Kúpa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa TV

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

75" uz by na SD pri tej vzdialenosti mohlo byt moc.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

To uz by bolo aj na HD moc.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

tak to potom siahnem po nejakej 65" variante, nie že by som toho SD obsahu pozeral veľa ale priateľka si sem tam niečo pustí z magio archívu, kde nie sú HD záznamy a už ani na aktuálnej 55" FHD telke to nevypadá moc dobre :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

Sony XE9 su lepsie ako MU. Ten Samsung to u tohtorocnych modelov dost posral.

Ono ta 75" na tie 3 metre by este nemusela vadit ani na SD. Ale to blizsie sedenie uz je zahul. Ono zas neviem co za 55" mas doteraz, ale plati aj to ze cim kvalitnejsi TV, tym samozrejme aj lepsie spracovanie SD. Na HD to vadit nebude vobec.

Ked uz mas ten rozpocet, ktory zvladne aj 75, neuvazoval si o niecom lepsom ako XE9? Za taku 3-ku uz su uplne top modely v 65". Oled, alebo Panak DX900, Sony ZD9 atd. Pripadne Hisense H70NU9700.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Do nedavna som si myslel ze mam doma samsung f7000, lenze ten TV som nekupoval a sudil som len podla krabice (doniesla ho priatelka z rodicovskeho domu, ked sme sa stahovali) minuly tyzden som ale pozeral dozadu TV a zistil som ze je to len ue55d6530, neviem ako je na tom ten TV kvalitovo, ale obraz sa mi zda v pohode
Co sa tyka lepsiech TV, tak toho OLED sa trosku bojim, kvoli retencii, ako som uz spominal denne sa mi x krat stane ze ostane bezat na TV staticky obraz, navyse vsetky maju VESA uchytenie len na spodnej casti, co keby som dal na aktualny drziak na stenu, by som mal tu TV strasne vysoko, a aj tie ceny mi uz pridu moc za 65", este pri 75" som uvazoval, tam sa dali niekde kupit lepsie modely za cca 3,5k € ale dat tolko za 65" sa mi moc nechce, nakolko neviem ci by som ten rozdiel realne videl
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak ten rozdiel je velky hlavne v kvalite podsvietenia a HDR kedze tie TV maju FALD.
Retencie sa bat netreba, tie oledy maju na to utility. Napr. setric, pixel shift atd. Navyse to nie je trvaly jav. A retencia ta moze "postihnut" aj na LCD.
david19
Novice
Novice

nová televízia

Príspevok od používateľa david19 »

čauko, potrebujem kúpiť novú televíziu ku ps4, cenu by som chcel držať pod 800 eur a samozrejme čo najväčšiu :D poradíte mi niečo kvalitné ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: nová televízia

Je to televizor. Televizia je televizna stanica. To len tak pre poriadok.

Napr. Samsung UE55MU6172. A ak pri tom nesedis tak meter a pol, mozes usetrit a vziat FHD, napr. UE55M5xx2.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Teraz som pozeral na heureke este aj ten Philips spominany na predchadzajucej strane a maju ho v jednom obchode za podozrivo nizku cenu, podla heureky ma ten obchod celkom dobre hodnotenia, ale zatial som o nom vobec nepocul, co si o tom myslis? https://www.k24.sk/product/407029/Elekt ... I65PUS7601

Ako kvalitovo to je mozno horsi TV ako vyssie spominane ale zas ak by to bol nejaky overeny obchod tak za ten cenovy rozdiel by stalo si priplatit za tie kvalitnejsie modely? Lebo v porovnani s 65” OLEDom je tam ta cena polovicna, aj ked samozrejme OLED je inde kvalitou obrazu :)
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Je toto dobrá kúpa za 338€?
https://www.gearbest.com/desktop-comput ... 59716.html

Akurát pozerám, že tomu chýba koaxiál a cl slot, čiže UPC do toho nedám - jedine cez horizon go.
Ryan Giggs
VIP
VIP

robo1152 napísal:Teraz som pozeral na heureke este aj ten Philips spominany na predchadzajucej strane a maju ho v jednom obchode za podozrivo nizku cenu, podla heureky ma ten obchod celkom dobre hodnotenia, ale zatial som o nom vobec nepocul, co si o tom myslis? https://www.k24.sk/product/407029/Elekt ... I65PUS7601

Ako kvalitovo to je mozno horsi TV ako vyssie spominane ale zas ak by to bol nejaky overeny obchod tak za ten cenovy rozdiel by stalo si priplatit za tie kvalitnejsie modely? Lebo v porovnani s 65” OLEDom je tam ta cena polovicna, aj ked samozrejme OLED je inde kvalitou obrazu :)
K24 su Poliaci, ale je to seriozny, prevereny obchod. Uz som tam aj ja parkrat nakupoval. Len neviem ci maju oficialnu distribuciu alebo je to sedivka. V tom druhom pripade by si musel riesit pripadnu reklamaciu priamo s obchodom.
baldorex napísal:Je toto dobrá kúpa za 338€?
https://www.gearbest.com/desktop-comput ... 59716.html

Akurát pozerám, že tomu chýba koaxiál a cl slot, čiže UPC do toho nedám - jedine cez horizon go.
Ani nie. Je to klasicky lowend OEM televizor ake najdes pod roznymi znackami, akurat Xiomi si to dovymysli vlastne veci. Z toho co viem obraz pdpoveda tomu lowendu.

Za podobnu cenu tu kupis napr. Philips 43PFS5301 alebo nieco pod. co nebude horsie
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Počkám kým tu bude predajňa a pozriem si to naživo :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kym tu predajnu otvoria, pridu na trh nove TV a tie stare zlacneju. Tak kupis lepsi model za podobnu cenu. Jedina vec co je atypicka a ine tv nemaju je dual band wifi.

Velky pruser je panelova loteria. 2 rovnake modely na tom budu kvalitativne uplne inak.
david19
Novice
Novice

Príspevok od používateľa david19 »

predáva sa ešte tá UE55M5xx2 ? google mi nenaśiel žiadny obchod s ňou
Ryan Giggs
VIP
VIP

Predava, je to aktalny model. M5502/5572/5602/5672.
bondro
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa bondro »

Zdravíčko, poradí niekto kvalitnú 4K telku do 1000€? Je ich v ponuke strašne veľa a neviem si dať rady s výberom tej správnej.
Zdrojom bude DVB-S2 cez 4K prijímač.

Ďakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP

Vzdialenost mas aku?
bondro
Light Expert
Light Expert

3m a veľkosť uhlopriečky chcem 55"

Mohlo by byť niečo z tohoto?

SAMSUNG UE55MU6402
Samsung UE55MU6452

SAMSUNG UE55MU7002
Samsung UE55MU7042

UE55MU6172
KD-55XE7096
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Na 3m ti je uplne zbytocne 4k pri 55"
55" na 3m je mala aj pre FHD.
bondro
Light Expert
Light Expert

Nie je to konkrétne pre mňa, takže či na to bude pozerať z gauča z 3m alebo si sadne na plechovku na 1,8m mi je jedno.
Dostal som úkol nájsť mu 55" 4K telku do 1000 + - 100€.

Preto som Vás poprosil o pomoc pri výbere, aby som vybral to najlepšie do tej sumy.
Napísať odpoveď