Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Teraz je nová stránka na registráciu na očkovanie ale niekto, čo sa registroval na starej stránke tak dúfam, že pošlú sms a mail na dátum druhého termínu očkovania. Od prvého očkovania už prešlo 18 dní ale stále nič neprišlo. Teraz koľko dní pred termínom posielajú správy o termíne druhého očkovania tým, čo sa registrovali ešte na starej stránke? Keby ste mali niekto skúsenosti.
Záleží akou vakcínou si bol. Pri Prizeri to druhé očkovanie je na 4týždeň, teda po cca 21 dňoch ti príde sms o druhom očkovaní. (väčšinou príde sms cca 5 dni skôr), ale nemusí. Môžu ti to aj tak aj deň pred očkovaním zmeniť, ale už iba čas. Pri Astre dobu druhej vakcíny posunuli na 10 týždňov, takže si ešte počkášCesar napísal: 28 mar 2021, 10:04 Teraz je nová stránka na registráciu na očkovanie ale niekto, čo sa registroval na starej stránke tak dúfam, že pošlú sms a mail na dátum druhého termínu očkovania. Od prvého očkovania už prešlo 18 dní ale stále nič neprišlo. Teraz koľko dní pred termínom posielajú správy o termíne druhého očkovania tým, čo sa registrovali ešte na starej stránke? Keby ste mali niekto skúsenosti.
Ďakujem za informácie.
Vakcínu som nedostal ja ale niekto z rodiny vo veku 70+ a tak to bol Pfizer. Ja na šťastie ešte nemám 70+ alebo 60+, takže ja som zatiaľ nič nedostal.
Čo sledujem v mojom okolí, niektorí dostávajú druhý termín hneď po prvej dávke, niektorí presne v polovici, niektorým pár dní vopred. Niektorým aj rušia už pridelené druhé termíny, niektorým ich ešte menia.
V zmysle novej čakačky by mali posielať smsky najneskôr 48hod pred termínom.. snáď to bude platiť aj pre registrovaných ešte pred čakačkou. Zatiaľ by som nestresoval.
V zmysle novej čakačky by mali posielať smsky najneskôr 48hod pred termínom.. snáď to bude platiť aj pre registrovaných ešte pred čakačkou. Zatiaľ by som nestresoval.
-
starysomar
Hardcore addict
Na PRVÉ na Astru mi prišli dáta takto:
Žiadosť zaevidovaná: 23 Mar 2021 19:56:06
Mail s termínom: 24 Mar 2021 16:34:36
Bol som 27-ho...
Žiadosť zaevidovaná: 23 Mar 2021 19:56:06
Mail s termínom: 24 Mar 2021 16:34:36
Bol som 27-ho...
ahojte, pre mna je to nove, ale ak to tu uz bolo, moze sa zmazat /priloha/
--
Zaujimala by ma ale jedna ina vec a to ohladom saturacie krvi kyslikom. Vsade sa udava, ze norma je 95 a viac. Ale ked si meriam tym domacim oxymetrom na prste, tak mam vzdy medzi 94-91. Dlhodobo to mam odsledovane /mesiace/, prakticky nikdy nemavam viacej ako 94. Je to predpoklad nejakeho zdravotneho problemu? Chronicke ochorenie nemam ziadne, Covid pokial viem som neprekonal.
--
Zaujimala by ma ale jedna ina vec a to ohladom saturacie krvi kyslikom. Vsade sa udava, ze norma je 95 a viac. Ale ked si meriam tym domacim oxymetrom na prste, tak mam vzdy medzi 94-91. Dlhodobo to mam odsledovane /mesiace/, prakticky nikdy nemavam viacej ako 94. Je to predpoklad nejakeho zdravotneho problemu? Chronicke ochorenie nemam ziadne, Covid pokial viem som neprekonal.
-
mirak2
Hardcore addict
moze to byt zdravotny problem, ale pokial cely den sedis v miestnosti, ktora sa nevetra a dychas velmi plytko, tak to klesa do tychto hodnot aj ked si zdravy
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Moze to byt aj chyba kalibracie pristroja. Byt tebou tak sa idem vystrit nejako profesionalnejsie.gogo956 napísal: 28 mar 2021, 11:49 Zaujimala by ma ale jedna ina vec a to ohladom saturacie krvi kyslikom. Vsade sa udava, ze norma je 95 a viac. Ale ked si meriam tym domacim oxymetrom na prste, tak mam vzdy medzi 94-91. Dlhodobo to mam odsledovane /mesiace/, prakticky nikdy nemavam viacej ako 94. Je to predpoklad nejakeho zdravotneho problemu? Chronicke ochorenie nemam ziadne, Covid pokial viem som neprekonal.
mirak2
ukazuje mi to rovnake hodnoty aj ked meriam vonku na vzduchu
harrison314
to ma tiez napadlo, ci je to spravne nakalibrovane. Ked skonci tento stav tak pojdem si dat vysetrit hodnoty krvi.
ukazuje mi to rovnake hodnoty aj ked meriam vonku na vzduchu
harrison314
to ma tiez napadlo, ci je to spravne nakalibrovane. Ked skonci tento stav tak pojdem si dat vysetrit hodnoty krvi.
