jemnosť vlasov + vitaminy, rôzne pripravky a podobne

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Old Dirty Bastard
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

jemnosť vlasov + vitaminy, rôzne pripravky a podobne

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

Zdravim, mam trocha dlhšie vlasy(15cm) a chcem si ich zatial nechať narasť, uvidime čo z toho bude.. problem však je, že sustrašne jemne.. a napriklad vo vetre je to hrôza.. a tou jemnosťou myslim, ako nitky.. da sa povedať :) použivam rôzne blbosti, revitalizujuce, repair šampony a tak podobne, nič nejako nezabera.. chcel by som sa spytať, či niekto nepoznate vitaminy(v strave, napojoch, ...), ktore by mohli vlasy "oživiť", "povzbudiť"? najlepšie z vlastnych skusenosti, kde to fakt zabralo..

//taktiež by som sa chcel spytať, či niekto použiva nejake šampony, balzamy a ja neviem.. pripravky, ktore funguju.. teda uživatelia pocitili badatelny rozdiel v stave vlasov po dlhšom použivani.

Dakujem.
zmija1313
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zmija1313 »

Dnes mame milion vselijakych vonkajsich "zarucenych vlasobudicov", ale v prvom rade si treba uvedomit, ze vlasy rastu zvnutra. Tym padom je dobre sa sustredit na vnutro, teda skor sa snazit dostat do seba nejake-tie vitaminy a mineraly, ktorych ucinok sa prejavi neskor, ale je trvacnejsi. Vyzivovanie zvonka sice rychlo zaberie, ale nepotrva velmi dlho.
Ak mas skutocne prilis jemne (mozno aj riedke vlasy), moze to byt sposobene roznymi pricinami. Na zaciatok je dobre zvysit prisun vitaminu C, B a zinku - tie su zakladom pre vlasy, nechty atd. Samozrejme necakaj, ze po tyzdni budes mat vlasy ako zenske z reklamy na zahranicne sampony... Ak sa bude zdat, ze to nezabera, daju sa skusit pivne kvasnice, link napr. tu:

http://www.najadashop.cz/prirodni-dopln ... snice.html

Dalsim krokom moze byt nieco s obsahom biotinu - vitaminu H. Jeden dost lacny prostriedok je tento:

http://www.lekarna.cz/biosil-vitamin-h- ... ik-tbl-60/

Nie som si ale isty, ci to u nas v lekarnach dostat, je to ceskej vyroby. Ja som to pouzival na zabranenie rozpadaniu sa a zapalovaniu sa nechtov a malo to celkom dobry ucinok aj na vlasy. To som ale vedel, ze mam nedostatok vitaminu H, u inych to nemusi mat skoro ziadne ucinky...
Asi tak poslednym, co mi napada, ked si odmyslim pripravky nad 30 eur je kolagen. Ten je vsak skor pre starsich ludi, ktori uz maju problemy ineho razu, ako len nedobre vlasy..

http://www.lekarna.cz/rosen-kolagen-for ... el-koupel/

Zabera to rychlo, ale nie je to az tak lacny spas.
Su samozrejme aj pripravky, ktore kombinuju vsetky spomenute zlozky - google.

Na vyzivu zvonka: tam budes musiet skusat. Musis si najst par "svojich" samponov, ktore ti nebudu vlasy vysusovat, ci mastit a potom ich obmienat. Balzamov a tzv. masiek je neurekom, ale zase je to o hladani toho naj pre teba. Na ceny moc nepozeraj a kludne skusat lacnejsie aj drahsie pripravky.

No a ine rady asi len tieto: necesat po umyti, ale az po akom-takom uschnuti, nefenovat, nevystavovat prilis slnku, nenechavat zamotane ci zdredovatele, pravidelne podstrihavat, nefarbit, nedavat si trvalu...
Napísať odpoveď