Kúpa TV
Re: Kúpa TV
aky je rozdiel medzi tou istou znackou len ine oznacenie je tam a to medzi modelmi od LG TV a to 55" LG 55UK6300MLB a
55" LG 55UK6470PLC som pozeral na alze je tam zdarma dialkovy ovladac a rozdiel ceny je 10e.
55" LG 55UK6470PLC som pozeral na alze je tam zdarma dialkovy ovladac a rozdiel ceny je 10e.
-
Ryan Giggs
VIP
Lišia sa dizajnom (iny stojan). Tie LG ale maju uplne ten najhorši panel čo je na trhu (falošne 4K), je lepšie sa poobzerať inde.
a co tento model 55" Panasonic TX-55FX603ERyan Giggs napísal:Lišia sa dizajnom (iny stojan). Tie LG ale maju uplne ten najhorši panel čo je na trhu (falošne 4K), je lepšie sa poobzerať inde.
-
Ryan Giggs
VIP
Aky mas rozpocet? Za 600 € uz je totiz Hisense H55U7A, co je o triedu lepsi TV so 100 Hz panelom. A o rok dlhsou zarukou.
Pripadne lepsi ako Panak je za cca 580€ Philips 55PUS7303, ak ho stihnes cez net kupit do konca roka, tak je nanho 5 rokov zaruka.
Pripadne lepsi ako Panak je za cca 580€ Philips 55PUS7303, ak ho stihnes cez net kupit do konca roka, tak je nanho 5 rokov zaruka.
nazor na changhong telky?
konkretne
UHD55E6000ISX2
UHD50E6000ISN
U50E6000
U50Q5T
este si vyberam uhlopriecku, bude to primarne vyuzivane na ps4, filmy cez hdmi a YT appka
teraz mam 32" bez smart na 3 metre takze vsetko bude lepsie, YT appku som riesil cez ps4
konkretne
UHD55E6000ISX2
UHD50E6000ISN
U50E6000
U50Q5T
este si vyberam uhlopriecku, bude to primarne vyuzivane na ps4, filmy cez hdmi a YT appka
teraz mam 32" bez smart na 3 metre takze vsetko bude lepsie, YT appku som riesil cez ps4
-
Ryan Giggs
VIP
Ta firma vyraba len lowend televizory, comu zodpoveda aj obraz.
Pokial si velmi nenarocny, tak ti to samozrejme stacit moze.
Pokial si velmi nenarocny, tak ti to samozrejme stacit moze.
tak hlavne si myslim ze s budgetom 400€ viac nenavymyslam vsak?
-
Ryan Giggs
VIP
Drzal by som sa osvedcenych znaciek.
Napr. Hisense H50A6140
Napr. Hisense H50A6140
Plánujem v priebehu 3 mesiacov kúpiť telku. 3-ročný Samsung vyprdol vertikálnu líniu dead pixelov, čo je pekne konšpiračné 
Máme síce veľký byt, ale byt a viac ako 3-4 metre od TV to nebude, preto som nahlodaný vrátiť sa aj k Full HD, ale ako pozerám tak také pomaly ani nie sú už. Malo by to byť medzi 48-55", pravdepodobne Sony (android) alebo Samsung/LG. Priorita je dobrá wifi, maximálne aktuálnosť aplikácií aj do búcna (TV kŕmim len Netflixom/HBO Go) a uvítal by som aj čo najrýchlejšie UI. Budget nemám veľký max 800, ale čím menej tým lepšie.
Láka ma ten Android, ale tak väčšinou sú to 7.0 a už je vonku 9.0 a mať neaktuálny Android na zariadení, kde očakávam dlhšiu životnosť ako pri telefone je na prd. Sú tie androidy len taký boom bez reálneho opodstatenenia? Nejaké rady?
Máme síce veľký byt, ale byt a viac ako 3-4 metre od TV to nebude, preto som nahlodaný vrátiť sa aj k Full HD, ale ako pozerám tak také pomaly ani nie sú už. Malo by to byť medzi 48-55", pravdepodobne Sony (android) alebo Samsung/LG. Priorita je dobrá wifi, maximálne aktuálnosť aplikácií aj do búcna (TV kŕmim len Netflixom/HBO Go) a uvítal by som aj čo najrýchlejšie UI. Budget nemám veľký max 800, ale čím menej tým lepšie.
Láka ma ten Android, ale tak väčšinou sú to 7.0 a už je vonku 9.0 a mať neaktuálny Android na zariadení, kde očakávam dlhšiu životnosť ako pri telefone je na prd. Sú tie androidy len taký boom bez reálneho opodstatenenia? Nejaké rady?
-
Ryan Giggs
VIP
Vacsina modelov s androidom (ak nie vsetky), ci uz od TCL, Philipsu alebo Sony ma android 8 uz davno.
Ale ani na 7cke nevidim nic neaktualne pokial to funguje. Nejakych novych funkcii atd. sa tam velmi nedockas. Chcieť od TV aktualnosť keď nove modely su na trhu rok čo rok, je nie je realna požiadavka. Na system sa treba vybodnuť, ten sa da nahradiť externe. U TV je podstatny obraz.
A aktualnosť aplikacii a služieb nie je vždy vecou systemu.
