kolko stupnov ma vase PC
-
Piti
Expert
- Kontaktovať používateľa:
hehe....pohoda....
toto som vytiahol ja na mojom starom AMD Athlon 1700MHz+ pretaktovanom (nie nasobenim FSB) na 2400MHz+, ked sa mi pokazil chladic...

mam to aj dolozene ako to postupne stupalo.... od cca 89stupnov na 92 potom 96 a az na 98...
bohuzial potom neviem preco to nevydrzal zdroj...a odje*kal mi uplne vsetko na doske...vcetne disku
stava sa
toto som vytiahol ja na mojom starom AMD Athlon 1700MHz+ pretaktovanom (nie nasobenim FSB) na 2400MHz+, ked sa mi pokazil chladic...

mam to aj dolozene ako to postupne stupalo.... od cca 89stupnov na 92 potom 96 a az na 98...
bohuzial potom neviem preco to nevydrzal zdroj...a odje*kal mi uplne vsetko na doske...vcetne disku
stava sa
-
provibe
Medium Expert
Ja som mal raz Athlona 2800+ a chcel som tam je*** medeny chladic,tak som porovnaval teplotu so starym chladicom a opacne...Spravil som to tak 10x a potom som si povedal,ze dost testovania a dam naspet medeny a co boh nechcel,tak som nechtiac je*ol rohom chladica do procaku a odjebkalo sa ani nie milimeter,len taky kustik a isiel tata cely procak
,po tomto som bol taky zufaly a mal som chut rozje*at cely comp,dom,vsetko...ale potom som si kupil Athlona 64 3000+ a roztocil som ho na 3400+,2400Mhz,a teplota je ok aj pri zahriati,vyskoci max 45´C...,ale mam spraveny tunel na procak,taze taha vlastny vzduch...Posielam fotecky teploty a taktu...
- Prílohy
-
- TAkt PC...
- cihi.png (25.27 KiB) 1323 zobrazení
-
- Teplota o vsetkom
- Teplota.JPG (148.05 KiB) 1339 zobrazení
-
Prometheus_49
Medium Expert
-
Prometheus_49
Medium Expert
-
NAPSTER
Expert
intel
intel p4 celeron vazne mam take blbe oznacenie 2400mhz akt. takt 2616 mhz teraz ako mam zapraseny PC (pol roka necisteny) 40°C ked je v klude al. po zapnuti ventilator na plne a 49°C napr. teraz
a fici este u mna server
79 procesov 2 uzivatelia prihlaseny
a fici este u mna server
79 procesov 2 uzivatelia prihlaseny
-
NAPSTER
Expert
CPU
uz mam takt na 2712 Mhz teplota 46°C priemer idem dat cistit PC a uz 2 chladice na CPU cize povim im nech daju daco lepsie a socket sa mi zda 478 (to mam na skatuli od MB a je tam aj intel e7205 /chipset/)
ale zatial spokojny...este ram treba 512 mb (spolu bude 1 GB)
Takze dneska som si odtestoval server a vysledok je asi taky, ze idle procak aprox. 27-28, pri burne do 40°C, pretoze tam uz mam nastavene aby sa zvysili otacky chladica na procaku (box @ 1300rpm) a udrzovali teplotu do 40°C. Ak idem burn, tak sa zvysia otacky na ~2200rpm.
Disky mam chladene na 37°C (2xWD2500YD, Raptory este nedosli, tak neviem ako na tom budu tie). Jedine teplejsi je chipset, 45-55°C, ale asi ho pojdem este trocha uchladit
Otazka mimo temy - ma dakto dake info ohladne TM a TM2 ? Dost by ma zaujimalo ako funguje automaticke podtaktovanie u tychto procakov, ci to nespomaluje v nespravnej chvili a pod. Doteraz som to nesledoval, ale asi o tom budem musiet najst daky clanok.
//edit : Ked som vypol automaticke checkovanie teploty a nechal som tocit chladice na plne otacky, tak klesol procak v idle na 22, huh ?
Burn som ani neskusal, myslim, ze to nebude treba mat vypnute, ked to az tak nehreje.
Disky mam chladene na 37°C (2xWD2500YD, Raptory este nedosli, tak neviem ako na tom budu tie). Jedine teplejsi je chipset, 45-55°C, ale asi ho pojdem este trocha uchladit
Otazka mimo temy - ma dakto dake info ohladne TM a TM2 ? Dost by ma zaujimalo ako funguje automaticke podtaktovanie u tychto procakov, ci to nespomaluje v nespravnej chvili a pod. Doteraz som to nesledoval, ale asi o tom budem musiet najst daky clanok.
//edit : Ked som vypol automaticke checkovanie teploty a nechal som tocit chladice na plne otacky, tak klesol procak v idle na 22, huh ?
Vypovedna hodnota ako u ktorehokolvek ineho prispevku, clovek zabuda. Ja obcas troska viac, mam to ale lekarsky podlozene, takze si to mozem dovolit 
Je to ten server, co som tu riesil, ci Opteron 144 vs. Pentium D930. Je to ten druhy z nich. Cidla su v poriadku. Zmenil som regulaciu tak, aby pri 30°C a vyssie uz zacal tocit trocha viac, je to lepsie, pri burne mam 35-36°C, 2200-2500rpm.
//edit: A naucte sa reagovat menej agresivne ("zadre", "nulova hodnota"). vsimol som si, ze viac ludi na fore ma sklony k agresivnejsiemu vyjadrovaniu ako je vhodne, k ponizovaniu inych, k zosmiesnovaniu inych prispevkov ...
Je to ten server, co som tu riesil, ci Opteron 144 vs. Pentium D930. Je to ten druhy z nich. Cidla su v poriadku. Zmenil som regulaciu tak, aby pri 30°C a vyssie uz zacal tocit trocha viac, je to lepsie, pri burne mam 35-36°C, 2200-2500rpm.
//edit: A naucte sa reagovat menej agresivne ("zadre", "nulova hodnota"). vsimol som si, ze viac ludi na fore ma sklony k agresivnejsiemu vyjadrovaniu ako je vhodne, k ponizovaniu inych, k zosmiesnovaniu inych prispevkov ...