Kde zapojiť svetelneho hada

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
nl635
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 373
Registrovaný: 11 dec 2012, 8:33
Bydlisko: Košice

Kde zapojiť svetelneho hada

Príspevok od používateľa nl635 »

Dobrý
chcem sa spYtať ako zapojim 12v svetelneho hada do Pc aby sa spušťal s PC
(ma odber 5w)
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 17866
Registrovaný: 12 nov 2006, 10:52

Re: Kde zapojiť svetelneho hada

Príspevok od používateľa beardie »

Poradim ti jednu vec: sloveso 'spytat sa' obsahuje ypsilon, kedze mas 12 rokov, si uz pravdepodobne okolo 5. triedy, spravaj sa podla toho...
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6121
Registrovaný: 13 júl 2010, 9:05
Bydlisko: Košice

Re: Kde zapojiť svetelneho hada

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

12 rokov a otvára case? :roll:
nl635
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 373
Registrovaný: 11 dec 2012, 8:33
Bydlisko: Košice

Re: Kde zapojiť svetelneho hada

Príspevok od používateľa nl635 »

JJ aj servis PC a NTB,skladanie PC,Instal OS 6. tieda zo sloviny 3
ale k veci da sa to zapojiť alebo z bedne musi čuchať ďalši kabel ??
110mat110
Light Professional
Light Professional
Príspevky: 938
Registrovaný: 26 dec 2010, 14:37
Bydlisko: Kosice

Re: Kde zapojiť svetelneho hada

Príspevok od používateľa 110mat110 »

radsej by som to na tvojom mieste neskusal. Najdes molex konektor, z neho vyvedies zlty a cierny kabel. Zlty je +12 cierny je gnd. Naozaj sa do toho sam nepustaj, zdroj ma aj vyse 30A a ked dostanes taku supu mozes odje*at zdroj, mozes si aj spalit ruky.
nl635
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 373
Registrovaný: 11 dec 2012, 8:33
Bydlisko: Košice

Re: Kde zapojiť svetelneho hada

Príspevok od používateľa nl635 »

vyskušam to napišem jak to vyšlo

P.S. zdroj my uš rachol to bola PECKA :D našťastie bol kamošov,a stačilo prepajkovať jeden kabel a uš to išlo

//nevišlo zapojil som 2m=10w a uš som mal na 12v vetve len 11,5v chce to silnejši zdroj ten uš je aj tak slaby
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6121
Registrovaný: 13 júl 2010, 9:05
Bydlisko: Košice

Re: Kde zapojiť svetelneho hada

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

kto by dal poje**** 12 ročnému decku čo nevyráta 1,05+1,05 skladať počítače?
nl635
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 373
Registrovaný: 11 dec 2012, 8:33
Bydlisko: Košice

Re: Kde zapojiť svetelneho hada

Príspevok od používateľa nl635 »

Čo ti stale vadi ????????? a 1,01+1,01=2,1
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6121
Registrovaný: 13 júl 2010, 9:05
Bydlisko: Košice

Re: Kde zapojiť svetelneho hada

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

lol nie. Aspoň vieme ako pridávaš napetie
Bobr
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 2936
Registrovaný: 02 mar 2005, 12:35
Bydlisko: Bratislava

Re: Kde zapojiť svetelneho hada

Príspevok od používateľa Bobr »

Skilex napísal:Čo ti stale vadi ????????? a 1,01+1,01=2,1
A odkedy?
nl635
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 373
Registrovaný: 11 dec 2012, 8:33
Bydlisko: Košice

Re: Kde zapojiť svetelneho hada

Príspevok od používateľa nl635 »

lol joj som truba :D 2,02
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6121
Registrovaný: 13 júl 2010, 9:05
Bydlisko: Košice

Re: Kde zapojiť svetelneho hada

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

poďakuj oteckovi že ti to vyrátal
110mat110
Light Professional
Light Professional
Príspevky: 938
Registrovaný: 26 dec 2010, 14:37
Bydlisko: Kosice

Re: Kde zapojiť svetelneho hada

Príspevok od používateľa 110mat110 »

dobre zakladna teoreticka otazka: vies co je dioda? a zakladna prakticka otazka: dovolia ti rodicia robit s pajkovackou?
nl635
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 373
Registrovaný: 11 dec 2012, 8:33
Bydlisko: Košice

Re: Kde zapojiť svetelneho hada

Príspevok od používateľa nl635 »

1.viem co je led-dioda
2.do pc som phal toto : http://www.cbelektro.sk/eshop/action/pr ... coda.xhtml ale ten moj bol slabši a na 5m podľa obalu žral 25W čiže 2 metre čo som tam dl mali 10w
3.je to 9-ročne PC na ktorom na min detailoch spustite tak GTA sa,A som na ňom praktycky sám,robym na %nom pokusi podobneho typu
Bobr
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 2936
Registrovaný: 02 mar 2005, 12:35
Bydlisko: Bratislava

Re: Kde zapojiť svetelneho hada

Príspevok od používateľa Bobr »

Keby si moj syn a napises toto: "praktycky sám,robym na" tak ver, ze by si sa nehral s pajkovackou kym sa nenaucis po slovensky... :mafia:
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6121
Registrovaný: 13 júl 2010, 9:05
Bydlisko: Košice

Re: Kde zapojiť svetelneho hada

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

tak toto je moc :D
110mat110
Light Professional
Light Professional
Príspevky: 938
Registrovaný: 26 dec 2010, 14:37
Bydlisko: Kosice

Re: Kde zapojiť svetelneho hada

Príspevok od používateľa 110mat110 »

asi jedna z mala veci kde sa s michalkom zhodnem. toto je vazne sila. rgb :D ok, radsej sa mi ozvi cez ss a pridem ti to spravit ja :D
otazka nebola ci vies co to je, ale ci vies ako to funguje
nl635
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 373
Registrovaný: 11 dec 2012, 8:33
Bydlisko: Košice

Re: Kde zapojiť svetelneho hada

Príspevok od používateľa nl635 »

Ano viem ko to funguje, ten had sa zapaj do toho : http://www.cbelektro.sk/eshop/action/pr ... 20bh.xhtml
a z toho ovladača sa to zapaja do toho : http://www.cbelektro.sk/eshop/action/pr ... -led.xhtml
a to ten zdroj do zasuvky
ale potom, by sa to nezapinalo s PC,v PC by musel byť ďalši zdroj,a z PC by čuchal ďalši kabel tak preto by som to rad zapojil do PC zdroja ale potom ako som povedal mam veľky pokles napetia
110mat110
Light Professional
Light Professional
Príspevky: 938
Registrovaný: 26 dec 2010, 14:37
Bydlisko: Kosice

Re: Kde zapojiť svetelneho hada

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Ak som tomu spravne porozumel. Kupil si adapter za 20€ ovladac za 30€ a pasy za asi 10€ namiesto toho aby si upgradeol (spravne to je? :D) zdroj, ktory ako pises je slaby?

:smt006 I dont want to live on this planet any more

len tak pre (moju) predstavu, ja som do PC zapojil 2 50cd ledky ktore maju dokopy spotrebu mozno 1W, krasne osvetlili celu bednicku. Stale nechapem kam chces dat 2m led pasov. To je co za bedna preboha.
nl635
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 373
Registrovaný: 11 dec 2012, 8:33
Bydlisko: Košice

Re: Kde zapojiť svetelneho hada

Príspevok od používateľa nl635 »

1.nekupoval som to, napajal som to len na škušku,uš je namontovany na kuhinskej linke
2. 2m preto lebo mal isť na kuchynsku linku a nemohol som rezať
Napísať odpoveď