chcieť mať nejaké pluginy (posledné hrané zápasy,Team a pod.) Na toto je PHP Fusion najlepší, podľa mňa veľmi ľahká editácia čohokoľvek (aspoň pre mňa
) Skús ho a uvidíš môžem len odporučiť http://phpfusion-skmods.eu/
na tvojom mieste by som nesiahal po cms, ale siel by som cestou free stranok na google. Budes mat dost prace so spravou obsahu nez aby si sa babral s php alebo mysql. Spravis si rychlo navigaciu (menu), vytvaras clanky, tabulky, rebricky, hlasovanie... staci ti ucet na google.
napr ukazkova sablona je tu https://sites.google.com/site/classtemplate_en/
ale ak chces silou mocou cms, tiez by som odporucil wordpress/joomla/drupal
napr ukazkova sablona je tu https://sites.google.com/site/classtemplate_en/
ale ak chces silou mocou cms, tiez by som odporucil wordpress/joomla/drupal
-
Michaelo
Hardcore addict
To uz by mohol rovno robit cez Webnode apodobne smejdy.
CMS si dokazes lahko modifikovat a pridat tam cokolvek. Tiez som zacinal s PHP-Fusion a do teraz ho na niektorych weboch pouzivam (ak mam CMS, tka je to toto, inak pouzivam vlastny kod) a som spokojny (naozaj velmi jednoduche kodovanie designov a doplnkov pre dany CMS). Som ale zvedavy na PHP-Fusion 8, ten uz bude mat dost zmeneny zdrojak a asi uz bude konecne OOP.
Takze ak chces CMS tak wordpress/php-fusion (joomla nie je velmi jednoducha pre zaciatocnikov).
CMS si dokazes lahko modifikovat a pridat tam cokolvek. Tiez som zacinal s PHP-Fusion a do teraz ho na niektorych weboch pouzivam (ak mam CMS, tka je to toto, inak pouzivam vlastny kod) a som spokojny (naozaj velmi jednoduche kodovanie designov a doplnkov pre dany CMS). Som ale zvedavy na PHP-Fusion 8, ten uz bude mat dost zmeneny zdrojak a asi uz bude konecne OOP.
Takze ak chces CMS tak wordpress/php-fusion (joomla nie je velmi jednoducha pre zaciatocnikov).
-
94jakub
Guru wannabe
Ak spravíš clan portál rýchlejšie a jednoduchšie cez Google Sites ako nejaké CMS, tak máš moje uznanie. 
Samozrejme aspoň ako tak na úrovni, nie ako to čudo v tej šablóne.
Veľa ľudí začína na Wordpresse,alebo na hostingových službách ako websnadno.cz webgarden.cz tam si stránku spraví hocijaký mentol za pár sekúnd 
ja som vychádzal z predpokladu, že chce funkčnú (zameranú na obsah doležitý pre clan) stránku a čo najskôr - prihlásenie mu rieši google, základné prístupové práva na stránky tiež, ta šablóna nie je zrovna najkrajšia
ale dajú sa vybrať a modifikovať aj lepšie.. je to proste alternatíva, nech sa sám rozhodne
- to je ťažko porovnať

ale ak chce programovať, cms bude lepšie, záleží na ňom
nevidím prečo by to malo trvať viac - ale je to otázka šikovnosti94jakub napísal:Ak spravíš clan portál rýchlejšie a jednoduchšie cez Google Sites ako nejaké CMS, tak máš moje uznanie.
zas webnode a pod by som neodporúčal a ani by som neprirovnával, google ma trochu iný enviroment na pozadíhegi55 napísal:Veľa ľudí začína na Wordpresse,alebo na hostingových službách ako websnadno.cz webgarden.cz tam si stránku spraví hocijaký mentol za pár sekúnd
ale ak chce programovať, cms bude lepšie, záleží na ňom