Kúpa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa TV

Príspevok od používateľa CheZteR »

tak ja to nemam s cim porovnat vies, takze spokojny som,

akonahle by som videl nieco lepsie urcite by som zacal byt nespokojny, ja si hlavne viem uvedomit ze ten televizor nestal vela,
ma ambilight a sledujem tam 4k filmy a s ambligihtom to vyzera popi*i, som spoko, maximalne si tam este zahram fifu na ps4

ale dalsia telka bude oleda s ambilightom to uz viem teraz :)

inak s nastavenim obrazu som sa dlho j*bal kym som to nastavil podla predstav lebo tie prednastavene rezimy z ktorych si tam vyberas su dost nahovno resp aspon mne nepasovali takze kym som to vsetko nastavil tak presiel asi aj tyzden
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

To už by som ja nechal na mamu, nech si obraz nastaví podľa seba. Poprípade by som jej nejaké základné nastavenie spravil podľa jej želaní a možností TV. Pokiaľ vyhovuje stanoveným požiadavkám, tak vezmem ten model, čo som postol. A vďaka, že si sa podelil o skúsenosti s TV K :plus:
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Ak sa bavime o cenach s dph, tak za 600€ nekupis ziaden TV (u ziadneho vyrobcu) so 100 Hz panelom. U Philipsu ho ma len vrcholny model LCD (9104) a oledy.

Dost lepsi ako to co si vybral je PUS7304. Pripadne aj predchodca 7303, ale ten v alze uz nemaju.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Na ten 55PUS7304 som pozeral aj na Alze. Len mi vadí farebné vyhotovenie a ten strieborný ovládač s bielym popisom tlačidiel mi nie je veľmi po chuti. TV by bol umiestnený na čiernom sklenenom stole, ktorý má držiak na TV. Plus k tomu čierne reproduktory, čierny settopbox a router. Po estetickej stránke by to bolo dosť zlé. Existuje ten model aj v čiernom prevedení? Aj ak by to malo byť z iného obchodu, nebol by to zasa taký problém.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Bud chces dobry TV, alebo chces cierny TV. Ked mas bielu stenu (ci akukolvek inu farbu) a na nej cierny obdlznik (vypnuta obrazovka), tak to nie je esteticky zle? Strieborna k ciernej ide, bude to esteticky vyzerat uplne normalne. Ze je kombinacia striebro/cierna esteticky zle, to pocujem prvykrat. Navyse to ma tenke ramy a vypnuta obrazovka je cierna. A na tom DO nie je biely popis.
renault
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa renault »

Ryan Giggs
VIP
VIP

Kedze vsade inde stoji 850€, tak samozrejme je. Len si treba overit ci to nie je sedy dovoz. V takom pripade treba ratat s tym, ze pripadnu poruchu TV ti nepride opravit servis domov, ale ze budes musiet TV posielat/odniest predajcovi na reklamaciu.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Ryan v Alze obnovili predaj Sony XF9005 v 75" za 2290€, tam asi nič lepšie nevymyslím do tých 3k€, že? Čo som pozeral tak tam medzi XF90 a XG95 nie sú moc rozdiely, okrem tej vrstvy na širšie pozorovacie uhly, a mierne vyššieho jasu tak neviem či stojí zato priplácať 700€ za novší model..
zisťoval som aj viac info o tom Panasonicu GX940, len tam to je nakoniec len Edge LED s ôsmimi stmievacími zónami, čiže to bude asi na úrovni Samsungu RU8000, škoda lebo na Panasonicu sa mi páči to nastavenie farieb od výroby a podpora DV spolu s HDR10+, už som bol nalomený aj na OLED GZ950E, ale predsa by som radšej ostal pri tej 75" uhlopriečke a Planeo čo malo tú splátkovú akciu kde boli výhodné Q85 a Q90, tak ich stiahlo z predaja, asi im to tam nevychádzalo maržovo :D
Prípadne ešte je tam Sony XG85 v 85" s direct led a VA panelom, ale na to neviem nájsť žiadne recenzie, len na menšie varianty s IPS panelom
Ryan Giggs
VIP
VIP

GX940 rozhodne nie je na urovni RU8. To je uplne ina liga.
XG85 ma ďaleko od XF9.

