Kúpa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa TV

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

kzS^ napísal:takze ktory sa oplati ? :D inak existuje telka aj so screen mirroring ?
Niektory zo Samsungov UE49M5502/5602/5572/5672. Aj v 55" sa vojdes do 500€. Screen mirroring vie hadam kazdy smart TV.
Smoukey
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Smoukey »

Tak, UE65MU7002 mi robí na skylinku problém. Na satelite mám pripojené ďalšie 2 televízory, oba majú 90-99% signál ale nová TV chytá 20-30% nastavenia sú rovnaké, skúšal som prehadzovať káble, karty všetko možné ale nad 30% to nejde. Neviete mi poradiť s čím by mohol byť problém? Obraz nonstop seká. Lúskam sa v tom čo to dá. Nemôže byť starý / slabý LNB konvertor? Je tam nejaký tak 10 ročný s 4 výstupmi. Tanier je 80tka chytám Astru 23,5E. Myslíte, že pomôže nový konvertor na satelit aspoň na ostatných TV čo sa týka kvality obrazu?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Môže byť že ten LNB nestiha. Predsa je viac HD kanalov ako pred 10 rokmi. Ale nemusi to byť v tom. Keď tie TV odpojiš stane sa čo? Alebo skus ten novy TV preniesť do miestnosti kde je iny TV a skus ho napojiť tam čo to urobi.
Smoukey
Expert
Expert

Keď odpojím ostatné TV tak nepomôže. TV som nepremiestňoval ale skúšal som prepínať káble medzi televízormi všade to bolo v pohode - 90%-99% ale signál na novej TV je rovnaký - teraz sa mi nejakým zázrakom podarilo dostať signál na 40-45 % ale kockuje to a vypadáva stále. Zaujímavá ešte je výmena CI+ modulov - tých kárt do kt. sa zasúva skylink karta. Pri staršom ( modrom neotion ) to kockuje viac, pri novšom ( fialovom smit ) kockuje menej. Nerozumiem tomu absolutne. Keď iná TV na tom istom kábli chytá 90-100% a mu7002 sa nedostane nad 50. Keby bol problém v TV nešlo by to pravdepodobne vôbec. Je možné, že ten starý LNB nevie korektne/kvalitne poslať HD program?

EDIT: Teraz ukazuje signál už aj 60-65% ale sekanie pretrváva :cry:
Ryan Giggs
VIP
VIP

Moze to byt v LNB. Len je divne ze na ostatnych ide.
Smoukey
Expert
Expert

Bol som sa pýtať v HDL Pov. Bystrica - tam sa na toto špecializujú a bolo mi povedané, že pokiaľ je obraz stabilný na ostatných TV a skúšal som pomeniť káble a konektory či nieje chyba v nich, tak to musí byť len vadná nová TV. Že aj keď je tam viac ako 10 rokov staré LNB, ale funguje, nové nepomôže ani zlepšeniu signálu. Ešte som sa pýtal, či môže robiť zlobu wifi router, kt. je 40 cm od TV, povedali, že nie. Stále mi ukazuje Sila signálu - 83 -90 %, Kvalita signálu 25-35% . Ostatné TV fajn. Idem teda riešiť so Samsungom to isté čo minulý rok. Druhá TV, druhý problém s interným tunerom. Ach jaj.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Este by som mozno aktualizoval fw v module ak je taka moznost. Problem moze byt aj v nom.
A urcite by som skusil aj pripojit antenu a naladit dvbt. Pokial ti to naladi v pohode s dobrou kvalitou, tak to urcite nebude problem tunera.
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kzS^ »

no mam smart tv lenze to neviem nejako rozchodit, alebo aspon najst ked sa to pusta
Ryan Giggs
VIP
VIP

Smart tv je siroky pojem.
Smoukey
Expert
Expert

Skúsil som naladiť Digital/terestrial na antene DVB a jednotka HD aj dvojka HD frčali ako lusk. Teraz som bol pol hodinu na streche a skúšal som nastavovať po milimetri tanier. Nad 55% sme sa ale stále nedostali (kvalita signálu 50-55 a sila signálu 90) úroveň chyby bitov sa drží na 2000 sem tam padne na 400. Samsung v spálni má Silu signálu 60 , kvalitu 100 aúroveň chyby bitov 0. Obloha je bez oblakov. Už som v koncoch. :cry:
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Parabolu nemalo zmysel riesit ked na ostatnych TV mas dobry signal.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ked si naladil dvbt v pohode, tak to problem s tunerom nebude. Skor chyba FW, modulu alebo nejaky problem so sat. konektorom v tv alebo nejakou suciastkou co to ma na starosti.
Keby bol vadny tuner, islo by ti zle aj dvbt.
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

ahojte, čisto informatívne, nedá mi to: otec chcel kúpiť TV okolo 1000€, tak po prečítaní pár stránok v tomto topicu som mu odporúčil LG 55EG9A7V. On si teda zbehol priamo do LG obchodu, kde chcel ešte nejako "zjednať" cenu a predavač ho ukecal, nech nekupuje OLED ..že sa časom pokazí, lebo mu nerobí dobre statický nehybný obraz (na Magiu je taká funkcia, že si pauzneš obraz, ideš sa vysrať, vyšťať, najesť a pod. a potom pozeráš kde si skončil), že sa zvyknú často vypaľovať pixely či čo, no proste pripadalo mi to ako silné bludy, ale môj otec sa samozrejme nechal ukecať a na odporúčanie tohto predavača kúpil LG 55SJ810V, ktorý je vraj top za tú cenu (1049€ v čase kúpy).

