Kupa LED TV..
Kupa LED TV..
Viem ze tu je tych tem okolo TV vela.. ale nechcem nikomu do toho babrat ..
planujeme do dvoch tyzdnov kupit telku.. vzhladom na maly byt 32" aj v obyvacej stene je priestor len na max 32"
rozhodujem sa zatial medzi http://www.tpd.sk/katalog/tv-a-video/lc ... tail=12603 (maju aj 5500 aj 5510 podstatny rozdiel medzi nimi nevidim)
alebo http://www.tpd.sk/katalog/tv-a-video/lc ... tail=11216 na TPD som nasiel tieto dve najlacnejsie aj to nemam daleko do ZH kde TPD je..
podmienka je aby bola 32" ,full HD ,LED ,cena okolo 500€ ;zdroj signalu je digi TV a chcel by som k tomu aj externy disk pripojit na filmy
planujeme do dvoch tyzdnov kupit telku.. vzhladom na maly byt 32" aj v obyvacej stene je priestor len na max 32"
rozhodujem sa zatial medzi http://www.tpd.sk/katalog/tv-a-video/lc ... tail=12603 (maju aj 5500 aj 5510 podstatny rozdiel medzi nimi nevidim)
alebo http://www.tpd.sk/katalog/tv-a-video/lc ... tail=11216 na TPD som nasiel tieto dve najlacnejsie aj to nemam daleko do ZH kde TPD je..
podmienka je aby bola 32" ,full HD ,LED ,cena okolo 500€ ;zdroj signalu je digi TV a chcel by som k tomu aj externy disk pripojit na filmy
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Kupa LED TV..
Už to tu odznelo x-krat. Led v tejto cene je len o marketingu. Oproti LCD s klasickym podsvietenim neprinača po obrazovej stranke nič naviac. Prave naopak, obrazovo porovnateľne LED LCD su drahšie. Platiš len za tenky dizajn a za nižšiu spotrebu, ktora ma však v reale zanedbateľny vyznam. Uspora je minimalna. Takže ak ti ide hlavne o obrazovu kvalitu, ccfl bude lepšia voľba.
Ak však trvaš na led a nepotrebuješ netove funkcie, tak voľ miesto LE5000 radšej LG LE5300: http://www.tpd.sk/katalog/tv-a-video/lc ... tail=11760. Obrazovo je to to iste a ušetriš. Tie LG su po obrazovej stranke lepšie ako Samsung.
Na digi tv lcd vhodne nie je, obraz nebude veľmi kvalitny.
Ak však trvaš na led a nepotrebuješ netove funkcie, tak voľ miesto LE5000 radšej LG LE5300: http://www.tpd.sk/katalog/tv-a-video/lc ... tail=11760. Obrazovo je to to iste a ušetriš. Tie LG su po obrazovej stranke lepšie ako Samsung.
Na digi tv lcd vhodne nie je, obraz nebude veľmi kvalitny.
treba ale vediet jednu dolezitu vec
Full HD je dost velky reklamny tah
vyuzitelnost Full HD si treba jasne uvedomit ci je realna
za prve ci zdroj signalu bude vo Full HD aj nie tak je to jasne - HD Ready staci
ak ano tak Full HD telkac pod 50" je podla mojho nazoru zbytocny kvoli pozorovacej vzdialenosti
pri 50" je porozovacia vzdialenost pre Full HD necele dva metre !!! od 2,5m by si nevidel rozdiel medzi fullhd filmom a 720p filmom
pre dalsie porovnanie 40" -> Full HD 1,5M ; 720p 2,2m
Full HD je dost velky reklamny tah
vyuzitelnost Full HD si treba jasne uvedomit ci je realna
za prve ci zdroj signalu bude vo Full HD aj nie tak je to jasne - HD Ready staci
ak ano tak Full HD telkac pod 50" je podla mojho nazoru zbytocny kvoli pozorovacej vzdialenosti
pri 50" je porozovacia vzdialenost pre Full HD necele dva metre !!! od 2,5m by si nevidel rozdiel medzi fullhd filmom a 720p filmom
pre dalsie porovnanie 40" -> Full HD 1,5M ; 720p 2,2m
-
Ryan Giggs
VIP
Tie odporučane vzdialenosti by som bral s veľkou rezervou. Je to totiž vysoko individualne, komu je od akej vzdialenosti prijemne sledovať konkretnu uhlopriečku.
lenze ja som nepisal co je prijemne ale na co je dana TV urcena
TV nekupujeme kazdy rok ale tak ak ratam do buducna tak asi radsej full ako hd ready nie ? Pri terajsom zdroji signalu bude obraz tak ci tak rovnaky.. a do buducna mozno dame sky link lebo ta digi pod chvilkou mrzne ..
na HD signal napr od skylinku (vlastnim) staci bohate HD Ready TV
Full HD jedine na 1080p filmy a Blu-Ray filmy
Full HD jedine na 1080p filmy a Blu-Ray filmy
Ahojte, rozhodujem sa medzi plazmami:
LG 50PJ350 (127cm, HD ready, 600hz, cena cca 570e)
LG 50PK350 (127cm, FULL HD, 600hz, cena cca 600e)
po mensej konzultacii s Ryanom Giggsom
mi bolo povedane ze co sa tyka sledovania DVD (u mna ma primarny vyznam) je to viacmenej jedno.
