Kúpa bicykla

O športe...
Steju
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Steju »

H@wk napísal:No neviem nevyznam sa a velmi som to ani nehladal, ale "klasicke" V-eckove brzdy sa opotrebuvaju skor ako brzdne dosticky na kotucovych brzdach nie ? navyse mam skusenosti (doteraz som mal bike z V brzdami..) ze to proste nebrzdi casto som musel celkou silou stlacat brzdy aby vobec reagovali :) + esteticky sa mi viac pacia kotucove :D
Budem rad ak mi to objasnite ..
opotrebuju sa aj tie aj tie, je to v podstate jedno lebo dosticky do kotucoviek su drahsie :) brzdi to aj casom, kym nezjazdis gumicky, avsak treba nastavovat ako sa postupne ztensuju :) na estetiku ser.. ale juicy 3 su celkom v pohode

smejo: nedaj sa zmiast, proste je to alivio merida na ktorej su dobre brzdy a drbli tam XT menic aby to bolo drsne (ako je u lacnych merid zvykom) ;]
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

pokial by mal lepsiu vidlu, tak ok.. ale takto, ma rovnaku vidlu, horsie brzdy a prehadzovacku a na druhu stranu lepsie kluky, radenie, presmykovac a plaste

jednoducho mi ta merida pride ako lepsi zaklad
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

Caute, uvazujem, ze si na leto kupim niaky bike, nieco tak za 400€ +- viac asi nezozeniem, chcem to na cestu ale nech sa mi nerozosype aj v lese takze asi niake MTB ? co tak http://velosprint.sk/shop/index.php?mai ... ts_id=9110 ?
popripade http://velosprint.sk/shop/index.php?mai ... s_id=10719 ?
dik za vsetky rady
leaded
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa leaded »

:lol: brzdy treba vymenit na jednom aj na druhom

/btw. Ctm Quadra Disc 09 ma lepsie brzdy a v predu vacsií kotuc
Steju
King
King

[quote="Mrk"][/quote]ber cross, ten sa v lese nerozsype a po cestach sa ti bude jazdit lepsie, v tej cene budu vsetky cca rovnake ;-)
DAMON88
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DAMON88 »

v tej cene by som pohladal nieco radsej s V-brzdami aelbo ked kotucovku mechaniku tak iba Avid BB5 alebo BB7 ver mi viem preco ti radim :wink:
easton
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa easton »

caute,
mam otazocku na vas velmi sa do bikov nerozumiem tak hladam radu.Mama si chce kupit bicykel.No neviem ako jej poradit.Chce nieco take ako ma moja teta Author Vista....cena od (331,94-398,33) 10000-12000sk...
Nechce bicykel do terenu taky cestny ktory zvladne aj miernejsi teren....teraz myslim staru asfaltovu cestu s kopou malych kamienkov....
Chceli by sme kupovat cez net..tam mozete nieco prihodit.
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

no moj bicykel po 13 rokoch uz pomaly dosluhuje, alebo si pyta vacsiu investiciu... Preto kupujem novy.
Nejak som medzicasom stratil prehlad, akorat na strankach meridy mi prislo, ze maju dobre popisky k bicyklom, takze hodim nieco, co mi stade najviac vyhovovalo:
http://www.merida.sk/prodej/road-ride-901-27-09
MODELY ROAD RIDE SÚ SKUTOČNÍ PÔŽITKÁRI, KTORÝM SA SKÔR PÁČI UVOĽNENÝ LEŽÉRNY ŠTÝL, NEŽ AGRESÍVNE ZÁBERY DO PEDÁLOV PRI ŤAŽKÝCH PREVODOCH.

V zjazdoch vám pevné a stabilné rámy týchto modelov dodajú istotu. Geometria rámov Road Ride je zárukou, že aj po troch hodinách nepretržitej jazdy budete môcť kľudne zdvihnúť hlavu od riadítok a bez bolesti za krkom sa rozhliadnuť po krajine.

Mnohí rekreační cyklisti oceňujú na bicykloch Road Ride trojprevodníky s ľahkými horskými prevodmi. Modely kategórie Road Ride zároveň ponúkajú, v porovnaní s bicyklami rady Road Race, pohodlnejší a vzpriamenejší posed, ktorý im dáva predĺžená hlavová trubka.
cim presne splna moje zameranie. Otazka teda je, ci viete o niecom podobnom aj od inych vyrobcov, alebo ci mi viete poradit nieco podobne, pripadne nejake dovody, preco tento bicykel nebrat. Diky
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

johny_sk: Znacky ako Merida, Dema ci Kelly's moc nemusim, aj napriek tomu, ze som o dva prispevky vyssie dal odporucanie prave na tieto znacky, ale je to najma kvoli cenovej kategorii. K tvojmu vyberu asi tolko, ze v danej cene prakticky nic ine nekupis, mozno este cestu Demu, ale tomu by som sa isto vyhol.