A rozdiel medzi XG9 a XF9 je ešte v SoC s viac ram (rychlejšie a spoľahlivejšie tam beha system), je tam lepši obrazovy procesor, trochu vyšši jas v HDR.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Ono naživo vypadá obraz na GX940 fajn, len som to nevidel v tme, ako sa tam bude správať to podsvietenie, keď to nieje direct, to už aj xg8500 má pri 85" direct led, akurát bez local dimingu, tam ale asi bude veľmi slabé HDRko
O procesore a ram v XG9500 viem, ale mne to ide vsetko cez Shield TV a reciever, cize mi stačí zapnúť TV, inak tam v systéme moc nebudem robiť..
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ale aj obraz je tam trochu lepsi. Aj ten jas. Ci to stoji za doplatok, je na akademicku debatu.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

No však toto, či to stojí za rozdiel tých 700-800 eur, ak by tam bol rozdiel 200-300€ tak nieje o čom, ale takto mi nepríde ten cenový rozdiel v kvalite až tak adekvátny za tie vylepšenia, navyše v 75" má XG95 už tú x-wide vrstvu na širšie pozorovacie uhly, čo zas znižuje kontrast no, najviac mi ale pri XF90 chýba Netflix calibrated mod, ktorý už má XG95 a mal to aj ZF9
Škoda že k tomu Panaku nie su žiadne info nikde, ale tak myslím, že ak by to bol niečím výrazný TV na tú cenu, niekde by sa spomínal
Nakoniec to teda vypadá tak, že skončím s tou XF9005, čo si mi na začiatku odporúčal :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

GX940 ma obraz ako taky velmi dobry, len prirodzene bude zaostavat v moznostiach HDR.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Tak XF9005 doma, otestovana, okrem citelne pomalsieho prostredia nebadat nejaké výrazné rozdiely v obraze oproti ZF9, ale to tazko porovnať ak nie su vedla seba, len sa mi zdá menej viditeľný blooming na max jase ako bol pri ZFku, ale to je možno kvôli nizsej svietivosti, idem ju dat na stenu tak snáď nepride po týždni zas nejaké prekvapenie :D
Len sranda, že to má stále androidtv 7.0 a update na 8 zatial neponuka
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

musis stiahnut priamo zo sony podpory a updatnut manualne. vysiel teraz 27.11.2019
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kto pouziva max jas?
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Arkaz - vďaka za radu, skúsim :)
Ryan - pri rozpoznaní HDR obsahu, sa to automaticky nastaví na max jas, normálne je samozrejme max jas úplná hlúposť :) len aj ZF9 mala problém s bloomingom iba pri HDR obsahu, SDR bolo v pohode, pri HDR bolo viditeľné "presvetlenie" okolo titulkov a v black baroch ak bol blízko pri nich svetlý objekt, ale tak toto sa dá úplne eliminovať asi len prechodom na OLED no..
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pri HDR sa na max nastavi len peak jasu, nie jas ako taky.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Znova potrebujem poradit 55" oled.

aktualne na vyber som nasiel tieto

LG OLED55B9
Philips 55OLED804
Panasonic TX-55GZ950E
Ryan Giggs
VIP
VIP

Zaleži na narokoch, prioritach a použiti. Philips a Panak maju lepši obraz ako LG, ale su drahšie. Philips ma oproti Panaku lepši system (LG ma tiež lepši system ako Panak) a Ambilight.
Ak neberiem do uvahy tieto fakty, tak čisto v pomere cena/obraz vychadza najlepšie Panak.
Napísať odpoveď