Moja otazka ale je ci Digi Tv (ja viem ze je to shit a bude to vyzerat zle) bude na FULL HD vyzerat este horsie ako na HD ready televizore? Alebo to bude u tych modeloch take iste. Jeden znamy mi povedal ze vraj nekvalitny tv signal ako je digi tv bude na fullhd vyzerat este horsie ako na HD ready. Je to tak? Diky
Ako vravim mne ide hlavne o DVD nakolko tv takmer nepozeram ale predsa rodicia pozeraju aj tv.
Taktiez mi spominal ze LG su vraj zle a nema s nimi dobre skusenosti a praveze preferuje Panasonic a Samsung. Podla jeho slov su panely aj elektronika na porovnatelnej urovni u tychto dvoch no LG je vraj daleko za nimi. Tak teda kurnik ako to je ked ja som zase tu cital ze Samsung nie je kvalitny a urcite sa viac oplati co sa kvality obrazu tyka LG a nie Samsung (pri tych istych cenovych relaciach od 600 do 700e).
Diky
LG 50PJ350 (127cm, HD ready, 600hz, cena cca 570e)
LG 50PK350 (127cm, FULL HD, 600hz, cena cca 600e)
po mensej konzultacii s Ryanom Giggsom
Moja otazka ale je ci Digi Tv (ja viem ze je to shit a bude to vyzerat zle) bude na FULL HD vyzerat este horsie ako na HD ready televizore? Alebo to bude u tych modeloch take iste. Jeden znamy mi povedal ze vraj nekvalitny tv signal ako je digi tv bude na fullhd vyzerat este horsie ako na HD ready. Je to tak? Diky
Ako vravim mne ide hlavne o DVD nakolko tv takmer nepozeram ale predsa rodicia pozeraju aj tv.
Taktiez mi spominal ze LG su vraj zle a nema s nimi dobre skusenosti a praveze preferuje Panasonic a Samsung. Podla jeho slov su panely aj elektronika na porovnatelnej urovni u tychto dvoch no LG je vraj daleko za nimi. Tak teda kurnik ako to je ked ja som zase tu cital ze Samsung nie je kvalitny a urcite sa viac oplati co sa kvality obrazu tyka LG a nie Samsung (pri tych istych cenovych relaciach od 600 do 700e).
Diky
-
Ryan Giggs
VIP
To je sice pekne, ale na čo to človeku je, keď sa na to z takej vzdialenosti nebude môcť divať?wladas napísal:lenze ja som nepisal co je prijemne ale na co je dana TV urcena
Beast34
To, že to bude vyzerať horšie na full HD je pravda len čiastočne. Ono totiž nezaleži až tak na rozlišeni ako na kvalite panela a elektroniky a na tom ako konkretny TV dokaže dany signal spracovať. Preto takyto signal kľudne môže vyzerať lepšie aj na Full HD TV.
Čitam naše aj rôzne zahranične fora a viac sťažnosti je na Samsungy. Hlavne čo sa vypaľovania obrazu tyka. Udajne su na to najnachylnejšie. Kvalitou obrazu su však porovnateľne s LG. Panasonic je o niečo pred nimi. To sa da pekne vyčitať aj z recenzii.
@Ryan Giggs
lenze ja som to myslel uplne opacne
podla vzialenosti kupovat vhodnu TV a nie daco kupit a potom striktne dodrziavat vzialenost, to je jasna blbost
ale uz koncim s OT
ty mas nazor, ja mam iny, hlavne ze sme zdravy a stastny
lenze ja som to myslel uplne opacne
podla vzialenosti kupovat vhodnu TV a nie daco kupit a potom striktne dodrziavat vzialenost, to je jasna blbost
ale uz koncim s OT
ty mas nazor, ja mam iny, hlavne ze sme zdravy a stastny
-
Ryan Giggs
VIP
Ale veď prave o to ide. Kupiť taky, aky mi na danu vzdialenosť vyhovuje. No neriadiť sa pri tom nejakymi čislami ale vlastnym zrakom.wladas napísal:@Ryan Giggs
podla vzialenosti kupovat vhodnu TV
praveze tie vzialenosti niesu len tak vymyslene hala-bala ale podla fyziologie ludskeho oka
tabulka
priklad - tvrdit, ze pri dvoch vedla seba polozenych 40" full hd TV rozoznas na ktorom je pusteny 1080p film a na ktorom 720p zo vdialenosti od 2,2m je blbost
tabulka
priklad - tvrdit, ze pri dvoch vedla seba polozenych 40" full hd TV rozoznas na ktorom je pusteny 1080p film a na ktorom 720p zo vdialenosti od 2,2m je blbost
-
Ryan Giggs
VIP
Lenže fyziologia každeho oka je jedinečna a na rôzne podnety reaguje inak (rôzne očne vady, citlivosť na svetlo, citlivosť na konkretnu farbu atd.). A teda že niekto sa napr. nemôže divať na 50" z 2 metrov lebo nedokaže zaostriť, ďalšiemu to "ťaha" oči a tak pod. To sa neda určiť žiadnymi tabuľkami. Tie nepočitaju s odchylkami či anomaliami, ktorymi trpi väčšina obyvateľstva.
to su len pripady ked je cislivost oka horsia
napr ked cloveka tahaju oci pri male vzialenosti a musi sediet dalej tak si kupi HD Ready
mi sa ale bavime o beznom oku ktore nieje navzajom vyrazne rozdielne
napr ked cloveka tahaju oci pri male vzialenosti a musi sediet dalej tak si kupi HD Ready
mi sa ale bavime o beznom oku ktore nieje navzajom vyrazne rozdielne