Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Koronavirus: 2019-nCoV

Príspevok od používateľa Pilifo »

Je to veľmi individuálne. Z môjho okolia si už dosť ľudí prešlo koronou, ale všetci až na jedného mali len mierne príznaky (zvýšená teplota, maximálne slabá bolesť svalov). V tom jednom prípade s ťažkým priebehom išlo však o obéznu osobu nad 60 rokov s kardiovaskulárnymi problémami, ktorá skončila aj v nemocnici. Takže pri takejto diagnóze ten ťažký priebeh ani nebol až tak prekvapivý. Moji obaja rodičia, ktorí už majú cez 50 rokov, však mali tiež len ľahký priebeh.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Je to maximálne individuálne.
Kamoš športovec, 32 rokov a relatívne ťažký priebeh (vysoká teplota, triaška a hnačka asi 5 dní), jeho o 15 rokov starší a mierne obézny spolubývajuci akurát škrabanie v krku a mierna únava (obaja PCR pozit).
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

kuric99 napísal: 29 dec 2020, 0:55 Tak chlapci, posledné dni som sa necítil dobre, okrem klasických príznakov som mal triašku,hnačku a raz alebo 2 krát denne som mal také záchvaty že som 15 minút v kuse kašlal (najmä pred spaním), bolesti hlavy a normálne som si presálal jedlo ale ale chuť som takmer vôbec necítil.

fajčím, ale nie som obézny, športujem, užívam vitamín D a jem zeleninu ovocie a musím priznať že som mal pocit že ma to skolí, neviem si predstaviť že by som bol fyzicky menej fit alebo nebodaj dôchodca a ochorel by som.

Testy som si robiť nenechal, po tom čo som stratil chuť do jedla mi bolo jasné že sa nejedná o otravu jedlom ale mám určite covid takže testovať sa by bolo zbytočné a pre mňa osobne zbytočne nepríjemné.

Na to že je to údajne 2x silnejšia chrípka ktorá postihuje najmä starších a slabších ma ten covid celkom prekvapil, osobne by som to už nechel zažiť, ešte sa cítim slabí ale už sa mi vrátila chuť do jedla a priznaky razantne ustupujú.

Týmto sa chcem ospravedlniť o tom čo som tu písal o covide, nemyslel som to tak že by som chcel účelovo zavádzať, vážne som si myslel že to nie je až taký veľký problém no po tom čo som si tým prešiel(dúfam teda) som zmenil celkom názor, hlavne čo sa týka toho laxného prístupu.

Ja som si myslel že sa ma to vážne netýka, a hovril som si keď už chytím covida tak si trochu poležím a "chrípôčka" pominie, ono som si aj poležal a skutočne to odchádza ale reakciu na to som mal dosť senzitívnu, a to predpokladám že mám veľmi vysokú hladinu D-Vitamínu keďže ho suplujem.

Nehovorím že je to mor a že nás to tu zabije, k politickým opatreniam sa vyjadrovať taktiež nebudem ale vážne noste tie rúška, dodržiavajte rozostupy a hlavne si uvedomte že to nemusí byť zrovna až taká sranda, teda v mojom prípade moc nebola aj keď to mohlo skončiť horšie keby mám slabšiu imunitu alebo iné choroby.

takže ešte raz sorry za podcenovanie covidu a prirovnávanie ho k chrípke a k viroze, stay safe - kuric
Cením si sebareflexiu. Dnes je to nedostatkový tovar. Hlavne keď sestry z JISky v USA hovoria o tom, ako im zomierajúci pacienti s covidom nadávajú do poslednej chvíle, lebo im vraj nechcú pomôcť a neliečia ich, keďže ten neexistujúci covid mať nemôžu a musí im byť niečo iné...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

beardie, heker: K ockovaciemu preukazu: https://www.startitup.sk/ako-sa-bude-ce ... y-preukaz/
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Tak to dufam, ze Britania uznavanie si ockovania pridala do Dohody o Brexite. Lebo ako pisali chalani, moja predstava bola mat novu nalepku a detaily o šarži vakciny do ockovacieho preukazu od MASTA, ktory mi dali k cestovatelskym vakcinam.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Ešte donedávna sme využívali prevažne ruské vakcíny ?
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

na covid? nie, veď ju EU neschvalila, lebo neprešla tretím testovaním, pokiaľ viem.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hojko napísal: 29 dec 2020, 23:11 beardie, heker: K ockovaciemu preukazu: https://www.startitup.sk/ako-sa-bude-ce ... y-preukaz/
hej, diky

btw Quantas :smt080
taki7
Professional
Professional

Myslel som celkovo rôzne očkovania.
RebeI
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa RebeI »

Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Presvedcit sa asi nedas, ale mam par vyhrad:
- nie je tam uvedene meno ani zdroj, aby sa to dalo overit
- titulky su nespravne, hovori bud o trinastich alebo skor tridsiatich dnoch od podania vakciny, urcite nie o troch ako je uvedene v titulkoch. A v tom pripade to vobec nemusi suvisiet s vakcinou
- hovori o tom ze sa nemoze smiat, nie ze stratila cuch
- ciastocne a docasne ochrnutie tvare nie je zriedkava choroba, vobec nemusi suvisiet s vakcinou. Pocas testovania vakciny sa vyvinulo u 7 ludi z 35 000:
https://www.businessinsider.com/what-we ... es-2020-12
Ale stale nie je preukazane, ze to ma priamy suvis.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

RebeI napísal: 30 dec 2020, 9:46 Tá naša bezpečná vakcina.
https://www.facebook.com/story.php?stor ... 1515388417
To je medicínsky zázrak, keď s ochrnutou polkou tváre vie normálne rozprávať a artikulovať. :lol:
taki7
Professional
Professional

Zelenú už dostala i britská vakcína AstraZeneca. O Moderne sa rozhodne začiatkom januára 2021.

