Kúpa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa TV

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Je tam vela zavadzajucich tvrdeni.
Tak namatkovo, napr. tvrdenie ze do 400€ sa da zohnat 100 Hz panel je uplne mimo realitu. A to ani ako tam pise "v ramci akcii".
Takisto odporucanie na kupu v tejto cene co najvacsej uhlopriecky nie je nicim podlozene tvrdenie. Aj v tejto cenovke su medzi TV velke rozdiely.

Dalsia vec, odporucanie pre milovnikov filmov, zeby mali radsej siahnut po direct led nema ziadne rozumne opodstatnenie. A ze maju krajsi obraz je uplny blud. Tam nie je ziadny suvis.

Tvrdenie ze by nas servis nevedel opravit TV, ktory nie je pre nas trh je dobre tak na pobavenie.
Atd., atd. Mohol by som pokracovat. Ten chlap ma nejake naucene, teoreticke, obecne vedomosti co sa daju dohladat na nete (niektore z nich su myty), ale prakticke skusenosti ocividne nema, resp. velmi minimalne a neorientuje sa ani v situacii na trhu.

Na otazku ktory system je najlepsi sa odpovedat neda. To zalezi vzdy na konkretnych poziadavkach. Pominiem fakt, ze kupovat TV podla systemu je hlupost.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Ryan Giggs napísal:Je tam vela zavadzajucich tvrdeni.
Tvrdenie ze by nas servis nevedel opravit TV, ktory nie je pre nas trh je dobre tak na pobavenie.
gigastore-reklamacia-t197906.html
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nerozumiem, co tym chcel basnik povedat?
tyler91
King
King

tvrdíš že nie je pravda že náš servis má problém opraviť tv z inej distribúcie.. a tipek v téme posielal samsung z cudzej distribúcie do servisu na Slovensku ktorý mu odmietol opraviť tv
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Je ale rozdiel nemoct, nechciet a nevediet. Nikde nie je spomenute ze je rec o zarucnom servise v ramci reklamacie.
Ryan Giggs
VIP
VIP

tyler91 napísal:tvrdíš že nie je pravda že náš servis má problém opraviť tv z inej distribúcie.. a
Ak by si cital pozorne, tak by si vedel, ze ja som reagoval na nieco ine.

Wladas ti to pekne vysvetlil. Ty totiz miesas jablka a hrusky. To ze servis neakceptuje zaruku, neznamena ze to nevie opravit. To su 2 uplne rozdielne veci.
On to neodmieta preto, ze by to opravit nevedel, ale preto, ze by tu opravu vykonal zadarmo, nikto by mu to nezaplatil. Autorizovany servis ma dohodu so slovenskym dovozcom televizorov, nie s dovozcami do cudzych krajin a ani s vyrobcom. Samozrejme poznam aj pripad ze eshop ma dohodu so servisom u nas aj ked predava sedivky.

V clanku sa totiz vyslovene pise, ze "pokiaľ ho miestny servis nepozná, nemusí ho vedieť opraviť". Ja som reagoval na toto. A to je uplny nezmysel. To ze je TV sedy dovoz, neznamena ze ho servis nevie opravit. Tie TV sa nijako nelisia, v TV pre iny trh (aj ked je to vyslovene taky model co sa tu nepredava) nie je ziadna zazracna technologia, ktora by nebola v "nasich" TV a z ktorej by bol servisak vyvaleny ze co to je, a co s tym.

Aj na sedy dovoz (TV co nie je z oficialnej slovenskej distribucie) plati zakonna zaruka 2 roky. Akurat ti to nevyreklamuju v autorizovanom servise (tusim okrem Sony), z dovodov popisanych vyssie, nevyuzijes (u vacsiny znaciek) opravu doma, ale musis to posielat predajcovi (ci uz do zahranicia alebo do sk eshopu kde si to kupil).To sa bavime o servise v zakonnej zaruke. Pozarucny servis ti ale aj na "cudzom" TV vykona a vie bezproblemu vykonat uplne lubovolny aj neautorizovany servis.

Takze jediny rozdiel medzi ofic. a neofic. televizorom je v sposobe reklamacie, tie TV sa ale technologicky nelisia, aj cudzie modely obsahuju slovencinu a slovenske smart prostredie (ak to nie je vyslovene nejaka exotika niekde z Kambodze), funguju uplne rovnako ako tie "nase", a opravit to vie ktorykolvek servis. Takze to tvrdenie je naozaj na pobavenie.

To ze Dildogripak v tej teme narazil na neseriozneho predajcu, ktory nereagoval na spravy je sice mrzute, ale za to nemoze ten televizor ani to neznamena ze ten autorizovany servis to opravit nevie. Keby si tu opravu zacvakal sam, tak mu to samozrejme bez slova opravia unho doma.
tyler91
King
King

či autor článku nemyslel tým že "nevedia" opraviť práve tú záručnú opravu, nie že doslova "nevedia".... ináč k tým tv so šedým dovozom sa dostanem iba cez neoverené obchody? ak kupujem cez nay, alza, hej tak by sa to asi nemalo stať
Ryan Giggs
VIP
VIP

To si nemyslim. Z toho ako napisal jasne vyplyva, ze tym myslel ze naozaj nevedia opravit. O tom sedom dovoze tam potom pise zvlast.

