Kamenne predajne

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Pes
Amateur
Amateur

Kamenne predajne

Príspevok od používateľa Pes »

Zdravím, mám otázku pre právnikov aj pre neprávnikov :D, kto sa pohybuje trošku v zákonoch, kto vie alebo našiel nejakú najnovšiu správu ohľadom vrátenia peňazí alebo výmena tovaru v kamenných predajniach.. je nejaký nový zákonik alebo teda konkrétna lehota, ktorú má možnosť zákazník využiť? Skúšal som googliť no nič aktuálne som nevyhrabal...

Viem, že cez e-shop je lehota 14 dní bez udania dôvodu, ale ako to je v kamenných predajniach?

Vďaka.
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Kamenne predajne

Príspevok od používateľa brm »

V kamennej predajni nič také neexistuje. Pokiaľ je tovar bezchybný, obchod nie je povinný tovar zobrať späť a vrátiť peniaze.

Niektoré predajne takúto možnosť ponúkajú, ale nie je to ich povinnosť. Čo som sa s takýmito zvyklosťami stretol, zvyčajne Ti miesto peňazí dajú poukážku v hodnote tovaru, za ktorú môžeš v sieti ich obchodov v určitej lehote kúpiť iný tovar, prípadne si rovno kúpiš nejaký iný tovar a rozdiel doplatíš.
Pes
Amateur
Amateur

aha, dik, som myslel že je aspoň 7 dní...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Mozno ak by si napisal odkial si, moze ti niekto poradit obchod ktory umoznuje vratit tovar, tiez si to mozes vopred dohodnut, bud zavolat alebo osobne, niektore obchody maju aj na web stranke uvedene ak taku sluzbu ponukaju oficialne. Zvycajne sa vyzaduje povodny obal a co najsetrnejsie otvorenie.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Pes napísal:aha, dik, som myslel že je aspoň 7 dní...
Pri nakupe cez net si nemaš ako pred kupou vyskušať a ošahať to čo kupuješ. Preto je tam ta lehota na vratenie. V kamenej predajni si ale tovar vyskušať môžeš, preto nie je žiaden dôvod aby taky zakon existoval aj pre kamenne predajne.
To že niektore predajne toto umožňuju je len ich dobra vôľa.
Pes
Amateur
Amateur

Dakujem všetkym :)
Napísať odpoveď