Kupa televizora
Kupa televizora
Zdravim, chystam sa kupit si televizor. Kedze to chcem na privat tak asi najdolezitejsie obmedzenie je uhlopriecka, ktora moze byt 32''(81cm) alebo 37''(94cm). Este stale nie som uplne rozhodnuty ci Plazmu alebo LCD (az tak velmi do toho nevidim). Ale podla toho co som sa docital tak asi radsej plazmu, kvoli rychlejsiemu prekreslovaniu najma pri sledovani sportovych prenosov. Ale necham si ked tak poradit. Cenovy strop mam 500€.
Celkom ma zaujal tento:
http://www.prva.sk/detail/panasonic-tx- ... medium=cpc
Dakujem za rady
Celkom ma zaujal tento:
http://www.prva.sk/detail/panasonic-tx- ... medium=cpc
Dakujem za rady
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Kupa televizora
Za 500€ jednoznačne plazmu. Obrazovo porovnateľne LCD stoji podstatne viac. V 37" medzi plazmami aj tak inu možnosť ako tento Panasonic nemaš. Nevidim však dôvod prečo neisť do niečoho väčšieho. Aka je sledovacia vzdialenosť? Ak je cez 2 metre, tak by som odporučal zobrať rovnaky model v 42".
Problem je taky ze tam jednoducho vacsi nemestim.
-
Ryan Giggs
VIP
V tom pripade tu v 37".
Pre porovnanie, nejake taketo LCD:
http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... id=1029121
Je to sice mensia uhlopriecka, ale to mi vobec nevadi. Nejake nazory?
http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... id=1029121
Je to sice mensia uhlopriecka, ale to mi vobec nevadi. Nejake nazory?
-
Ryan Giggs
VIP
Nazor? Môžem ti len zopakovať, že za 500€ nezoženieš žiadne LCD, ktore by sa kvalitou obrazu vyrovnalo plazme. Porovnateľne LCD stoji raz toľko.
Ten Philips by sa dal, keby tam mas aspon satelit. Kazdopadne, ak by si chcel plazmu, tak od Panasonicu (ina moznost nieje ) a od nich X kovu radu...
-
Michaelo105
Light Professional
Si ma rozosmial - že iná možnosť nie je -JE!!!energy00 napísal:Ten Philips by sa dal, keby tam mas aspon satelit. Kazdopadne, ak by si chcel plazmu, tak od Panasonicu (ina moznost nieje ) a od nich X kovu radu...
-
Ryan Giggs
VIP
Prečo? Veď ma pravdu. Reč je tu o 37" plazme. LG ani Samsung 37" nerobia.Michaelo105 napísal: Si ma rozosmial - že iná možnosť nie je -JE!!!
-
Michaelo105
Light Professional
Sorry, som zabudol na veľkosť.Ryan Giggs napísal: Prečo? Veď ma pravdu. Reč je tu o 37" plazme. LG ani Samsung 37" nerobia.
ja som mal uz niekolko roznych LCD TV, a ani na jednom som si nevsimol nejakeho problemu pri "prekreslovani scen pri sportovych prenosoch".
Tiez netreba zabudat na to ze plazma ma asi raz tak velku spotrebu elektriny ako Lcd, co teraz v nastavajucej vykurovacej sezone nemusi byt az taky problem, uznavam

Tiez netreba zabudat na to ze plazma ma asi raz tak velku spotrebu elektriny ako Lcd, co teraz v nastavajucej vykurovacej sezone nemusi byt az taky problem, uznavam
Teraz si pre zmenu rozosmial Ty mna
Ty si sa v ktorom roku zabudol??? Doby, ked mali plazmy oproti LCD spotrebu 2x vyssiu su nenavratne prec, dnesne PDP sa spotrebam LCD bud blizia (PDP ma dynamicku spotrebu, hovorime o priemernej) alebo dokonca rovnaju. Efekt vykurovacieho telesa je dnes uz fakt minimalny.gogo956 napísal:Tiez netreba zabudat na to ze plazma ma asi raz tak velku spotrebu elektriny ako Lcd, co teraz v nastavajucej vykurovacej sezone nemusi byt az taky problem, uznavam![]()
-
Ryan Giggs
VIP
Toto je riadny blud. Ako pisal K6 nado mnou, to platilo pred 3-4 rokmi. Dnešne plazmy maju rovnaku spotrebu ako LCD (LED LCD ju maju o čosi nižšiu).gogo956 napísal: Tiez netreba zabudat na to ze plazma ma asi raz tak velku spotrebu elektriny ako Lcd, co teraz v nastavajucej vykurovacej sezone nemusi byt az taky problem, uznavam
A už vôbec nerozumiem, čo ma vykurovacia sezona spoločne so spotrebou elektriny. Či ty kuriš na elektriku?
