mam ten procak, mam ten chladic, a som spokojny pretoze masinka ide potichu...SHiFTeR napísal: Dalej asi nevies, co je to vrtulnik. Kup si boxovany AMD 64 +3000 a daj si tam ten chladic, co si k tomu procaku dostal. Potom zistis, co je vrtulnik
kolko stupnov ma vase PC
Hh...viem, ze AMD 64 je ine, ale dam osobnu skusenost a priklad:t0m4s3 napísal:dokaz coho? Na defaulte 41 stupnov? No to som mal tolko aj s boxom ak nie menej
Mal som AMD Barton +2.5GHz, s boxovanym som mal teplotu 60-62 C, v lete aj 65-70 C = to som musel mat otvorenu skrinu a klasicky ventilator, co mame kazdy doma na ofukovanie, som dal fukat do skrine, aby som tomu pomohol. Potom som tam nasadil Primecooler Hypercool III s pastou Arctic Silver III a teplota bola 45 C. Neskusal som na AMD 64 dat klasicky AMD chladic a shit pastu. Urcite by to nedosiahlo taky vykon a to minimalne z 2 dovodov:
1. Boxovany chladic je z Al (hlinik), ktory je menej tepelne vodivy nez med.
2. Ma mensi priemer vrtule a tym musi vynakladat vacsie mnozstvo energie na odfukanie vzduchu (vyssie otacky) a tym aj vacsi hluk a vykon.
Som sa brutalne na tomto pobavilt0m4s3 napísal:a urcite tiez vies ze na odvadzanie tepla kov-vzduch je hlink lepsi ako med.
Takze:
1. Nevies preco je potom med drahsia ako hlinik? Typicky priklad: Pozri si jeden typ chladica a ich ceny hlinikoveho a medeneho typu.
2. Chodim na Materialovotechnologicku fakultu STU do Trnavy, akurat zajtra mam skusku z Nauky o Materialoch. Poslednym ucivom tohto predmetu je med a hlinik. Tak prosim ta, najprv chod studovat, potom zavadzaj ludi.
Inak ten Arctic Cooling Freezer, co si pisal, moze byt dobry, teda podla toho testu, co som o stranu dozadu napisal. Ale s uchladenim na teplotu nie je uplne najlepsie. Dalej moze byt problem zohnat to. Neviem, kde sa predava, ale napr. ja som ten moj zhanal asi 3 mesiace. Bol problem ho dostat na Slovensku. Ale teraz myslim, ze je to v pohode. Neviem ako je na tom Arctic Cooling s dodavkami do SR.
Logika: Tak preco by vyrabali medene chladice, ak hlinik je lepsi? Kedze medeny chladic je drahsi, tak v tom pripade by medene chladice nemali ziadny zmysel a boli by nezaujimave pre trh. Normalne rozmyslam, ze to, co si napisal, urobim screenshot a vyvesim to na oddeleni materialoveho inzinierstvat0m4s3 napísal:Med je lepsia pri odvadzani teploty kov-kov, na kov-vzduch je lepsi hlinik. Smiat sa mozes akurat na svojej nevedomosti. To ze je drahsia to je naozaj argument jak svina...