Kupa komponentov

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
kaake
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Kupa komponentov

Príspevok od používateľa kaake »

Ahojte chcel by som poradit dobre komponenty:

1. Procesor - Nejaky dvojjadrovy Intel (LGA775)
2. Ram - najlepšie parovane, DDR2 , asi nejaky KIT 4 GB (okolo 800 MHz), sak poradte, ja si vyberiem (v latencii neviem co je lepsie)
3. Grafika - nemam sajnu aku, ale nejaku dobru na hry (co je lepsie ATI ci nVIDIA?)
4. TV tuner - bud PCI, alebo PCI expres 1x, al aby bol hybrid (analog a DVB-T) a nahraval do MP4 (resp. Xvid), mal DO, PIP, TIME SHIFTING atd.
5. Zakladna doska - PCI-E, DDR 2 (800 Mhz aspon), Sata 2, 2x LAN, a uz si nespominam co este... :-D

Oplati sa menit disky PATA za SATA?
Necro
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Kupa komponentov

Príspevok od používateľa Necro »

kaake napísal:Ahojte chcel by som poradit dobre komponenty:

3. Grafika - nemam sajnu aku, ale nejaku dobru na hry (co je lepsie ATI ci nVIDIA?)
grafiku chces na AGP,PCI alebo PCIe
Nvidia je lepsia vo vykone ale nove ATI tiez niesu zle
kaake
Expert
Expert

grafika na PCI-e
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

0) Cena?
1) Uved chipset. Ak je to aspon trojkova seria tak Intel Core 2 Duo E7200 napriklad
2) prakticky mas jedno, ci uz vezmes kingston, patriot, a-data - +/- su o tom istom, ak neplanujes taktovat. 2x2GB modul je bezne dostupny. Mozes sa pripadne pozriet po znizenych latenciach (4-4-4-12)
3) Zo solidnych grafik za prijatelnu cenu momentalne napadne pretrca ATi Radeon HD4850
4) k tv karte ti zial musi poradit niekto dalsi, ja len ze DVB-T by nemusel byt podmienka, nakolko su vsetky dostupne pre MPEG2 a u nas sa ma v ostrej prevadzke vysielat MPEG4.

Necro - tvoje rady su tak do vtipoviska, nehnevaj sa na mna, ale to si snad ani nemyslel vazne.

//LGA775 je socket, nie chipset.
kaake
Expert
Expert

chipset LGA 775 a latencia ramky neviem , aka je dobra?
Genyus
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Genyus »

najlepšie by bolo keby si napísal na akú dosku to pôjde...poprípade aký máš zdroj či ti bude stíhať
kaake
Expert
Expert

doska neviem teraz, ale tu niekedy budem menit, to teraz neriesim... zdroj 530 W
Genyus
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Genyus »

zišlo by sa pozrieť akú máš dosku, lebo bez toho sa ti blbo radí.či už grafika alebo procesor...
kaake
Expert
Expert

na doske predsa nezalezi... je to hybrid ma AGP aj PCI-e slot, DDR aj DDR 2 pamet. moduli... LGA 775 co este treba...
KoCi
Darca
Darca

Zalezi a moc. Prave od neho zalezi nielen to, ci tam nove CPU rozbehas. To ze ma CPU aj doska socket LGA775, je len polovica uspechu (ak vobec). Niektore dosky, aj napriek nizsiemu chipsetu (i945) podporovali aj Core 2 Duo, ale nevyuzili plny potencial. Bola to len podpora v BIOSe. U chipsetov i965, i975 som sa s podporou Core 2 Duo nestretol. Od chipsetu trojkoveho (G31 G33 P35 G35 X38), rozbehas core 2 duo bez problemov.
kaake
Expert
Expert

