Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: 2019-nCoV

Príspevok od používateľa gogo956 »

niekde to novinari vysvetlovali, ze je z hladiska zakona problematicke vyhlasit obmedzene vychadzanie na 24hodin, preto formalne je uvedene ze 1-5 neplatí. V realite ale pochybujem ze sa to bude cez den nejako masovo kontrolovat, na to nie su kapacity..
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Veľa krajín zavádza zákaz nočného vychádzania, lebo tak chcú obmedziť sociálny život. U nás sme už reštaurácie a podniky zatvorili, zhromažďovanie je do 6 osôb, čiže aj keď môžeš ísť v noci von, tak nejaká párty nehrozí.

Takže prakticky jediné čo môžeš robiť v noci inak, je to, že so psom môžeš ísť ďalej ako 100m od bytu...ale stále musíš zostať v okrese. Mimo okresu len na tie výnimky (práca, test, lekár, deti do školy, starostlivosť o odkázaného príbuzného alebo o zvieratá).

Ale kto vie, možno to v BA bude vyzerať takto...

Inak osobne to povolené vychádzanie od 1 do 5 v noci nechápem, lebo normálny človek aj tak nemá čo vtedy robiť (nočný život teraz neexistuje)...a podľa mojich skúseností sa s tmou zgrupujú na lavičkách rôzne indivídua, samozrejme nikto nemá rúško. Takto budú mať ešte požehnanie sa ďalej zgrupovať.

Skôr sme mali zaviesť zákaz vychádzania od 22 do 6 ráno. Cez deň by ľudia nemuseli mať stres, či náhodou nie sú niekde mimo a nedá im niekto pokutu. Orava a Bardejov celodenný zákaz vychádzania pre ľudí bez testu na 14dní. Plus čo najskôr zavrieť hranice a prechod cez hranice len na test (podobne ako to bolo na jar).
Prílohy
122243792_2800531793559399_4807865023048283577_o.jpg
phatres1994
Star
Star

Príspevok od používateľa phatres1994 »

Mna len teda zaujima, kedze to nebolo konretne vyslovene, ci je teda medzi 1-5 mozne cestovat aj v ramci okresu, alebo len v okrese. Kvoli cestovaniu medzi KE a BA napriklad.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Za 4 hodiny to do KE nestíhaš, či? :D Cestovať môžeš stále...aj cez deň...aj v noci...aj mimo okresu...len proste musíš patriť do nejakej výnimky (ktoré sme tu spomínali).
phatres1994
Star
Star

praveze stiham, kludne aj za 3.5, no nepatrim do ziadnej skupiny, ktora ma vynimku. Nechcem tu ani nijako spekulovat, ale pokial je ta moznost, rad ju vyuzijem. Preto ma to teda zaujima, lebo je to nie najlepsie vysvetlene :D
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Veď ale ten nočný čas je výnimka. Neviažu sa na ňu aj tie ostatné. Podľa mňa môže jazdiť v noci aj cez okresy.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

No zatiaľ som nečítal, že majú byť na cestách nejaké policajné barikády medzi okresmi (ako to bolo počas Veľkej Noci)...takže podľa mňa to nebudú kontrolovať. A skôr normálne cez pracovný deň budeš asi menej nápadný, lebo premávka bude hustejšia ako o 3 v noci...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

o ludoch, ktori maju opravneni strach, ze sa cakanim pri odbere nakazia.
Prílohy
122582692_2800588426887069_5313249835941168698_o.jpg
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Ked pracujes v BA a nahodou ta zastavia, tak povedz, ze si travil dovolenku na vychode a vracias sa spat do prace do BA a musia ta pustit. :|

Ja som cez velku noc isiel z vychodu do BA a az na jedneho vojaka nikto s tym nemal problem. (lebo som nemal pri sebe pracovnu zmluvu :roll:)

Autoeditácia príspevku po 19 sek:
phatres1994 napísal: 23 okt 2020, 12:48 praveze stiham, kludne aj za 3.5, no nepatrim do ziadnej skupiny, ktora ma vynimku. Nechcem tu ani nijako spekulovat, ale pokial je ta moznost, rad ju vyuzijem. Preto ma to teda zaujima, lebo je to nie najlepsie vysvetlene :D
phatres1994
Star
Star

je v takomto pripade lepsie ist poobede alebo v noci pocas vynimky?
yoggy

V noci by si nemal nic porusovat a taktiez v noci to ma vacsina policajtov na haku. Cize ja by som isiel cez noc.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Budúci piatok som chcel ísť za nejakým účelom PD-Púchov.
Asi pôjdem do "P" :(
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ako ste to pochopili s tou cestou do prírody? Keď si vybehnem v BA hore na Kamzík (resp. vyšliapem na bicykli), môže sa to brať ako porušenie zákazu vychádzania?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

V ramci okresu by to malo byt OK.
yoggy

Co je to za zakaz vychadzania, ked je vlastne vsetko povolene? :P
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

No neviem, na Železnej studničke bolo strašne veľa ľudí. Veľa z nich bez rúšok, lebo však akože športujú... AK sa toto ráta za prírodu, tak tam bude ešte viac ľudí. To potom tie opatrenia nemajú význam. Ale možno budeme mať šťastie a najbližšie týždne bude hnusne, tak ľudia budú fakt sedieť doma...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ale uprimne. Aj keby tam bol naval ludi tak dajme tomu 5m odstup v exteriery by mal byt neskodny.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Lenže oni tam nemajú 5 m odstup. Dávam si občas zdravotné vybehnutie na Kamzík (vyrážam z Račianskej), ľudia idú stále ako blbci. Stále bežím na druhú stranu ulice, keď idú oproti alebo keď niekoho predbieham, ale od druhých som nič také nevidel, ani len na opačnú stranu chodníka sa väčšinou neposunú. Ďalej v lese ide skupina 5-6 ľudí rozťahaní po šírke celého chodníka, že nikto okolo nich neprejde v metrovej vzdialenosti, ak nejde priamo lesom mimo chodníkov.
Na studničku nechodím, už ani na hrádzu, tam je to totálna plnka. Inak som teraz behával hlavne v zašitých uličkách obytnej štvrte, kde niet skoro nikoho, ale od zajtra už toto oficiálne bude zakázané, takže jediný šport čo mi zostáva som vydumal, že je ten Kamzík.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

jackb napísal: 23 okt 2020, 13:20 o ludoch, ktori maju opravneni strach, ze sa cakanim pri odbere nakazia.
Ludia na tej fotke su prave ti, ktori sa pojdu dat testovat. Darwinizmus v praxi, jedno aj druhe. Len skoda, ze nejakou blbou nahodou nakazia aj rozumnych ludi. Zostava mi uz len dufat ze ked toto zacne za 2 tyzdne plnit nemocnice, tak nebudem akurat ja alebo niekto z mojej rodiny potrebovat akutnu zdravotnu starostlivost.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

wladas napísal: 23 okt 2020, 19:44 Ale uprimne. Aj keby tam bol naval ludi tak dajme tomu 5m odstup v exteriery by mal byt neskodny.
Lenže oni sa tam s deťmi zgrupujú na ihriskách a vykecávajú sa. Plus okolo teba každú chvílu prebehne fučiaci športovec bez rúška.

Dnes som odvšadial počul, ako nám pri testovaní chýbajú zdravotníci. Kde je teraz pán doktor Bukovský?
Napísať odpoveď