Jumbo packet a NAS
Jumbo packet a NAS
zdravim vas.Chcel by som sa len poradiť kde by mohol byť porblém že keď nastavím Jumbo packet hoci aj na hodnotu iba 2000 tak s ami už nedá pripojiť na NAS ktorý mám WD MyCloud EX2.v routri nemám bohužial žiadnu možnosť nastavenia tohoto typu packetu čo som pozeral jedine kde sami to ešte dá nastaviť je na LAN karte v PC kde môžem ísť až do hodnoty 9000.Rád by som si to rozhcodil aby mi NAS fungovalo aj keby v nastaveniach NAS bol nastavený Jumbo packet na hodnote 9000 lenže to v sučasnosti nejde a jediná možnosť je toto vypnúť čo je hodnota 1500 a vtedy je NAS prístupné.Chcel by som to využiť na vyšší výkon toto nastavenie v rámci LAN siete pri kopírovaní dát.
Re: Jumbo packet a NAS
Ty pises uplne ako retardovany. Mysi ti vyhryzli bodku a ciarku z klavesnice?
Mas 1gbit router, aku znacku a model?
Mas 1gbit router, aku znacku a model?
Je to linksys wrt320n, káble sú kategórie 5e,sieť je nastavená na 1gbit.lenže pri prenose na pevny disk PC z NAS ,keď prenášam povedzme 5gb subor tak mi to ide max do 40MB/s co je okolo 400 mbit +/-.disk v Pc zvládne zapisovať aj tých 100MB/s.Takže si to chcem nejako vyladiť aby som to mal rýchlejšie.No a tieto jumbo pakety by tomu mali pomôcť.
Je uplne nepodstatne ako ide ten disk v pocitaci, pretoze logicky pojde rychlejsie ako v tom MyCloud EX2. Co som pozrel daku recenziu, tak v testoch mali pri fotkach zapis len 40MB/s, pri benchmarku mali 65MB/s - http://www.legitreviews.com/wd-my-cloud ... w_136936/5 Tu mali od 21 do 65MB/s pri zapise. V pripade priemerov sa da povedat, ze si niekde okolo 40MB/s - http://www.nasservery.cz/recenze-wd-my-cloud-ex2/ Podla mna to nie je o ziadnom jumbo packete a inych upravach. Sam mam 1gbit router, aj NAS a rychlosti mam podobne ako v testoch, ziadne tweakovanie Windowsu, uprava firmware zariadeni alebo co. Skus si este do MyCloud hodit posledny firmware, to iste do routra.
Mno jo takze bud sa kupi vykonnejsi NAS alebo nic ine nepomoze chapem..diki moc za vysvetlenie