Čo je pravdy o týchto chýroch o OLED televízoroch?
Stojí ten LG 55SJ810V za tie peniaze? Dá sa označiť aspoň za "dobrý" TV?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Je to mytus. Vypalit sa moze pri nejakom extremne specifickom pouziti napr. ako nejaky reklamny panel ktory zobrazuje cely cas to iste, alebo pri pouziti ako monitor k pc. To sa moze vypalit ale aj LCD. Pri beznom pouziti ako televizora v obyvacke nic take nehrozi. Ked si pauznes obraz a ides srat, na olede sa da nastavit setric aby sa spustil po urcitom case necinnosti. Alebo magio nechas pauznute a zapnute a TV proste vypnes. Takze to nicomu nevadi.

LCD od LG patria k tomu najhorsiemu co je na trhu. Ma to falosny 4k rgbw panel, s mizernymi vlastnostami.
Potrebovali to predat, tak mu to vnutili. A on naletel. Obraz oledu je o galaxiu inde, a aj keby nechcel oled, daju sa za ten peniaz kupit podstatne, podstatne lepsie LCD.
Smoukey
Expert
Expert

Tak po týždni problém vyriešený. Volal som na Samsung podporu, na druhý deň volali zo servisu, dohodli termín, na ďalší deň prišiel technik vymenil dosku v TV a one connect box, TV obraz teraz nekockuje ale TV sa mi asi 3x samovoľne vypla :lol: . Sila a kvalita signálu v samodiagnostike ukazuje takmer rovnaké hodnoty (+- 5%) ako predtým, ale obraz zatiaľ nevypadáva takže asi to bude fajn. Budem to sledovať. Keby niečo, tak povedal, že mám zavolať priamo do servisu a ešte mi príde poladiť citlivosť tunera v servisnom menu. Spomínal ešte niečo o tom, že TV môže kockovať aj keď je "zahltená" moc silným signálom a že vtedy si ľudia dávajú medzi prímač a parabolu nejaký "utlmovák". Uvidím ako sa to bude chovať a podľa toho zvážim, či po dvoch nových a z výroby nefunkčných TV u mňa nejaký Samsung ešte niekedy pristane. :nono: . Každopádne vďaka vám za rady a ochotu :smt006 .
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Ryan - ohladom LG 55EG9a7v, nejake skusenosti so systemom? Niekde som cital o celkovej nestabilite, malo pamate a podobne. Primarne sa to nechystam pouzivat pre "smart" funkcie, skor ako zobrazovac pre externe zariadenia (stb, pc). Kazdopadne bol by som nerad ak by aj zakladne aplikacie ako youtube napr. padali. Taktiez, vie niekto ci je aplikacia "HBO GO" dostupna pre webOS? Zatial som sa s tym stretol iba na Samsungoch (tizen). Resp. nieco ine co sa oplati v cenovej hladine do cca tych 1000e? Hladam nieco 55", urcite nepozadujem 4K, radsej kvalitne FHD ako nekvalitne 4K. Vdaka za radu.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ten LG oled je najlepsi FHD na trhu. Takze ina alternativa na vyber nie je.

Webos je prave velmi stabilny a dobre odladeny system. Ten nezvykne padat. Neviem co a kde si cital, ale to su ojedinele pripady. Vynimocne sa nejaky restart objavit moze, ale to plati pre uplne kazdy OS. V tomto smere sa nie je coho bat. Je tam ale starsia 2.0 verzia a ta je pomalsia ako najnovsia 3.5. ked ale nemas referenciu, a ak sa v tom casto nehrabes, tak ta to velmi nemusi trapit.

Smouky:
Ty mas nejaky pech na Samsungy. Ja som este vadny nestretol.
Aj tak sa mi to veli nezda, ze dvbt ide v pohode a sat ukazuje nieco ine. A aj po vymene dosky je to stale to iste. To bude nejaky prolem v nastaveni service menu pre sat. alebo bohvie. Ale rozhodne to nie je stadardne.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

A novsi webOS by som pri OLED od LG nasiel v ktorom modeli? Asi uz len 4K, alebo?
Ryan Giggs
VIP
VIP

To je jediny FHD oled na trhu. Teda este je EG910v, to je ale este starsie a zahnute.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

A je potom nejaky 4K OLED od LG, ktory by mal novsi webOS? Ako je na tom v porovnani s FHD verziou? Resp. je FHD naj v pomere cena/vykon a neriesit vobec 4K?
Napísať odpoveď