Myslis ze na moju pozorovaciu vzdialenost - cca 1,8 m je ta 49” uz moc velka? Alebo je tam vhodnejsia mensia 43"?
Kúpa TV
Re: Kúpa TV
Dakujem za tip Ryan
Myslis ze na moju pozorovaciu vzdialenost - cca 1,8 m je ta 49” uz moc velka? Alebo je tam vhodnejsia mensia 43"?
-
Ryan Giggs
VIP
Na 1,9 m je 49/50" ideal. Veľa ľudi ma aj 55".
je to o zvyku.. ja mam 65 a bral by som aj vacsiu kludne.. u rodicov v rovnakej vzialenosti mi pride 50tka mala
Zdravím, idem si sem opäť po radu (nakoľko som už dvakrát vyberal podľa rád z fóra). V priebehu najbližších 2 mesiacov sa chystám kupovať nový televízor a rád by som si nechal poradiť do čoho ísť. Dosť často sa tu odporúča Hisense H55U7A, ktorý oslovil cenou a špecifikáciami aj mňa. Telku mám od Orangeu a tú zabíja ich set-top box. Filmy pozerám cez Kodi nainštalované v RPi3, ktoré je pripojené cez HDMI. Má zmysel v tomto prípade pozerať po niečom inom? Pozorovacia vzdialenosť bude cca 3 m, cena cca do 700€. Alebo sa oplatí priplatiť za nový model Hisense H55U8B? Poprípade niečo iné?
-
Ryan Giggs
VIP
Za 750€ je Samsung UE55NU8002. To uz ma aj nejake to zakladne HDR.
Ahojte,
prišiel som po radu kamoš si zariaduje byt a zháňa novú TV. Požiadavku dal čo najväčšiu za 1500 - 1700 € a musí to byť z nay kvôli zamestnaneckej zľave. Poradil som mu https://www.nay.sk/sony-kd65xf9005 . Dá sa zohnať aj niečo lepšie do tej ceny a ked tak aj 75ku ale to už bude čo sa týka kvality obrazu oproti tej kd65xf9005 asi iba horšie že ?
Diky za rady
prišiel som po radu kamoš si zariaduje byt a zháňa novú TV. Požiadavku dal čo najväčšiu za 1500 - 1700 € a musí to byť z nay kvôli zamestnaneckej zľave. Poradil som mu https://www.nay.sk/sony-kd65xf9005 . Dá sa zohnať aj niečo lepšie do tej ceny a ked tak aj 75ku ale to už bude čo sa týka kvality obrazu oproti tej kd65xf9005 asi iba horšie že ?
Diky za rady
-
Ryan Giggs
VIP
Neviem ci v tom limite je zartana uz aj ta zlava ci nie. Ale jedina konkurencia za cennikovu sumu pre ten Sony co si vybral, je tam oled LG 65B8.
Vidis to mi nepovedal. Radsej 100€ prihodit a zobrat tu OLED? ta bude asi obrazovo na tom lepšie ako ta SONY ?
-
Ryan Giggs
VIP
Keby ta suma bola bez zlavy, tak by sa urcite zmestil aj do Philipsu 65oled803. To by bola top volba.
Co sa tyka rozdielu medzi XF9005 a B8, tak v niecom ma navrch oled, v niecom ten LCD. Kazdopadne viac pozitiv prevazuje u oledu. Ale zalezi aj na pouziti.
Co sa tyka rozdielu medzi XF9005 a B8, tak v niecom ma navrch oled, v niecom ten LCD. Kazdopadne viac pozitiv prevazuje u oledu. Ale zalezi aj na pouziti.
On to hlavne bude vyuzivat na ps4 pro,filmy z HDD a Netflix. Poslem mu ktej sony aj LG aj Philips a nech sa vyjadri.
-
Ryan Giggs
VIP
Pokial to chce hlavne ako monitor ku konzole, tak tam je volba jasna a to LCD. O olede nech ani neuvazuje.
Kvôli vypalovaniu obrazu pri statickom obraze ?
-
Ryan Giggs
VIP
Ano. Je tam vyssie riziko pri takom pouziti.
-
peterkozel
Medium Professional
Ryan Giggs prosim ta ak ide o tieto tv
https://televizor.heureka.sk/sony-bravia-kdl-50wf665/#
https://televizor.heureka.sk/philips-50pus7303/#
ktora vychadza obrazovo lepsie, nejde mi o vybavu ako hdr..., podporu, cisto mi ide iba o obraz, su totozne?, ci je to v tomto pripade fuk?
- este dalsia vec - pri philipsoch je na konci 12 a inokedy nie, co to znamena?
- a posledne co potrebujem poradit - philips 55pus7303 alebo nejaky samsung do tejto cenovej?, obrazovo su rovnake ci tam ma nejaky navrch napr philips 7303 vs samsung ru7402, v tomto pripade mam na mysli soft kompenzaciu toho ze tam nie je 100hz, ma niektory z nich lepsie rieseny pohyb?
https://televizor.heureka.sk/sony-bravia-kdl-50wf665/#
https://televizor.heureka.sk/philips-50pus7303/#
ktora vychadza obrazovo lepsie, nejde mi o vybavu ako hdr..., podporu, cisto mi ide iba o obraz, su totozne?, ci je to v tomto pripade fuk?
- este dalsia vec - pri philipsoch je na konci 12 a inokedy nie, co to znamena?
- a posledne co potrebujem poradit - philips 55pus7303 alebo nejaky samsung do tejto cenovej?, obrazovo su rovnake ci tam ma nejaky navrch napr philips 7303 vs samsung ru7402, v tomto pripade mam na mysli soft kompenzaciu toho ze tam nie je 100hz, ma niektory z nich lepsie rieseny pohyb?
