Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Nevyzerá že by to polícia zas až tak hrotila. Sestra dochádza niekoľko okresov do práce a keď ju zastavili policajti (aj keď pred týždňom), tak skôr než našla papier o práci, tak našla nájomnú zmluvu na byt z rovnakého mesta kde pracuje a policajt jej povedal že to mu stačí a pustil ju ďalej.
Na to očkovanie podľa veku, čo teraz prichádzajú vraj 70+ tak sa registruje tu? https://www.old.korona.gov.sk/covid-19- ... n-form.php
A keď pridávajú termíny a kategóriu, ako teraz 70+ že vraj teraz nasledujúci pondelok, tak to znamená hneď o polnoci alebo to spúšťajú ráno alebo ako? Má niekto skúsenosti z predošlých registrácií, že kedy robia zmeny?
Aj tie kapacity sú stále nuly, niekedy sa to mení alebo ako? Nepridávajú sa nové termíny vôbec alebo keď tak kedy zvyknú?
A keď pridávajú termíny a kategóriu, ako teraz 70+ že vraj teraz nasledujúci pondelok, tak to znamená hneď o polnoci alebo to spúšťajú ráno alebo ako? Má niekto skúsenosti z predošlých registrácií, že kedy robia zmeny?
Aj tie kapacity sú stále nuly, niekedy sa to mení alebo ako? Nepridávajú sa nové termíny vôbec alebo keď tak kedy zvyknú?
Tie zmeny a uvoľňovanie termínov je rôzne, doporučujem priebežne kontrolovať a pre istotu si nastaviť spomínanú notifikáciu.
Predpokladám spustenie novej registrácie podľa novej stratégie v nedeľu o 19h... ako všetky doterajšie zmeny v opatreniach.
Predpokladám spustenie novej registrácie podľa novej stratégie v nedeľu o 19h... ako všetky doterajšie zmeny v opatreniach.
Pravidlá a výnimky sú zverejnené tu:
https://korona.gov.sk/zakaz-vychadzania-marec/
https://www.uvzsr.sk/index.php?option=c ... d=256:uvod
Ak idete nakupovať základné veci, tak sa treba pri prípadnej kontrole odvolať na výnimku bod číslo 3..vtedy vás pustia aj bez testu. Cigarety do toho ale nespadajú.
https://korona.gov.sk/zakaz-vychadzania-marec/
https://www.uvzsr.sk/index.php?option=c ... d=256:uvod
Ak idete nakupovať základné veci, tak sa treba pri prípadnej kontrole odvolať na výnimku bod číslo 3..vtedy vás pustia aj bez testu. Cigarety do toho ale nespadajú.
Asi tak.brm napísal: 05 mar 2021, 7:55 Predpokladám spustenie novej registrácie podľa novej stratégie v nedeľu o 19h... ako všetky doterajšie zmeny v opatreniach.
26.2.2021, čiže pred týždňom, vydali novú vyhlášku, ktorá určuje novú stratégiu očkovania, ale už hlásia, že sa čaká na novú novú vyhlášku, ktorá to úplne zmení.
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy ... 3/20210227
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Praveze tieto zmeny ockovacej strategie reagovali na ponuku vakcin a aktualne vyskumy.
Problem som mal s tou predtym, ze ockovali aj 20-rocnych nepracujucich predavacov, aj tam mohli dat vekove obmedznie ktore este dovolovala Astra Zeneca.
Problem som mal s tou predtym, ze ockovali aj 20-rocnych nepracujucich predavacov, aj tam mohli dat vekove obmedznie ktore este dovolovala Astra Zeneca.
V tom registračnom formulári už teraz sú vekové kategórie 70+ a 60-70, no voľné termíny zatiaľ žiadne nie sú.
Už sa niekomu cez toto podarilo zaregistrovať? https://www.old.korona.gov.sk/covid-19- ... n-form.php
Trochu je mi to čudné, že všade samé nuly, tak ako očkujú, keď registrácia nie je možná? Alebo sa neočkuje vôbec lebo nie je čím?
Je tam položka, že zobraziť iba voľné, keď som to odznačil napr. v Trnavskom kraji tak tam je len Dunajská Streda a Piešťany. Alebo v Nitrianskom tam akurát Nitra ani nie je, len Komárno, Levice a Šahy. Toto je len taký fake web alebo čo?
Už sa niekomu cez toto podarilo zaregistrovať? https://www.old.korona.gov.sk/covid-19- ... n-form.php
Trochu je mi to čudné, že všade samé nuly, tak ako očkujú, keď registrácia nie je možná? Alebo sa neočkuje vôbec lebo nie je čím?
Je tam položka, že zobraziť iba voľné, keď som to odznačil napr. v Trnavskom kraji tak tam je len Dunajská Streda a Piešťany. Alebo v Nitrianskom tam akurát Nitra ani nie je, len Komárno, Levice a Šahy. Toto je len taký fake web alebo čo?