Alernativou k tvojej Meride by mohol byt Trek 1.2 E, GT GTR Series 4, model 2008 ci Giant Defy 3. Skus na nete pozriet ceny modelov 2009 a 2008, pretoze vypredaje 2008 byvaju o dost lacnejsie. Nebal by som sa ani dovozu z Ciech, kupoval som tak uz 2 bicykle a pri cene u nas (32 tisic) som dal zan 24 500 (400 z toho bolo postovne).

Skus si pozriet este katalog: http://cykl.cz/section/katalog2009

Pokial ide o popis, ktory je k tebou vybranej Meride o geometrii, drzani tela a bolestiach, tak je to blud a never tomu. Kedze dost sledujem cyklistiku na Eurosporte, tak neviem ci pocas Gira alebo teraz pocas Tour komentator Bakalar hovoril na tuto temu a testovaciemu zariadeniu tusim firmy Specialized v Prahe. Ide o to, ze si sadnes na bicykel, upevnia ti rozne snimace a vdaka pocitacovej technologii vsetko spracuju. Potom ti podla toho nastavia bicykel, aby si mal to najlepsie nastavenie pre svoju postavu. Udajne uz o pol centimetra vyssie nastavenie sedadla, riaditok, iny uhol a podobne ma za nasledok bolesti chrbta, hlavy ci klbom.
leaded
Light Star
Light Star

Ahojte

Momentalne mam na svojej meride vidlicu rst launch ale chcel by som ju vymenit bud za pruzinovu Suntour DURO alebo tlakovu EPICON. Mozte mo poradit ktoru z nich ? dakujem

//aj som si myslel ďakujem :)
Steju
King
King

jednoznacne epicon, je to najlepsia vidla co za tu cenu dostanes :)
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

povacsine vsak ospevuju ten z tuning-testu ako vrchol pomeru cena/vykon
Steju
King
King

ano vytuneny sa dostava na uroven spickovych vidiel (v citlivosti), obycajny ale tiez chodi velmi pekne, rocnik 09 ma aj slusnu hmotnost (08 boli tiez v pohode..), vyzera schopne, cena dobra, co viac chciet :) na XC samozrejme, dufam ze s tym nechces jazdit nejaky light DH ( :lol: ) , ked si do vyberu dal aj duro ktora je predsalen na nejake to tvrdsie zachadzanie...
leaded
Light Star
Light Star

ja s tym chcem jazdit ani vlastne neviem ako sa to vola :lol: jednoducho vyslapem na kopec a spustim sa dole :) a v meste s kym maximalne skocit zo schodov ( vyska 50-75cm )
MaTT5
Expert
Expert

Príspevok od používateľa MaTT5 »

to by mohol byt downhill :P mal by si ratat s bicyklami ktore nejsu zrovna najlacnejsie, radsej by som investoval do kvalitnejsieho kedze su vsetky casti dost namahane
leaded
Light Star
Light Star

Tak bicykel je podla vyrobcu urceny na enduro a ked som si pozeral enduro videa tak tomu sa ani zdaleka nevyrovnam cize nerobim ani enduro ani DH
Steju
King
King

ano to bude v pohode XC, takze epicon :)
maj.kl
Star
Star

Re: Kúpa bicykla

Príspevok od používateľa maj.kl »

Zdravíčko, obnovím starú tému, pozeral som samozrejme príspevky pred tým ako som to tu napísal, lenže ceny sa zmenili, bajky zostarli, zlacneli. Zhánam nejaký bajk, chcem ho používať prevažne na cesty, sem-tam nejakú tú lesnú cestu s miernym vstúpaním, samozrejme sem tam sa nájde nejaký kamienok, crossový bajk moc nechcem, rozmýšlal som nad nejakým MTB lenže vôbec netuším aký brať, vklude môže byť aj nejaký z druhej ruky, nemám s tým problém pokiaľ je v dobrom stave, bohužial nemám na to moc prachov, niečo okolo 2OO-250€, viem, že za tak málo prachov nejaký kvalitný mats nezoženiem, ale stále lepšie ako drátom do oka a kúpiť joko warriora v tescu ;)

btw: mám 190cm
Napísať odpoveď