-
Ryan Giggs
VIP
Posledne čislo za lomitkom u Philipsu je označenie trhu. 12 je označenie pre zapadnu a strednu Europu (vychodoeuropske, pobaltske a balkanske krajiny maju vlastne označenie). Čiže 12 su všetky modely čo sa tu predavaju. A dôvod prečo je niekde napisane 12 a inde nie, je uplne prozaicky, niektore eshopy proste nepisu cele označenie. Všetky su ale uplne rovnake.
To porovnanie medzi tym Sony a Philipsom, to sa rouzumne neda z dôvodu rozdielneho rozlišenia. O niečo maličko navrch môže mať obrazovo ten Sony, hlavne u horšieho zdroja. Prave z dôvodu toho že je to "len" FHD a teda ta elektronika ma menej roboboty s prepočtom signalu. Pri nativnom rozlišeni zdroja (teda ak pustiš do Philipsu 4K a do Sony FHD) bude mať samozrejme navrch Philips.
Zas ale ten OS v Sony za veľa nestoji, plus zavažiť u Philipsu môže Ambilight. A veľa zavažila aj 5-ročna zaruka, ktoru Philips daval na modely s Ambi, ale to si prepasol, kedže to platilo len do 30. 6. 2019.
7303 je obrazovo o niečo lepši ako 7-mičkove Samsungy. A inak už je na trhu aj nastupca 7304, ktory ma vylepšeny obrazovy procesor, len je ešte aktualne drahy.
To porovnanie medzi tym Sony a Philipsom, to sa rouzumne neda z dôvodu rozdielneho rozlišenia. O niečo maličko navrch môže mať obrazovo ten Sony, hlavne u horšieho zdroja. Prave z dôvodu toho že je to "len" FHD a teda ta elektronika ma menej roboboty s prepočtom signalu. Pri nativnom rozlišeni zdroja (teda ak pustiš do Philipsu 4K a do Sony FHD) bude mať samozrejme navrch Philips.
Zas ale ten OS v Sony za veľa nestoji, plus zavažiť u Philipsu môže Ambilight. A veľa zavažila aj 5-ročna zaruka, ktoru Philips daval na modely s Ambi, ale to si prepasol, kedže to platilo len do 30. 6. 2019.
7303 je obrazovo o niečo lepši ako 7-mičkove Samsungy. A inak už je na trhu aj nastupca 7304, ktory ma vylepšeny obrazovy procesor, len je ešte aktualne drahy.
-
peterkozel
Medium Professional
ok vdaka
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ahojte, aktualne uvazujeme o kupe tv, jednoznacne je uhlopriecka minimalne 55", pripadne 65" rozpocet by mal byt tych 600 az 800 euro, velmi zalezi ci ma zmysel v tejto cene priplacat za nieco prevratnejsie, uvaha uz bola aj o samsung qled v cene 1099 euro no stale niesom stotozneny s tou vysokou cenou za telku, pouzitie prevazne hracie konzoly, pouzivanie kodi ( ak android tv, je tam vyhoda kedze to viem nahodit priamo do tv, no nieje to podmienka mam raspberry a xbox verziu ), v cene su aj vacsie 50hz panely a mensie 100hz panely, su tam nano cell podsvietenia panelov a rovnako aj edge led, subjektivne sa naozaj nedokazem rozhodnut ktore modely su v tejto cenovke najlepsie co sa tyka obrazu, ma niekto realne skusenosti so znackami TCL a HISENSE ? nastudovane o nich mam, skor sa mi jedna ci to ludia co si ich kupili neolutovali, nebojim sa tychto znaciek no nepoznam nikoho kto ich realne ma, v obchodoch stale pretlacaju len lg a samsung, pripadne sony a popravde ich radsej ignorujem kedze si plnia skor svoje predajne ciele ..., dakujem za kazdu radu
-
Ryan Giggs
VIP
TCL a Hisense sa bat netreba, akurat v pripade TCL je treba ratat s tym, ze u modelov s androidom nedosahuje odladenost urovne Sony ci Philips. Ked ale mas na smart externu krabicku, tak ta to trapit nemusi. Inak ale obrazovo to nijako nezaostava. Hisense ma naopak dobry system aj ked jednoduchy. A 3 roky zaruka.
Kazdopadne, za tisicku sa da kupit Sony 55XF9005, kde uz mas aj HDR.
Kazdopadne, za tisicku sa da kupit Sony 55XF9005, kde uz mas aj HDR.
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
a co tie qledy ? 100hz panel zacina na 1099, ten sony model som videl a pozeral, no neviem ci ma obraz pocitovo krajsi ako qled alebo cokolvek ine, otazne zas je ci je pre mna hdr potrebne alebo ci to natolko zmeni uroven zobrazovania obrazu aby som uprednostnil v tej cene sony pred qled alebo oledom od lg ( aj ked tam z dovodu vypalovania asi tuto moznost vyhadzujem )
k tomu sony, celkom pekne parametrovo vyzera byt aj toto sony, no je to ocividne nizsi model, vsetky mozne funkcie tv nemam az tak v merku takze neviem o kazdej povedat ci mi ju treba alebo nie, no cena je ovela priaznivejsia, je to az privelmi zhorseny model ?
Sony Bravia KD-55XF8577 - stoji cca 650 podla obchodu
k tomu sony, celkom pekne parametrovo vyzera byt aj toto sony, no je to ocividne nizsi model, vsetky mozne funkcie tv nemam az tak v merku takze neviem o kazdej povedat ci mi ju treba alebo nie, no cena je ovela priaznivejsia, je to az privelmi zhorseny model ?
Sony Bravia KD-55XF8577 - stoji cca 650 podla obchodu