Ale ani na 7cke nevidim nic neaktualne pokial to funguje. Nejakych novych funkcii atd. sa tam velmi nedockas. Chcieť od TV aktualnosť keď nove modely su na trhu rok čo rok, je nie je realna požiadavka. Na system sa treba vybodnuť, ten sa da nahradiť externe. U TV je podstatny obraz.
A aktualnosť aplikacii a služieb nie je vždy vecou systemu.
Ahojte,
rád by som rodicom zaobstaral novy TV. Rozmer do 50 palcov a cena do 500 eur. Z funkci stačí aby mal wifi/ethernet na youtube a kvalitny obraz, dobre pozorovacie uhly. Idealne z NAY
SAMSUNG UE49NU7172 je moj favorit ale da sa najst nieco lepsie?
https://www.nay.sk/samsung-ue49nu7172
Pripadne viete poradit ake parametre si vsimat a naco sa v predajni pytat?
Ďakujem.
rád by som rodicom zaobstaral novy TV. Rozmer do 50 palcov a cena do 500 eur. Z funkci stačí aby mal wifi/ethernet na youtube a kvalitny obraz, dobre pozorovacie uhly. Idealne z NAY
Ďakujem.
mohol by sa spravit nejaky rozcestnik, ktory by sa pravidelne aktualizoval, najlepsia 43" TV do 400, najlepsia 50" do 500, najlepsia 55" do 650 a tak, nejake rozumne penazne hranice, nech si kazdy vie hned poradit sam, predpokladam ze TV trh sa az tak casto neobmiena, aby to niekomu nepomohlo ako napr. trh grafickych kariet, pamati ram a podobne
-
Ryan Giggs
VIP
No to si na omyle. Nove modely prichadzaju na trh kazdy rok. Niektore modely obcas aj pocas roka. A ceny stale kolisu, shopy robia rozne akcie atd. Neviem kto by to stihal sledovat a pravidelne aktualizovat.
Dobre pozorovacie uhly maju TV s IPS panelom, lenze to je na ukor kvality obrazu. Takze sa treba rozhodnu kde chces robit kompromis.
Momentalne je za 500€ obrazovo asi najlepsia volba Philips 50PUS7303. Skoda ze si sa nerozhybal skor, pri kupe do konca roka bola nanho akcia s 5-rocnou zarukou. Ambilight tiez nie je na skodu. Akurat neviem nakolko su rodicia technologicky zdatny, ten android nie je pre niektorych ludi spociatku uplne blbuvzdorny na ovladanie ako niektore ine systemy. Zalezi co vsetko na tom planuju vyuzivat.
Parametre si vsimat nepomoze, a v 90% pripadov ani pytat sa v predajni. Tam ti odporucia to co potrebuju predat, alebo to, na co maju najvyssiu marzu. Plus vela predavacov tomu ani co predava zial nerozumie. Cest malo vynimkam.Jamsy napísal:Ahojte,
Ďakujem.
Dobre pozorovacie uhly maju TV s IPS panelom, lenze to je na ukor kvality obrazu. Takze sa treba rozhodnu kde chces robit kompromis.
Momentalne je za 500€ obrazovo asi najlepsia volba Philips 50PUS7303. Skoda ze si sa nerozhybal skor, pri kupe do konca roka bola nanho akcia s 5-rocnou zarukou. Ambilight tiez nie je na skodu. Akurat neviem nakolko su rodicia technologicky zdatny, ten android nie je pre niektorych ludi spociatku uplne blbuvzdorny na ovladanie ako niektore ine systemy. Zalezi co vsetko na tom planuju vyuzivat.
no ved kazdy rok, to som aj myslel,napr trh z grafickymi kartami sa dokaze obmienat aj kazde 3 mesiace
-
Ryan Giggs
VIP
To ale niekedy aj v TV. A hlavne ovela castejsie sa hybe cena.
Tak ale branit ti nebudem, kludne sa do toho pust.
Tak ale branit ti nebudem, kludne sa do toho pust.
No ak to má byť na úkor obrazu tak radsej ozeliem pozorovacie uhly a pri bicyklovani TV natocim spravnym smerom
Tak potom upravujem poziadavky na kvalitne FHD s najlepsim obrazom. Idealne nejaky 100HZ panel kvoli sportovym prenosom.
-
Ryan Giggs
VIP
Fhd so 100 Hz sa nevyrabaju. A ani UHD do 500€ so 100 Hz panelom nekupis.
Kúpa TV
Tesne nad 500€ (konkretne 549€) je toto 100hz
Philips 49PUS6561
V datarte
https://www.datart.sk/SMART-UHD-LED-tel ... S6561.html
A maju ho aj v Nay za rovnaku cenu ...
Philips 49PUS6561
V datarte
https://www.datart.sk/SMART-UHD-LED-tel ... S6561.html
A maju ho aj v Nay za rovnaku cenu ...
-
Ryan Giggs
VIP
Len je to uz stary model s nie najlepsie odladenym systemom.
Ten PUS7303 je na tom vdaka novemu, podstatne lepsiemu obrazovemu procesoru obrazovo lepsie. A ma VA panel.
Jedine ten pohyb je na tom lepsi.
Ten PUS7303 je na tom vdaka novemu, podstatne lepsiemu obrazovemu procesoru obrazovo lepsie. A ma VA panel.
Jedine ten pohyb je na tom lepsi.