Tie najznamejsie a najvacsie ako alza, mall... sedivky vacsinou nemaju. Aj ked sa i tam najde (aktualne maju napr. na alze LG C8 aj nas model aj neoficialny C8PLA/C8LLA) tak zaruku maju asi pokrytu.
A ostatne by som rozhodne nenazyval neoverene. To nie je dobry vyraz. Lebo co je neovereny obchod?

Obchod moze byt overeny tisickami nakupov, pozitivnymi hodnoteniami a moze predavat sedivky. Alebo tu moze predavat velky, poctivy, spolahlivy, zahranicny eshop, ktory ale proste "nase" modely nepredava. Napr. taky polsky k24, madarsky edigital atd. co funguju na nasom trhu sa rozhodne nedaju nazvat neoverenymi.

Alebo naopak, malo znamy, lokalny, tisickami nakupov neovereny eshop moze predavat ofi. distribuciu.

Ono sa to da casto odlisit cenou. Tie sedivky su vacsinou vyrazne lacnejsie ako v tych najznamejsich shopoch (datart, nay, alza...). Ale opakujem, ak ma ten model rovnake oznacenie ako ten nas, tak je to uplne rovnaky TV. Lisi sa len tym, ze to musis reklamovat u predajcu a neda sa v servise. A samozrejme to ze nejaky shop predava sedivky, neznamena ze je neseriozny.

Sanca ze to budes potrebovat reklamovat je vacsinou velmi mala. Tak si to musi kazdy zvazit, ci da viac penazi, alebo potencialne pretrpi balenie tv do krabice a posielanie kurierom niekam k predajcovi (ak to nevie sam odniest).
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

Aku 49” tv by ste odporucali co som si pozeral v nay nazivo tak som zatial vybral tieto :
Philips 49pus7502/12
Samsung QE49Q6FN
LG 49SK8500PLA

Cenovo lg a samsung vychadzaju rovnako 899€
Philips je za 799€
Ryan Giggs
VIP
VIP

Musi to byt z nay?
Ten Q6 to je nevyhodny model v pomere cena/obraz. Narozdiel od 55"+ surodencov nema ani 100 Hz panel. UE49NU8002 je obrazovo takmer totozny a o dost lacnejsi.

Philips ma 100 Hz, ale IPS, LG detto. Ten Phil je na tom obrazovo lepsie.

Za rovnaku cenu ale kupis Sony 49XF8596/8577/8505, kombinuje vyhody Samsungu aj Philipsu (100 Hz VA). Dokonca pozeram ze 8505 maju v datacompe za 785€, tak to nie je o com.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Toto som bol len pozriet a obrazovo co mi pustili 4k ukazku aj celkovo co som sa s tym hral tak ten LG sa mi velmi zapacil aj ten magic ovladac ci ako sa vola ... musim pozriet este to sony ci sa da niekde aj realne pozriet.
K tomu LG spominal nieco ze ma lepsiu ciernu ako ostatne tv.
A este jedna vyhoda tychto tv je ze maju vesa 200x200 co ma aj moj terajsi 40” cize viem pouzit ten isty drziak na stenu :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ak by si chcel 49XF8596 ktoru radi Ryan, ozvi sa mi do spravy, poriešime velmi zaujimavu cenu
Ryan Giggs
VIP
VIP

ob3l1x napísal: K tomu LG spominal nieco ze ma lepsiu ciernu ako ostatne tv.
Hej jasne, je to IPS panel. Taky "odbornici" su najlepsi. Je to presne naopak, cierna je tam mizerna. Vie to len sedu. A samozrejme s tym suvisi aj mizerny kontrast.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Inac aky je vlastne medzi tymi sony rozdiel ? Ci to je len nejake farebne rozlisenie ? Ci ine trhy ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Dizajn a 8505 ma papierovo nižšiu hodnotu Motionflow, čo je ale v reale nepodstatne.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

hmmm no pozeral som si nejake recenzie na tu sony a nevyzera to velmi dobre :
https://www.techradar.com/reviews/sony- ... d-55xf8505

taktiez co pozeram flatpanelshd tak to nevyzera pre tu TV najlepsie skor to LG je na tom lepsie aspon podla tych stranok ...

ale tak zase sony ma 120Hz a LG len 60Hz .... tak ja uz teraz nejak neviem cim viac o tych TV citam tym to je zamotanejsie ...

pozeral som aj ostatne servre rtings, cnet, flatpanelshd

najlepsie vychadza zatial asi sony xf9005 ale to uz je dost overpriced ...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pozor, na tom techradare je test 55" verzie. Tam je ale IPS panel. V 49" je VA takze ta recenzia sa na to neda vztahovat, tie vysledky by boli uplne ine. Na 49" verziu ale asi recky velmi nenajdes. No blizsie ako recenzia 55" verzie budu tomu 49" modelu recenzie minulorocneho XE85.

A na flatpanelshd recenzia XF85 ani nie je, tak neviem co si v skutocnosti pozeral.

XF9005 je v tejto velkosti uplna spicka.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Ryan aha to som nevedel dobre vediet :)
Cize v tejto velkosti 49” vychadza ta x9005 najlepsie

A pri porovnani xf8596 a xf9005 v com je taky najvacsi rozdiel ? Co by ma mohlo presvedcit investovat viac ? :)

Dakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP

XF9 ma lepsi obrazovy procesor, FALD podsvietenie a ma dobre HDR.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Kúpa TV

Tal nakoniec som objednal Sony KD-49XF9005

Ale viete mi poradit este jednu tv rozmerovo 49-50” max a cenovo do 600€.
Napísať odpoveď