Vsimnite si aj cenu pri 4 kusoch : Bitfenix 75€ > Xigmatek 58€ > Aerocool 45€
Na tieto ventilatory potrebujem aj ovladac (minimalne 5 kanalovy), nejaky co nebude mat problem s tymi LEDkami alebo niecim inym, nezapali mi PC a vydrzi dlho - radit najlepsie z vlastnej skusenosti..
pretoze ovladat vetraky na skrinke staci vsetky naraz
dva na procaku + na grafike staci tiez spolu legulovat
a posledny konektor na vetrak v zdroji (meneny)
mne nejde o usetrenie penazi na ten regulator ale ten SW to dokaze fakt ze dobre
neviem si predstavit ako napracem 7 ventilatorov do jedneho konektora - tak mi teda porad.. CPU mam samozrejmev CPU konektore, grafika ma vlastny, takze mam 2 konektory na 7 case ventilatorov - ako na to ? plus tie ventilatory su ine znacky/otacky, ako to moze fungovat ? asi moc nie,akurat mi tak zhori ten konektor..
dobre,povedzme ze vetraky su rovnake, 7x ten Aerocool Shark 14cm, mam zakladnu dosku Asus P5K PRO na ktorej su dva konektory CHA_FAN, zvladne to ta doska ? a da sa to potom SW kontrolovat ? dik
pockat pockat, 7 rovnakych vetrakov? to zas nie
na airflow (osadenie na skrinku) idu velke vetraky co najmenej sa tociace (tie mam 4, a k tomu este jeden neosadeny)
na zdroj, grafiku a CPU idu silnejsie vetraky (musia poriadne prefukat rebrovanie)
zdroj mam samostatne zapojeny takze suma sumarum 3 konektory
sam som tomu nemohol uverit ze sa to takto da zrealizovat no na prekvapenie to ide
Asus-i vseobecne patria medzi dobre regulovatelne, resp softik SpeedFan rozozna kazdy konektor. A uz len naprogramujes ako sa maju krutit, na aku maju teplotu regulovat, atd atd
takto ti to napisem : CPU mam Noctua, ten ode do CPU_FAN, GPU ma svoje vetraky a PSU tiez original svoje. mam teda volne 2 konektory CHA_FAN do ktorych potrebujem zapojot 4x14cm a 3x12cm vetraky (cisto air flow). Ako to spravit ? A tie vetraky ake teda ? Chcem ich s cervenymi LEDkamo a tieto Aerocool su zregulovane tiche a v pripade potreby maju najsilnejsi prietok v kategorii. Tak ?
Ak ti odpada napajanie vetraka na zdroji a grafike tak uplna pohoda.
Neviem sice naco ti je tolko vetrakov na airflow ale OK. 4 by som dal na jeden konektor a 3 na dalsi. Bud kupit rozdvojku (link som uz daval) alebo si ju spravit sam (rozstyrku).
Btw aku mas skrinku a kde vsade mas tie vetraky na airflow?
Takze tie vetraky z bocnice daj uplne prec, totalne narusaju cely airflow (prudenie vzduchu). Na vrchu staci jeden ale ak mas hrejivy pocit tam mat dva tak preco nie.
Jeden konektor by mal utiahnut 8 klasickych vetrakov takze so 4 ledkovymi by nemal byt problem.
takze mi vlastne stacia tie 4 140mm vpredu,2xhore a zdola.. zadny necham original.. tie bocne 2 by mi ale fukali presne na grafiku, myslel som ze by to bolo v pohode, ci nie ?
nie, ku skrinke su 3x120 modre, ja ich chcem vymenit za 4x140 cervene (ano, pozicie su na 120 aj na 140), tak hladam nejake slusne, tieto za tu cenu mi pridu akurat..