Zakladna doska je ASRock 4CoreDual-SATA2

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?M ... TA2%20R2.0

takze prosim poradte aj dobru zakladnu dosku...
KoCi
Darca
Darca

dosku - najlepsie Intel s P35 alebo P43 chipsetom, ak chces usetrit (stale neviem v akej cene sa hybeme), mozes sa obzriet aj po G33 (ma aj integrovanu VGA. Najdes aj lacnejsich vyrobcov s rovnakym chipsetom (napr Gigabyte), ale spolahlivostou sa to na dosku od intelu moc nechyta (ovsem intel sa zase nechyta na moznosti taktovania, tak uvaz ci spolahlivost a stabilita, alebo moznost taktovania)

Ale stale nepozname tvoje cenove limity, tak vazne neviem ci nestrielam privysoko, a nestacil by ti len nejaky Pentium DualCore E2200/E5200 do sucasnej dosky s grafikou 9600GT ci HD4670... Alebo naopak chces do zostavy vrazit spustu penez, a pozries sa po chipsetoch ako X38, P45, pripadne aj s DDR3 pamatami, k tomu nejaky dvojjadrovy E8500 CPU (eventuelne zbytocne stvorjadro). Osobne som toho nazoru, ze ked uz upgrade, tak to najnevyhnutnejsie aby sa na tom hybalo to, co potrebujes. Za chvilku je tu zase nova platforma, neoplati sa vrazat velky balik do toho - velmi rychlo to strati hodnotu. Potom ked uz upgrade mozny nebude, rovno kupit cely novy comp a stary predat za babku.
kaake
Expert
Expert

no chcem vykon za co najmenej penazi... ale vykon poriadny aby tie najnovsie hry mi ficali v pohode bez sekania...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

kaake: Cize rozpocet na bednu mas 40 tisic???
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

hojko napísal:kaake: Cize rozpocet na bednu mas 40 tisic???
nie, staci mu 25
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

OK, ak chces za co najmenej penazi:
Doska Gigabyte s P35 chipsetom:
http://shop.korex.sk/zbozi/gigabyte-ep3 ... p=z:126570

procesor napriklad INTEL Core 2 Duo E7300 (zobral som najlacnejsi C2D na tejto stranke, kedze beriem, ze chces usetrit)
http://shop.korex.sk/zbozi/cpu-intel-co ... p=z:127039

RAMka - 2x2GB:
napriklad 800MHz: http://shop.korex.sk/zbozi/4gb-ddr2-800 ... ?p=z:95491
alebo 1066 MHz: http://shop.korex.sk/zbozi/4gb-ddr2-106 ... p=z:119593

Grafika: Nejaka ATi 4850 s 512MB, podla vybavy si najdi, aka ti vyhovuje (nevedno, ci chces na nu vlastny chladic zvlast, alebo chces s poriadnym chladicom, predavaju sa aj OC verzie...) napriklad: http://shop.korex.sk/zbozi/ati-sapphire ... p=z:122423

//teraz citam, ze chces na doske 2x LAN, mozes siahnut aj po novsom P45 chipsete a napriklad tato ma 2xLAN: http://shop.korex.sk/zbozi/gigabyte-ep4 ... p=z:122726 a mas tam aj podporu CrossFire.
kaake
Expert
Expert

dakujem za odpoved... popripade, mi napis aky je rozdiel medzi 800 MHz a 1066 MHz, je to velky rozdiel? Co znamena Non ECC? popripade ako by vysli ramky DD3 aj s doskou?a ta grafika ake ma SM?
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

ECC Ramky sa pouzivaju predovsetkym v serveroch. viac vid tu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Error_dete ... correction

rozdiel medzi 800 a 1066 vo vykone vyrazny nie je, ale uz ked su dostupne, preco to nevyuzit, ze? :) imho ale ten rozdiel prakticky ani nepostrehnes.

tym SM si myslel co? Ako som pisal vyssie, pripadne drobne technicke informacie jednotlivych vyrobcov tychto grafik sa mozu lisit... Ked tak vygoogli, vyrobca ma urcite udaje zverejnene.
Napísať odpoveď