No a kedže ako hovorím som nikdy v takej situácii nebol, neviem ako sa to rieši s platbou. Počul som o prípadoch keď človeku prišli namiesto notebooku pekne zabalené staré noviny.
Kúpa cez inzerát, poštou
Kúpa cez inzerát, poštou
Zdravím, chcem sa spýtať ako je to, keď kúpim niečo cez inzerát čo treba poslať poštou. Dnes ma zaujal na bazoši jeden mobil ktorý už dlhšie chcem za super cenu ale je to z druhého konca Slovenska. Doteraz som takéto inzeráty ignoroval ale toto je fakt dobrá ponuka
No a kedže ako hovorím som nikdy v takej situácii nebol, neviem ako sa to rieši s platbou. Počul som o prípadoch keď človeku prišli namiesto notebooku pekne zabalené staré noviny.
Ďakujem za rady.
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kúpa cez inzerát, poštou
s kadial je?
západné slovensko a ja východ. presnú adresu netreba nie? 
Teoreticky najbezpečnejšie to je poslať kuriérom. Povedz mu, že si priplatíš tých 5-10€ za tú dopravu. Máš možnosť nahliadnuť do zásielky.
Na pošte sa to nedá ... ako ti to raz vydajú, môžeš sa aj na hlavu postaviť nič s tým nenarobíš ak nájdeš vo vnútri napr. spomínané noviny.
Skús sa ešte známych popýtať, či niekto z nich nebude mať cestu okolo predajcu, alebo on nebude mať cestu okolo tvojho bydliska. Nič istejšie ma nenapadá ...
Na pošte sa to nedá ... ako ti to raz vydajú, môžeš sa aj na hlavu postaviť nič s tým nenarobíš ak nájdeš vo vnútri napr. spomínané noviny.
Skús sa ešte známych popýtať, či niekto z nich nebude mať cestu okolo predajcu, alebo on nebude mať cestu okolo tvojho bydliska. Nič istejšie ma nenapadá ...
Ak už fakt by sa to riešilo poštou.... otestovať predajcu sa dá takto: Ty síce chceš, aby ti to poslal, ale on ťa môže ojekabátiť. Navrhni osobku, že tvoj známy bude vtedy blízko... a hneď budeš vedieť- seriózny predajca nebude mať s osobným prevzatím problém, ale podvodník by sa hneď začal vykrúcať
Viem, asi rada na figu, ale predsa niečo.
Ako píše Lubenečko. Skús sa popýtať známych, či nepôjdu okolo. Alebo nemáš niekoho na západe, že by to celé za teba vybavil a už ti poslal len mobil?
-
Grim
Darca
...keby si sem dal presnú adresu, niekto by sa ti možno za symbolickú odmenu obťažoval to ísť overiť...a vieš ako sa hovorí... ""Ak niečo znie veľmi dobre na to, aby to bola pravda, tak to asi pravda nebude.
Pozri si hodnotenie uzivatela. Na bazosi je zopar velkopredajcov ktori tocia telefony a maju kladne hodnotenia
Jakub140: Dobrý nápad ale trošku trápne
ale možno skúsim
Grim: Však to
Nemá žiadne hodnotenia. Ja na západe nikoho nepoznám a takisto sa tam nikto známy tak skoro nechystá. Takže asi použijem toho kuriéra. Platí to, že môžem nahliadnuť do zásielky aj u Expresného kuriéra na Slovenskej pošte?
Grim: Však to
Nemá žiadne hodnotenia. Ja na západe nikoho nepoznám a takisto sa tam nikto známy tak skoro nechystá. Takže asi použijem toho kuriéra. Platí to, že môžem nahliadnuť do zásielky aj u Expresného kuriéra na Slovenskej pošte?
ale aj tak musíš najskôr zaplatiť a podpísať prebratie tovaru, nie? Pochybujem, že by ti to kuriér dal otvoriť ešte pred zaplatením.Lubenečko napísal:Teoreticky najbezpečnejšie to je poslať kuriérom. Povedz mu, že si priplatíš tých 5-10€ za tú dopravu. Máš možnosť nahliadnuť do zásielky.
Ako som to prezeral ďalej, tak máš asi pravdu ... Jedine ti teda ostávať to uhrať dáko s kuriérom. Nebude sa s tebou hádať, či bol balík naozaj pokrčený alebo nie. Vačšina z nich je v pohode, tak si myslím, že by to pochopili .... 
-
PAuLi3
Darca
kurier by ti balik urcite nevzal spat, aj ked by si mal namiesto telefonu za 200€ stos papierov od nejakeho podvodnika. takto by to kurier vzal naspat, iba ak by bola donaskova firma vopred dohodnuta s tym kto to posiela, co u fyzickych osob, neviem ci sa aj da. Takuto skusenost mam u ten expres a UPS a UPS dokonca neposiela ani na dobierku pre fyzicke osoby, takze tam by si musel tak ci tak zapaltit vopred, cize by si mal dalsie riziko, zeby ti balik vobec neposlal. btw. hod sem o aky telefon sa jedna a aj toho predajcu zo "zapadu" ci ho niekto nepozna