Narazal som tym na to, ze keby boli zaockovani o 8 dni skor ( to su 4 vikendy ktore sa neockovalo), mozno by niektori zili... 8*5000 ludi to je 40 000 ludi. 40 000 ludi mohlo byt zaockovanych o 1-8 dni skor. Urcite by sa zachranili nejake zivoty, nie len v socialnych domovoch.beardie napísal: 01 feb 2021, 22:39 ti, co to tam zaniesli, s tym budu zit
babicky a deduskovia by nezili vecne, z globalneho hladiska je dolezite venovat sa inym skupinam obyvatelstva
Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Akurat, v case ked sa zacali ockvat dochodci mali uz naockovanych prvou davkou urcity pocet zdravotnickych pracovnikov, az potom presli na 85+ a 75+, ockovat sa mohlo rychlejsie uz od zaciatku, od 26.12 co ockovali krcmeriho do 8.1 stihli zaockovat cca 10tisic zdravotnikov, takze aj samotny nabeh im urcitu dobu trval.
Krajici to tusim spominal, ze ockovania druhou davkou sa do poctov dennych ockovani nezapocitavaju.
Krajici to tusim spominal, ze ockovania druhou davkou sa do poctov dennych ockovani nezapocitavaju.
Nebude to len taký prozaický dôvod, že proste zdravotníkom chcú aspoň tú nedeľu nechať voľnú, nech majú aspoň jeden celý deň voľno?
No hej, len keby aj pri plosnom testovani takto rozmyslali, ze nechat zdravotnikom volno. Resp. nikto zdravotnikov nenuti ist testovat v nedelu (snad) ale ked sa nasli taki co to robit sli, urcite by sa nasli aj na nedelne ockovanie. V UK vakcinuju (alebo stale len planuju) 24h denne. U nas by sa samozrejme takymto tempom minuli vakciny rychlo. No je vidiet ze nedelne ockovanie nie je nic nemozne. Hlavne v kontexte plosneho testovania celeho naroda, aj v nedelu. https://www.bbc.com/news/health-55651909
@retkvic - preto som zratal len 4 vikendy, ktore presli od 8.1.
EDIT: ide mi hlavne o to, ze nepovazujem plosne testovanie za najlepsie riesenie, hlavne ked sa da preniest energia na ockovanie. To je len moj nazor ktory som si vybudoval na zaklade nazorov inych vedcov. Preto tu teraz takto pindam na kroky vlady. Uznavam ze sa vo vsetkom mozem mylit.
@retkvic - preto som zratal len 4 vikendy, ktore presli od 8.1.
EDIT: ide mi hlavne o to, ze nepovazujem plosne testovanie za najlepsie riesenie, hlavne ked sa da preniest energia na ockovanie. To je len moj nazor ktory som si vybudoval na zaklade nazorov inych vedcov. Preto tu teraz takto pindam na kroky vlady. Uznavam ze sa vo vsetkom mozem mylit.
Bez vakcin sa tazko ockuje.
V UK uz posielaju pozvanky na ockovanie ludom, ktori maju 70 rokov a ziadne problemy, neziju v domovoch...
Minimalne by mohli schvalit a nakupit ruske/cinske vakciny, ak ich EMA v dohladnej dobe neplanuje schvalit kvoli nejakym politickym dovodom.