Hej podarilo sa mi zaregistrovat 3 ludi 75+, urobil som si na to skript ktory mi poslal push notifikaciu ked sa objavilo nove miesto a mal som v browsery predvyplnene udaje. To bolo este predtym ako vznikol ten web na notifikacie, teraz to uz nie je az take potrebne.
Nove registrácie sa neberú už vyše týždňa. Čaká sa na dodávky vakcín. Očkujú sa ľudia, ktorí sa ešte stihli zaregistrovať.Cesar napísal: 05 mar 2021, 17:30 Trochu je mi to čudné, že všade samé nuly, tak ako očkujú, keď registrácia nie je možná? Alebo sa neočkuje vôbec lebo nie je čím?
Cesar, takže objednávací formulár už je prispôsobený novej stratégii, teraz už len musíš čakať na uverejnenie voľných termínov. To predpokladám spravia jednotlivé nemocnice hneď ako získajú voľné dávky. Registrovať sa môžeš iba na konkrétny voľný termín - a ten tam teraz žiadny nie je. Teraz by mala padnúť vhod tá notifikácia na neuromanceri, z ktorého by mal prísť email okamžite len čo sa uvoľní miesto.
Predpokladám, že na voľné termíny takto čakajú desatisíce dôchodcov, čiže prvé voľné termíny vo veľkých mestách sa asi minú veľmi rýchlo...
Predpokladám, že na voľné termíny takto čakajú desatisíce dôchodcov, čiže prvé voľné termíny vo veľkých mestách sa asi minú veľmi rýchlo...
Na Spektrume ide dokument "Španielska chrípka, 50 miliónov obetí". Sú tam celkom zaujímavé podobnosti s dnešnou dobou. Najmä tá zúfalá snaha lekárov a odborníkov presvedčiť politikov a verejnosť, že toto nie je obyčajná chrípka a je treba zatvoriť školy, podniky a nosiť rúška. Plus aj to, že keď si ľudia vtedy mysleli, že pandémia je na ústupe, tak vírus zmutoval do podoby, ktorá sa šírila ešte rýchlejšie a zabila ešte viac ľudí. Chrípka vtedy vedela vyvolať tzv. cytokínovú búrku, ktorá spôsobila viac škoda ako úžitku a preto umierali hlavne mladší, zdraví ľudia s dobrým imunitným systémom. Medicína vtedy nepoznala antibiotiká ani lieky, ktoré tlmia cytokínovú búrku.
No tak to uz ani ja, patosaci zvyknu dost kricat a data maju prinajmensom cudne, neviem ani preco pracuju iba s dennou incidenciou s pcr testov a nezapocitavaju do toho aj ag testy, pytal som sa ich na to aj na ich stranke, no nikto mi neodpovedal.jackb napísal: 05 mar 2021, 20:00 Ja neviem uz
https://databezpatosu.sk/2021/03/04/aka ... #more-1764
Podobne aj to ich huronske vyhlasenie, som si presiel co si tu postol a
Pisu tam, ze za januar doslo na slovensko 200tisic davok vakcin, co pisu, ze sa aj potvrdilo.
Za februar pisu ze boli dodavky 691tisic vakcin
a marec je upraveny plan 747tisic vakcin, ak by to boli dodavky za kazdy mesiac, tak podla patosakov by malo byt
za obdobie januar a februar na slovensko dodanych 891 tisic vakcin.
Potom uplne naspodu maju uvedene data z ministerstva zdravotnictva, kde udavaju do 2.3 dodanych celkovo 593 tisic davok, pocital som bez sputnikov, lebo tie este neockuju.
Takze teda mame data od patosakov
891 tisic davok
a potom z ministerstva
593 tisic davok
K dnesnemu dnu je podanych spolu s prvou aj druhou davkou podla korona gov stranky 516tisic davok, takze realne mozu mat na skladoch 77 tisic davok, plus nabiehajuce dodavky za marec, no a teraz babo raď
Ktore udaje su spravne?
Lepsi calnok je od nich skor tento:
https://dennikn.sk/2298290/mame-dobre-s ... Juj1kmeSzw
Lebo AG testy maju vyrzene nizsiu citlivost cize ak realne pozitivny clovek ma malu virovu naloz tak ho AG nezachyti. Najcastejsie su to bezpriznakovi. A prave to je ta blbost pouzivania AG testov ze sa s nimi testuju bezpriznakovy.retkvic napísal: 06 mar 2021, 11:11 a nezapocitavaju do toho aj ag testy, pytal som sa ich na to aj na ich stranke, no nikto mi neodpovedal.
Kvoli tomuto maju nizku presnost a preto by bola blbost ich pouzivat do statistiky.
