... mito ... hmm to je teda amerika trysky menit po 180tkm ... bud si tankoval chemicky nedostatocne cistu naftu s velkym obsahom siry, alebo mas rozhodeny spalovaci proces (trebars pri čiptjuningu sa to rado deje), cize ti nedokonale spaluje uhlikove fazy a tie sa usadzaju na tryskach ...
Ktoré čerpacie stanice preferujete a prečo?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
na slovensku musi kazda cerpacka (resp. distributor, ktory zasobuje cerpacku) v zime zo zakona aditivovat naftu tak , aby bola menej nachylna na mrznutie
... takze ci alpin diesel, alebo noname nafta z noname pumpy by mali byt aditivovane tak aby nemrzli
...
... mito ... hmm to je teda amerika trysky menit po 180tkm ... bud si tankoval chemicky nedostatocne cistu naftu s velkym obsahom siry, alebo mas rozhodeny spalovaci proces (trebars pri čiptjuningu sa to rado deje), cize ti nedokonale spaluje uhlikove fazy a tie sa usadzaju na tryskach ...
no hej to viem že zimná nafta je vždy iná ako letná ale to aditívum je to rozdiel a je to aj cítiť:D ináč neviem ja som s ním najazdil len 10 000km, ono to bolo predtým zásahové vozidlo takže možno bola len otázka času že sa to odpálinordkapp_pb napísal:na slovensku musi kazda cerpacka (resp. distributor, ktory zasobuje cerpacku) v zime zo zakona aditivovat naftu tak , aby bola menej nachylna na mrznutie![]()
... takze ci alpin diesel, alebo noname nafta z noname pumpy by mali byt aditivovane tak aby nemrzli
...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
automaticky som myslel na zimne aditiva, teda na znizenie bodu mrazivosti nafty
ostatne aditiva su nezavisle na rocnom obdobi .. teda rozne cistice trysiek / ventilov a podobne veci 
... inak co sa cakalo ? zasahovka -> vacsinou viac roznych vodicov, ziadna ucta k autu, kedze neni ich a obcas nejake to ponahlanie sa (aj so studenym motorom
) ... to je jasne - nebrat
...
... inak co sa cakalo ? zasahovka -> vacsinou viac roznych vodicov, ziadna ucta k autu, kedze neni ich a obcas nejake to ponahlanie sa (aj so studenym motorom
Tankujem Lukoil alebo OMV. Raz za cas dam 2x za sebou plnu Shell /V-
power a raz za rok 100oktanovy/, ale to len z pocitu, ze primes.. inak ziadny rozdiel v chovani sa auta..
//autoeditácia príspevku ( 27 Nov 2009, 13:19 )
power a raz za rok 100oktanovy/, ale to len z pocitu, ze primes.. inak ziadny rozdiel v chovani sa auta..
//autoeditácia príspevku ( 27 Nov 2009, 13:19 )
frajerka chcela tu tasku head ktora bola prednedavnom v akcii. len zo srandy som si preratal tankovania na shell a omv, rozdiel v cene bol jasny, v auparku by som kupil dve take tasky... tak ale auto dostalo aspon "ocistu"KoCi napísal:Preferovana? Shell. Dovod? Zbieram body
Je fakt, ze tie body zas taku hodnotu nemaju aby sa oplatilo tankovat na Shell (ktora patri k tym drahsim). Ale ked tankujem zasadne v nedelu, kedy je dvojnasobok bodov a na najlacnejsej shellke v BA, tak to az taka katastrofa nie je. A ak myslis tu akciu "nacerpajte aspon 25l V-Power a mate loptu/osusku/ruksak za euro", v pripade obycajneho paliva za 3, tak si nemyslim zeby som velmi prerobilplusminus napísal:frajerka chcela tu tasku head ktora bola prednedavnom v akcii. len zo srandy som si preratal tankovania na shell a omv, rozdiel v cene bol jasny, v auparku by som kupil dve take tasky... tak ale auto dostalo aspon "ocistu"
-
Hellboy248
Guru wannabe
-
aughostino
Medium Professional
-
Clean_Up
Professional
Re: kt. čerpacie stanice preferujete a prečo
Benzín od Shell má kvalitu ako v Tescu
Mám pocit, že je to ozaj len vecou reklamy.
Myslím ten V-Power a podobné prémiové palivá.
Mám pocit, že je to ozaj len vecou reklamy.
Clean, ber to z tej strany, že Tesco má rovnako kvalitné palivo ako Shell
Inak väčšinou tankujem na OMV. Shell je tuším o niečo drahšia, takže najmä preto.
Inak väčšinou tankujem na OMV. Shell je tuším o niečo drahšia, takže najmä preto.
-
Clean_Up
Professional
Ide o to, že všetky benzíny sú od SLOVNAFT-u. Podla mňa sú všetky klasické 95-ky úplne rovnaké, bez ohladu na to o akú čerpačku ide. Jediný rozdiel môže byť v tých aditívach, čo pridávajú napr. do V-Power, Carrera. A tvrdiť, že na V-Power, alebo nejakom 100 oktánovom auto ide lepšie je tiež volovina. Aj keď je pravda, že 100 oktán sa dováža. Keby si niekomu natankoval tú najhoršiu 95-ku a vravel by si mu, že je to V-Power, tak hneď by ti tvrdil, že ako parádne mu auto ťahá ešte aj spotreba sa mu znížila, skrátka placebo efekt, ako hovado = plné peňaženky pre Shell. 
niektore auta by si s 95 oktanovym benzinom ani nenastartoval 
Ja si za tym stojim, ze s V-power ma auto lepsi tah. Doteraz som tankoval vylucne V-power, ale financie ma dohnali k tankovaniu klasickeho. Teraz tam mam z OMV a je to viditelny rozdiel!