aj keby ich schvalili, tak Sputnik je vyrabany v malych mnozstvach a nepostacuje ani pre rusky trh
Cinania maju ten svoj produkt tak v oblube, ze nakupili cudzokrajne vakciny a svoje predavaju do Pakistanu
inak, za rok 2020 stupol na Zemi pocet obyvatelov o 80 mega, taka je to pandemia
Cinania maju ten svoj produkt tak v oblube, ze nakupili cudzokrajne vakciny a svoje predavaju do Pakistanu
inak, za rok 2020 stupol na Zemi pocet obyvatelov o 80 mega, taka je to pandemia
teraz si zisti kolko ludi uz bolo zaockovanych celkovo, aby si sa prebudil z toho snagorsche napísal: 01 feb 2021, 22:40 Narazal som tym na to, ze keby boli zaockovani o 8 dni skor ( to su 4 vikendy ktore sa neockovalo), mozno by niektori zili... 8*5000 ludi to je 40 000 ludi. 40 000 ludi mohlo byt zaockovanych o 1-8 dni skor. Urcite by sa zachranili nejake zivoty, nie len v socialnych domovoch.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Hmm a nebudu za tym ine faktory, ako napriklad homeoffice, to, ze su pary viac doma a sexuju o dusu lebo v telke nic nieje?beardie napísal: 02 feb 2021, 9:10 inak, za rok 2020 stupol na Zemi pocet obyvatelov o 80 mega, taka je to pandemia
Napriklad v CR maju najviac umrti za rok od druhej svetovej vojny.
to aj v UK, aj asi vsade, no to beardie neberie.harrison314 napísal: 02 feb 2021, 9:15 Hmm a nebudu za tym ine faktory, ako napriklad homeoffice, to, ze su pary viac doma a sexuju o dusu lebo v telke nic nieje?
Napriklad v CR maju najviac umrti za rok od druhej svetovej vojny.
v mojom okoli prislo k dietatu velke mnozstvo parov a povedal by som, ze ak by nemuseli byt doma, tak by sa so zakladim rodiny ponahlalo minimum z nich.
esteze smrtnost nie je ukazovatel ci pandemia je alebo nie je. to ale vieme, len je asi pekne takto hlupo kopkat, ak by sme tu boli na kruzkovici z Vysokej skoly zivota.
o kolko promile sa zmenil celkovy pocet obyvatelov v CR, ked je to taka strasna pandemia?
aky je priemerny vek zomrelych v CR? o kolko rokov sa toto cislo lisi od priemerneho veku dozitia za poslednych 5 rokov? schvalne to skus zistit
inak argumentovat homeoffice alebo nicim v telke hovori o tvoje neschopnosti uvedomit si kde zijes a ako vyznamne sa tvoj zivot odlisuje od zivota 95+ % obyvatelstva planety
ked to tu tak citam, tak ma niekedy fascinuje, ako sa za beznych okolnosti vzdelani a rozhladeni ludia dostavaju do bubliny medialnej hysterie a prestanu uvazovat, napriek tomu, ze vsetky realne data su dostupne po 2 kliknutiach v gugli
aky je priemerny vek zomrelych v CR? o kolko rokov sa toto cislo lisi od priemerneho veku dozitia za poslednych 5 rokov? schvalne to skus zistit
inak argumentovat homeoffice alebo nicim v telke hovori o tvoje neschopnosti uvedomit si kde zijes a ako vyznamne sa tvoj zivot odlisuje od zivota 95+ % obyvatelstva planety
ked to tu tak citam, tak ma niekedy fascinuje, ako sa za beznych okolnosti vzdelani a rozhladeni ludia dostavaju do bubliny medialnej hysterie a prestanu uvazovat, napriek tomu, ze vsetky realne data su dostupne po 2 kliknutiach v gugli
mal si na mysli umrtnost?
pandemiu tu mame ledva 12 mesiacov, nejake realne zakazy a obmedzenia su trochu viac nez pol roka. uvedomujete si ze tehotenstvo trva 9 mesiacov, ze? plus oni otehotniet nie je casto take lahke ze "spravme si dietatko" a zajtra je zena tehotna.
podla vasej hypotezy by museli vsetci zacat sexovat par tyzdnov po vypuknuti pandemie (ked sme este vsetci chodili do prace a realne jedine obmedzenie bolo mat ochranu dychacich ciest) a v novembri/decembri museli porodnice praskat v zakladoch ake boli preplnene ak by to malo nejak ovplivnit narast obyvatelstva v roku 2020.