-
Daniel9911
Professional
Ináč ako to majú kaderničky ? tuším môžu ísť , domov ku klientom ich ostrihať, potrebujú k tomu niečo plus ako výpis zo živnostenského registra ? Alebo po prípade formulár alebo tlačivo ak by ich potom policajti zastavili ? Ďakujem
Flegr o tom hovoril, ze sa neodporucaju na masove pouzitie, ale iba tam kde je lokalny vysoky vyskyt, lebo prevazne budu pozitivny ty co maju vysoku naloz a teda su infekcny. Ak by to bolo tak, tak pozitivny su skutocne pozitivny a negativny, mozu byt pozitivny, tam to plati, ze ich nezachytia, preto su na to lepsie pcr testy, no prezentoval to aj minister zdravotnictva, ze ty co vysli pozitivny na ag, boli pozitivny aj na pcr. Skor by som videl problem v tom a to som im tam aj napisal, ze sa tam mozu miestat ludia co boli aj na pcr aj na ag a mozno preto to nezapocitavaju.wladas napísal: 06 mar 2021, 11:17 Lebo AG testy maju vyrzene nizsiu citlivost cize ak realne pozitivny clovek ma malu virovu naloz tak ho AG nezachyti. Najcastejsie su to bezpriznakovi. A prave to je ta blbost pouzivania AG testov ze sa s nimi testuju bezpriznakovy.
Kvoli tomuto maju nizku presnost a preto by bola blbost ich pouzivat do statistiky.
Ak má kaderníčka svoj salón, čiže má živnosť, tak môže niekoho ostrihať napríklad na dvore a pod. Ak je niekto zamestnaný ako kaderník (TPP), tak strihať nemôže. Toto bolo dosť kritizované ako diskriminácia. Plus sa kaderníci ozvali, že je bezpečnejšie, keď k nim do salónu príde 1 klient a potom vyvetrajú a vydezinfikujú miestnosť, ako keď majú k ľuďom chodiť domov. Ale pritom ako rýchlo menia nariadenia a výnimky, netuším, či to náhodou už nezrušili.Daniel9911 napísal: 06 mar 2021, 11:36 Ináč ako to majú kaderničky ? tuším môžu ísť , domov ku klientom ich ostrihať, potrebujú k tomu niečo plus ako výpis zo živnostenského registra ? Alebo po prípade formulár alebo tlačivo ak by ich potom policajti zastavili ? Ďakujem
-
Daniel9911
Professional
Práve toto, že nikde na internete som nenašiel nič konkrétneho a čerstvého, o tom ako to je teraz, kaderníčka ma živnosť a tiež sa pýtala aj právničky ale nič konkrétneho jej nevedela povedať, len toľko , že nech si zo sebou zoberie papiere, že je živnostnícka a toľko, ale že vraj niekde počula, je aj formulár alebo tlačivo ktoré sa vyplňuje a, že ide niekomu domu na strihanie. Ešte ma napáda či si nemôže vystaviť potvrdenie, keďže je sama sebe zamestnávateľ .ephramko napísal: 06 mar 2021, 11:46 Ak má kaderníčka svoj salón, čiže má živnosť, tak môže niekoho ostrihať napríklad na dvore a pod. Ak je niekto zamestnaný ako kaderník (TPP), tak strihať nemôže. Toto bolo dosť kritizované ako diskriminácia. Plus sa kaderníci ozvali, že je bezpečnejšie, keď k nim do salónu príde 1 klient a potom vyvetrajú a vydezinfikujú miestnosť, ako keď majú k ľuďom chodiť domov. Ale pritom ako rýchlo menia nariadenia a výnimky, netuším, či to náhodou už nezrušili.
Inac sledoval niekto pocas roka svetovy pohar zjazdoveho lyžovania? Posledne mesiace januar februar, zakazali na zjazdovke divakov.
Som dnes pozeral prve kolo Vlhovu v Jasnej a teda fanusikovska zakladna bola dost pocut, co som pri inych sp nezaznamenal, ale videl som tam ten hlucik mozno 100-200 ludi pekne vyskladanych vedla seba ako hucia co im hrdlo dalo, aj vuvuzela bola.
Asi zase o nas budu pisat. Pokial viem tam nemal byt nikto, mozno par ludi pri trati. Zase tie opatrenia a lockdown zafungovali.
Som dnes pozeral prve kolo Vlhovu v Jasnej a teda fanusikovska zakladna bola dost pocut, co som pri inych sp nezaznamenal, ale videl som tam ten hlucik mozno 100-200 ludi pekne vyskladanych vedla seba ako hucia co im hrdlo dalo, aj vuvuzela bola.
Asi zase o nas budu pisat. Pokial viem tam nemal byt nikto, mozno par ludi pri trati. Zase tie opatrenia a lockdown zafungovali.