Zdroj: Internet
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Na korona.gov stranke sa pred par dnami objavil 16 stranovy dokument o ockovacej strategii a su tam spomenute aj pocty nakontrahovanych vakcin pre Slovensko, BioNTech 2,4mil, Moderna 0,9mil a AstraZeneca 3,6mil a dalsie.

Som zvedavy akym tempom pristupia k vakcinacii, lebo napr. v Izralei kde si Netanjahu na tom stavia celu volebnu kampan chcu mat zaockovanych 4-6 mil ludi do konca januara, teda prakticky celu populaciu do 60 rokov, naproti tomu taky Nemci zistili, ze ich tempo bude znacne pomale, kde chcu tiez zaockovat podobny pocet ludi za rovnaky cas, no ich je 10x viac.
Ak by to malo ist u nas takym tempom ako v Nemecku, kde to pojde 10x pomalsie ako v Izraeli, tak by sa za januar malo kazdy den dat zaockovat minimalne 10tisic ludi.

Gothat, aby tu nevznikali rôzne konspiracie, tak este uvediem
ze presne ako pises, zdroj videa sa neda overit, su tam iba nejake grecke titulky, alebo co je to za jazyk a slovenske titulky nie su celkom spravne.
-Nehovori ani o 13 ani 30 dnoch od ockovania ale o 3 dnoch, ako sa pise v tych titulkoch.
-Presne, bells palsy alebo aj obrna tvare je udajne ideopaticke ochorenie, takze sa nepozna presna pricina vzniku. Podobne priznaky moze mat aj prekonana borelioza, alebo nejake virusove ochorenie a potom sa na tom prizivuju rozny sarlatani.
taki7
Professional
Professional

Vakcínu od konkrétnej firmy si asi na SK človek nebude môcť vybrať..alebo sa mýlim ?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nie, dostanes co bude dostupne. Okrem toho nie si odbornik na medicinu, vakcinaciu ci imunologiu a tak vyber vakciny na zaklade Facebooku od studentov vysokej skoly zivota nikoho zaujimat nebude.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Kedze tu na fore máme právnikov, sudcov, prokurátorov, expertov na trestné právo a podobne ako som sa sám dneska presvedčil tak dúfam že mi tu odpovie aj nejaký odborník na vakcínu na moju nasledovnú otázku. Pred očkovaním vakcínou musia ľudia podstúpiť antigenový test a jeho výsledok samozrejme musí byť negatívny. Co ak nepresný antigenový test ukáže človeku negativny výsledok hoci bude človek reálne infikovaný a na druhý deň sa dá očkovať vakcínou ? Môže to na človeku zanechať nejaké imunitné poškodenie? Kedže odborníci vo vláde tvrdia že sa má dať očkovať človek ktorý bol až pred minimálne 90 timi dňami pozitivne testovaný skôr nie.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Vakcína je aktuálne nedostatkový tovar a človek, ktorý prekonal covid, môže s vakcínou počkať pár mesiacov, pretože už má protilátky aj bez vakcíny.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Blastbit napísal: 30 dec 2020, 17:19Pred očkovaním vakcínou musia ľudia podstúpiť antigenový test a jeho výsledok samozrejme musí byť negatívny.
mas nepresne, dovolim si povedat, ze az zavadzajuce informacie
Pred očkovaním proti covidu-19 nebude povinný antigénový ani PCR test, vysvetľuje ministerstvo zdravotníctva. O päť dní majú prísť na Slovensko ďalšie vakcíny, štát zatiaľ nehovorí, v ktorých nemocniciach ich budú dávať zdravotníkom.
LINK

ale rad ti odpoviem aj na zbytok, i ked je irelevantny
Blastbit napísal: 30 dec 2020, 17:19Môže to na človeku zanechať nejaké imunitné poškodenie?
nie, minimalne ta od Pfizeru urcite nie, kedze je to mRNA vakcina, ak chces vysvetlenie preco, tak pokojne napis
Kedže odborníci vo vláde tvrdia že sa má dať očkovať človek ktorý bol až pred minimálne 90 timi dňami pozitivne testovaný skôr nie.
logicky, ak mas v tele protilatky, tak je zbytocne davat ti ockovanie

P.S.:k tej citacii nizsie - uprimne, toto su vsetko znalosti, ktore ma priemerny clovek a vyzaduju asi minutu googlenia pre potvrdenie, ak si clovek nie je isty, nie su to ziadne tajne alebo specificke informacie, ku ktorym priemerny clovek nema pristup
Kedze tu na fore máme právnikov, sudcov, prokurátorov, expertov na trestné právo a podobne ako som sa sám dneska presvedčil tak dúfam že mi tu odpovie aj nejaký odborník na vakcínu na moju nasledovnú otázku.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

To su informácie ktoré som objavil z TV medii ktoré boli prezentované.Najprv ist na antigenový test, potom sa očkovať ale nie skorej ako o 90 dní pokial človek prekonal covid. To viem že človek ktorý prekonal covid má uz vybudované vlastné protilátky a nemusí isť hned na očkovanie Preto sa pytam ako to je. Najviac ma zaujimalo len to co sa moze stať cloveku pokial má covid a dostane vakcinu ktorá moze mat nepriaznivé ucinky u minimálneho percenta ludí. Pokial sa jedná o mna pokial som nemal covid radšej pojdem na PCR test a az potom na očkovanie. Informácie z google ohladom trestného práva :) amen :)
Napísať odpoveď