k6
Ryan Giggs
Keby som si mal teraz kupovat novu Tv tak idem jednozacne do LED, ktora ma vyrazne nizsiu spotrebu ako plazma a kvalitu obrazu priblizne rovnaku /resp. na prehravanie v DVD kvalite uplne dostacujucu/
Ryan Giggs
Keby som si mal teraz kupovat novu Tv tak idem jednozacne do LED, ktora ma vyrazne nizsiu spotrebu ako plazma a kvalitu obrazu priblizne rovnaku /resp. na prehravanie v DVD kvalite uplne dostacujucu/
gogo956: Dalsi hlod, ktorym dokazujes len to, ze danej problematike vobec nerozumies. Inak by si vedel, ze na LED TVs nad ktorymi ludia otvaraju usta v obchodoch su vacsinou pustane optimalizovane nahravky pre OLED displaje. BD s vhodnou korekciou farebnej teploty jednotlivych scen, malo (resp. ziadne) sceny s rychlymi pohybmi a vela ostrymi hranami atd. Skutocnost je taka, ze OLED v tejto svojej rannej faze vyvoja okrem nizsej spotreby nema prakticky co ponuknut a PDP za rovnaku cenu ako OLED poskytuje PODSTATNE lepsi obraz!!! Toto je holy fakt, s ktorym nic nespravis. Napriek tomu, trh ludi ako Ty potrebuje - zaplatia dalsi vyvoj OLED a ked to uz bude fakt pouzitelne, pridu ostatni a kupia si to tiez - za zlomok dnesnej ceny.
k6
chces povedat ze film v DVD kvalite je na OLED Tv /1920x1080, kontrast 500000
:1, odozva 2ms- bezne parametre Low endu LED TV/ nekvalitny? Tak mne taka "nekvalita" bohato staci..
chces povedat ze film v DVD kvalite je na OLED Tv /1920x1080, kontrast 500000
:1, odozva 2ms- bezne parametre Low endu LED TV/ nekvalitny? Tak mne taka "nekvalita" bohato staci..
doba odozvy nieje jediny faktor vplyvajuci na kvalitu zobrazovania rychlych scen, nejdem tu dalej robit flame...
k6
cela podstata je asi v tom, ze chces povedat, ze dnesna plazma dokaze zobrazit kvalitnejsi obraz ako LED. Lenze problem je v tom ze na to potrebujes aj dostatocne kvalitny signal, ktory nemas odkial zobrat, jedine z Bluray, ale tie kvoli cene este dlho rozsirene nebudu a na klasicke rozlisenie na ktorom funguje DVD ti LED aj LCD bohato stacia.. co ty na to?
cela podstata je asi v tom, ze chces povedat, ze dnesna plazma dokaze zobrazit kvalitnejsi obraz ako LED. Lenze problem je v tom ze na to potrebujes aj dostatocne kvalitny signal, ktory nemas odkial zobrat, jedine z Bluray, ale tie kvoli cene este dlho rozsirene nebudu a na klasicke rozlisenie na ktorom funguje DVD ti LED aj LCD bohato stacia.. co ty na to?
-
Ryan Giggs
VIP
V cene 500€ ani zďaleka nie. LCD ktore ma rovnako kvalitny, či lepši obraz ako najlacnejšia plazma, stoji raz toľko. Navyše kvalita LED LCD za 500€ nie je nič moc, aj LCD s obyčajnym podsvietenim je na tom kvalitou obrazu lepšie. Ako som už pisal, cena kvalitny led lcd začina na cca 800€.gogo956 napísal:k6
Ryan Giggs
a kvalitu obrazu priblizne rovnaku /resp. na prehravanie v DVD kvalite uplne dostacujucu/
Nerozumiem, čo tu pletiete OLED, keď take tv sa zatiaľ vôbec nepredavaju. Resp. na trhu je momentalne iba jediny (aj to maly a svinsky drahy) model: http://www.pricemania.sk/katalog/led-tv ... -1-427429/.
//
Je to presne naopak. Plazma si dokaže ďaleko lepšie poradiť s menej kvalitnym signalom (SD), dokaže lepšie maskovať nedostatky zdroja. Prave na LCD vidno každy nedostatok kvality a preto tu potrebuješ čo najkvalitnejši zdroj aby sa na ten obraz dalo pozerať. Takže prave "na klasicke rozlišenie na ktorom funguje DVD" je ďaleko vhodnejšia plazma.gogo956 napísal:k6
Najväčši rozdiel v kvalite obrazu je prave v horšom signale (SD, DVD), pri HD už take rozdiely nie su, tam je to vyrovnanejšie.