kde najlepsie nakupovat nabytok ? ako na novu podlahu ?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
TomAss
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa TomAss »

aha dik..no mne radili nech sa dotoho nepustam sam ze nato treba profesionalnu robotu inac to bude za par rokov take iste jak teraz :?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

TomAss: Keby som bol predajca a pytal by si sa ma na to, tak tiez ti odpoviem rovnako. Je tazka doba, kriza, treba bojovat o kazdu zakazku. Osobne by som 300 eur urcite za to nedal, mozno este keby to bolo za polovicu, tak je to ine.
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

parkety je lepsie "napastovat" alebo "nalakovat" ked sa vybrusia ?

//autoeditácia príspevku ( 17 Aug 2009, 11:21 )
mhm ? pls
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

TomAss napísal:aha dik..no mne radili nech sa dotoho nepustam sam ze nato treba profesionalnu robotu inac to bude za par rokov take iste jak teraz :?
Take iste to nema byť prečo. Keď to vybrúsiš a nalakuješ, tak sa to zanese rovnako ako keby to brúsil niekto iný.
Rozdiel bude akurát v kvalite - keď to budeš brúsiť sám, môžu ti tam ostať pásy v smere brúsenia. Keď ti ujde brúska ti tam ostanú priehlbiny, ktoré síce nevidno avšak na dotyk ich cítiť.

Pár rád zo skúsenosti s brúsením:
-Brúsiť treba pozdĺžne smerom k oknu (aby nebolo vidieť stopy po brúske a prípadne tiene z nerovností)
-Brúsiť žačínaj hrubším šmirglom, pomaly veľkosť zrna zmenšuj. Nakoniec úplne jemným šmirglom zabrúsiť dohladka.
Lakované parkety treba prebrúsiť hrubším šmirglom ako nelakované, hrubka zrna tiež závisí od miery znečistenia (hlavne flakov od vody) - odporúčam poradiť sa v požičovni brusiek kde ti šmirgle predajú.
-S brúskou choď na striedačku - raz začneš pri lavej stene, potom pri pravej. Ak by si začínal pokaždé na rovnakom mieste, vytvorili by sa ti kolajnice, ktoré by bolo po nalakovaní vidieť proti oknu.
-Lišty okolo stien odporúčam dať nové, na brúsenie pri stene/v rohoch a pod radiatorom odporúčam malú-ručnú pásovú brúsku. Vibračná to tak dobre nevybrúsi.
-V miestach, kde sa vytvorila medzera treba podľa možností naklepať parkety čo najviac k sebe, potom ich vytmeliť. Tmel si pripravíš zmiešaním pilín z brusky so špecialnym lepidlom na to určeným (kúpiš v baumaxe alebo vo farby-laky).

-Máš rôzne typy brusiek. Najčastejšie pásovú - kde sa ti točí jeden pás šmirgla v smere brúsenia. Alebo kotúčovú, kde sa ti točia 2 kotúče smerom od seba.
Mal som možnosť brúsiť s tou pásovou a dá to docela zabrať prebrúsiť do hladka akoby kolajnice (viditelne proti svetlu) ktoré vznikajú v miestach kde sa 2 brúsne stopy prekrývajú. Ževraj tie kotúčové su v tomto lepšie. Neviem. Po dovolenke sa chystám brúsiť podlahu u seba v izbe (palubovka) a chcel by som skúsiť tú kotúčovú brúsku..

Toľko z mojích postrehov a skúseností.. :)
Napísať odpoveď