Treba ist na spirometriu, tam ti najlepsie zistia kapacitu pluc, okyslicovanie a tak dalej. Len je otazne, ze ci ti vysetrenie moze napisat aj obvodny lekar alebo musi ist cisto o odporucanie alergologa/kardiologa/pneunologa/ftizeologa.
-
starysomar
Hardcore addict
Začal by som: Google - správne dýchanie.
Astma ma naučila už dávno cvičiť dýchanie a ped spaním je to ideálne..
Tých 12-14 čo píšu má málokto.
Reberno-bránicové dýchanie si pozri.
Astma ma naučila už dávno cvičiť dýchanie a ped spaním je to ideálne..
Tých 12-14 čo píšu má málokto.
Reberno-bránicové dýchanie si pozri.
-
starysomar
Hardcore addict
https://vakcinacia.nczisk.sk/registracia
Astra pre 50-59
Pfizer/Moderna pre 60+
Registrujte!
//kamarát teraz regol mamu 60+ a už má zajtra termín na fajzerku!
Astra pre 50-59
Pfizer/Moderna pre 60+
Registrujte!
Majú v tom chaos. Ľuďom registrovaným v pôvodnom systéme, čakajúci na druhú dávku, chodia teraz SMSky o zrušení termínu. S tým, že oni ich manuálne nahodia prednostne do nového systému, aby človek dostal ten istý typ vakcíny a bol dodržaný aj čas podania druhej dávky. Teda tak to aspoň povedala hovorkyňa v správach, reálne ľudí nasrali, lebo im nedošlo žiadne info, iba sms že im rušia termín.Cesar napísal: 28 mar 2021, 10:04 Teraz je nová stránka na registráciu na očkovanie ale niekto, čo sa registroval na starej stránke tak dúfam, že pošlú sms a mail na dátum druhého termínu očkovania. Od prvého očkovania už prešlo 18 dní ale stále nič neprišlo. Teraz koľko dní pred termínom posielajú správy o termíne druhého očkovania tým, čo sa registrovali ešte na starej stránke? Keby ste mali niekto skúsenosti.
Ja som registroval otca 55+ pár dní dozadu a stále nič. Tak neviem či sa už začať zaujímať alebo čakať.brm napísal: 28 mar 2021, 18:05 https://vakcinacia.nczisk.sk/registracia
Astra pre 50-59
Pfizer/Moderna pre 60+
Registrujte!
Ináč obe babky (75+) už 2x Pfizer a mimo miernej bolesti ruky žiadne vedľajšie účinky.
Mama (50+, zdravotník) Moderna a po 2 dávke 2 dni do 38 teplota a zimnice. Teraz už ok.
ArAsHiD.. ja som registroval známu aj s manželom (obaja 73r) hneď po spustení čakárne a tiež furt nič, čiže nechápem. Možno to má súvislosť s tou chybou, ktorú riešili pred víkendom, že hneď na začiatku im nevzalo všetky vakcinačné miesta, ale iba jedno. Skúsim im zajtra skontrolovať.
Ďalší kamarát hlásil, že registroval svojich rodičov 60+ na fajzerku a termín majú obaja na zajtra.
Ďalší kamarát hlásil, že registroval svojich rodičov 60+ na fajzerku a termín majú obaja na zajtra.
daniel.daniel napísal: 27 mar 2021, 21:19 ked sa pozeram na tuto statistiku tak momentalne covid na slovensku prekonalo 6.5% obyvatelstva, ak sa chceme dostat ku 60% premorenia co je 9x viac, akceptujeme aj 9x viac vacsiu umrtnost? cca 80 000 ludi?
Nie, na Slovensku covid prekonalo výrazne viac ludi
jackb: nemôžeš porovnávať jedno číslo vytrhnuté z kontextu
Oficiálne štatistiky hovoria 6,5%. Realita je podľa môjho názoru okolo 15%. Len v mojom okolí je x mladších ľudí (kolegov, kamarátov..) čo mali len mierne až stredné príznaky. Ďalej pracovali na HO a na test nie všetci išli .
To znamená, že ak tu máme 15% prirodzenú premorenosť, tak stačí na kolektívnu imunitu zaočkovať len cca 50%. Dobre uvažujem?
To znamená, že ak tu máme 15% prirodzenú premorenosť, tak stačí na kolektívnu imunitu zaočkovať len cca 50%. Dobre uvažujem?
Mierne až stredné príznaky podľa mňa nezabezpečia potrebné množstvo protilátok v krvi, aby fungovala premorenosť...