aj ja mam vo svojom okoli vela ludi co v roku 2020 rodili, ale vsetci tym padom museli otehotniet a planovat tehotenstvo este v roku 2019.
myslim ze co beardie chcel povedat je ze napriek tomu ze umrtnost je vyssia vdaka kovidu stale nie je ani tak vysoka aby prevysila beznu porodnost obyvatelstva.
podla vasej hypotezy by museli vsetci zacat sexovat par tyzdnov po vypuknuti pandemie (ked sme este vsetci chodili do prace a realne jedine obmedzenie bolo mat ochranu dychacich ciest) a v novembri/decembri museli porodnice praskat v zakladoch ake boli preplnene ak by to malo nejak ovplivnit narast obyvatelstva v roku 2020.
aj ja mam vo svojom okoli vela ludi co v roku 2020 rodili, ale vsetci tym padom museli otehotniet a planovat tehotenstvo este v roku 2019.
myslim ze co beardie chcel povedat je ze napriek tomu ze umrtnost je vyssia vdaka kovidu stale nie je ani tak vysoka aby prevysila beznu porodnost obyvatelstva.
-
harrison314
Hardcore addict
Ja som napriklad na homeoffice presne rok bez dvoch tyzdnov.
A mi tu stale opakujemne, ze primerna umrtnost nie je najhorsi problem Covidu.
A mi tu stale opakujemne, ze primerna umrtnost nie je najhorsi problem Covidu.
Ved tych 40 000 o ktorych hovorim, su uz zaockovani, len mohli byt skor. Keby sa ockuje aj vikendy. Neviem ci mi je rozumiet. Sice by dnes uz mozno nebolo cim ockovat, no dnesnych 134 000 zaockovanych sa dalo docielit o par dni skor, a to je jedno ze potom by sa tyzden vobec neockovalo lebo nie je cim. Imunita z vakciny sa buduje po cca 10 dnoch. Cize keby tych 40 000 z tych 134 000 bolo zaockovanych skor, niektori by uz mohli mat tu 30% (taketo percento vyslo v Izraelo po prvej davke) sancu ze sa nenakazia. To je moj point a nie je to ziaden sen. V Dansku takto poockovali cim skor koho dalo, sice teraz spomalili lebo uz asi nemaju davky, ale aspon poockovali ludi skor a uz sa im moze budovat imunita. Ak to je sen tak potom Dansko je vysnivana zembeardie napísal: 02 feb 2021, 9:10 teraz si zisti kolko ludi uz bolo zaockovanych celkovo, aby si sa prebudil z toho sna
ivermectin - tento liek dostal konečne na Slovensku výnimku tuším na pol roka. V Rakúsku je k dispozícii na recept.
Čo na to hovoríte?
Nejaké tipy ako ho získať?
https://www.40plus.sk/kde-sa-da-kupit-i ... e-nelieci/
Čo na to hovoríte?
Nejaké tipy ako ho získať?
https://www.40plus.sk/kde-sa-da-kupit-i ... e-nelieci/
-
harrison314
Hardcore addict
https://www.zdravotnickydenik.cz/2021/0 ... mi-umysly/
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 4570490475
Som velmi skepticky, pretoze zatial nemame tusenia, ci vobec funguje alebo nie.
nenakazenie sa nikdy nebolo cielom vakciny
A co je cielom vakciny?
a co je?harrison314 napísal: 02 feb 2021, 9:53A mi tu stale opakujemne, ze primerna umrtnost nie je najhorsi problem Covidu.
toto je ucivo 7. triedy zakladnej skoly
Prva veta na Wiki ze co je vakcina. Prekladat ti to nebudem, je to na urovni 9 triedy ZS: A vaccine is a biological preparation that provides active acquired immunity to a particular infectious disease.
Este pridam vyznam slova imunita zo slovnika na aktualitach: odolnosť proti nákaze
Este pridam vyznam slova imunita zo slovnika na aktualitach: odolnosť proti nákaze