Ktory procesor (stare typy) ?
-
Misco13
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Ktory procesor (stare typy) ?
Caute. Ktory z tychto procesorov je lepsi? Su to fakt stare typy, na desktope doma mam ten Celeron a dostal sa mi do ruky Pentium. Ma lepsiu zbernicu ale nevyznam sa v tom natolko aby som vedel ktory je realne lepsi. Nechcem prosim Vas prispevky typu ze to je jedno, je to stara bedna a podobne. Chcem vediet ktory je lesi a preco, budem rad ak mi niekto vysvetli ako to funguje s frekvnecia / cache CPU. Dakujem
http://ark.intel.com/products/27125/Int ... MHz-FSB%29
http://ark.intel.com/products/27451/Int ... MHz-FSB%29
http://ark.intel.com/products/27125/Int ... MHz-FSB%29
http://ark.intel.com/products/27451/Int ... MHz-FSB%29
-
cORP.
Addict
Re: Ktory procesor (stare typy) ?
no kedze pentium nema 800mhz fbs ako mali dalsie plnokrvne pentia 4 tak nejaky extra vykonovy narast ani nepocitis ,sice pentium ma 1mb l2 cache ale frekvenciu ma o dost pomalsiu ,samozrejme vykon bude lepsi ak sa pokusit pretaktovat pentium ,predpokladam ze ked je to este fbs 533mhz tak to bude northwood a tie sli slusne taktovat ,takze poviem takto ,ak potaktujes pentium tak si daj ten ,ak nechces taktovat tak si nechaj celeron .
Po výkonnostnej stránke sú si podľa mňa dosť podobné... bo to Pentium patrí medzi tie lacnejšie Pentiá... veď nemá ani HyperThreading. A toto už bude Prescott.. bo Northwoody sa myslím do LGA775 ešte nerobili... a tiež NW sa ešte neoznačovali číslom (506), iba frekvenciami. Osobne by som bol dosť na vážkach, či jedno alebo druhé........
Čo na tom PC budeš robiť?

Čo na tom PC budeš robiť?
-
Misco13
Expert
robit, neviem, nic extra...na tom su nasi, ja uz konecne mam ntb
a vacsinou len net, otec na tom obcas cosi zahra...LOTR online teraz hraval 
ono mne sa do ruk dostali dve bedne z ktorych som zobral RAMky a bol tam ten procak....tak ze sak trocha tu moju staru kraksnu upgradnem....to s tym taktovanim znie zaujimavo...asi skusim to....staci v BIOSe alebo treba na to nejaky soft? ak hej odporucte prosim
a dakujem za priame odpovede
ono mne sa do ruk dostali dve bedne z ktorych som zobral RAMky a bol tam ten procak....tak ze sak trocha tu moju staru kraksnu upgradnem....to s tym taktovanim znie zaujimavo...asi skusim to....staci v BIOSe alebo treba na to nejaky soft? ak hej odporucte prosim
a dakujem za priame odpovede
-
MichalkoOo
Zablokovaný
-
cORP.
Addict
no hej v biose ,ale zober si to tak ze ako brm vravel je aj to pentium naozaj prescott co ti neviem povedat ,je to uz doba a do architektury pentia 4 tak velmi uz nevidim ,musis ratat aj s tym ze prescott jadra boli zname tym ze referencny chladic ich uchladil ledva bez taktovania a boli dost zrave + sa ovela viac hriali ako nortwood cpu ,takze bude treba zohnat aj lepsi chladic co su dalsie peniaze , osobne ti odporucam prehodit naozaj len ramky a ak sa otec nehra tak cpu nechat ,pretoze na internete a na kancelarske prace staci s prehladom aj ten celeron a ked budes velmi chciet mam doma dve pentia 4 prescott ,jedno je plnokrvne pentium 4 3,0ghz 800mhz fbs a pentium 4 524 3,06ghz 533mhz fbs , obe maju 1m l2 cache 
-
Misco13
Expert
: ) asi teda prehodim len RAM...
lezi Ti to v skrini? bola to ponuka na predaj ci darovanie?
lezi Ti to v skrini? bola to ponuka na predaj ci darovanie?
-
cORP.
Addict
predaj ,darovat som to mohol uz davno ,ono ani nie ze predaj ,mam tu take veci ze z toho zlozim jeden pocitac a potom ho mozno funkcny dam nejakej chudobnejsej rodine ,uz som to par krat tak spravil a mal som z toho celkom radost 
-
Misco13
Expert
sprav radsej tak, ja to nepotrebujem surne ani nic