Kuriérske služby
Kuriérske služby
Cauko. Chcel by som sa spýtať, chcem posielať balíky po celkom Slovensku pomocou kuriérskych služieb. No neviem ako to chodí. Aké sú najlepšie aké máte skúsenosti ak ste neposielali ako podnikateľská osoba ale len ako fyzická. Ešte by som sa chcel opýtať koľko Vás to asi približne stálo atď. Ďakujem všetkým za pomoc a radu už vopred 
Re: Kuriérske služby
cena za to ak nemáš s kurierskou službou zmluvu je dosť vysoká (UPS a DPD)
odporúčam iba DHL, UPS a DPD hoci cez Vianoce DPD moc nestíha. Ale DHL je aj tak najlepšia, ochotný pracovníci, ešte nikdy nebola obsadená linka (čo sa o UPS, DPD či GLS povedať nedá)
GLS silno neodporúčam, vždy mi chodia balíky veľmi obyté a kuriéry su strašne nervózny
odporúčam iba DHL, UPS a DPD hoci cez Vianoce DPD moc nestíha. Ale DHL je aj tak najlepšia, ochotný pracovníci, ešte nikdy nebola obsadená linka (čo sa o UPS, DPD či GLS povedať nedá)
GLS silno neodporúčam, vždy mi chodia balíky veľmi obyté a kuriéry su strašne nervózny
A nevieš koľko to je asi suma na Slovensko keď chcem poslať?
No záleží aj odkiaľ to posielaš. Ale najviac aj tak zistíš priamo zadaním adries na stránkach, napr. tu alebo zavolaj na infolinku.
Ja mám dobré skúsenosti so všetkými spoločnosťami (UPS, DPD aj GLS). Len pre info, ale minulý rok som posielal tlačiaren na reklamáciu z Vranova do Ba cez UPS a stálo to 20eur, ešteže to platita Alza a nie ja.
Včera mi zazvonil na dvere chlapík (dokonca nemal ani oblečenie ups) že je z UPS a pýtal si peniaze za balík. Všetko som vyplatil a opýtal som sa či netreba niečo podpísať a on nato že dnes to bude bez podpisu, lebo len pomáha kamošovi a majú toho dnes veľa. Čo už, hlavne že bolo všetko v poriadku.
Včera mi zazvonil na dvere chlapík (dokonca nemal ani oblečenie ups) že je z UPS a pýtal si peniaze za balík. Všetko som vyplatil a opýtal som sa či netreba niečo podpísať a on nato že dnes to bude bez podpisu, lebo len pomáha kamošovi a majú toho dnes veľa. Čo už, hlavne že bolo všetko v poriadku.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Pockaj, to si robis pi*u, ci?Plasmon napísal:Včera mi zazvonil na dvere chlapík (dokonca nemal ani oblečenie ups) že je z UPS a pýtal si peniaze za balík. Všetko som vyplatil a opýtal som sa či netreba niečo podpísať a on nato že dnes to bude bez podpisu, lebo len pomáha kamošovi a majú toho dnes veľa. Čo už, hlavne že bolo všetko v poriadku.
Ale UPS musi mat podpisane prevzatie, tak isto ako kazda jedna dorucovacia spolocnost, takze ta odrbali a ktovie, ako to vyriesili s tvojim podpisom.... hlavne, ze je vsetko OK 
-
master23
Light Professional
ked uz sa tu diskutuje o postovych sluzbach. tak cez co by ste mi odporucali poslat balik do USA, aby to netrvalo moc dlho. Vzdy mi to zatial trvalo 3 tyzdne a viac
posielane cez Slovenska pošta
-
hojko
Site Admin
master23: V tom pripade DHL, UPS a ine dorucovatelske sluzby 
-
Suffel
Guru
hej hej presne DHL a UPS klasika ja osobne by som este skusil FedEx u nas nie az tak znama kurierska sluzba ako napr. UPS ale tiez vozia do celeho sveta a v USA su pomerne dost popularny..
-
master23
Light Professional
dakujem za tie tipy. na ups stranke som dal aj kalkulaciu ceny a pod. a ich baliky su az moc drahe, za 4kg balik by som platil 150EUR. max tak 50 eur by som chcel.
na druhej strane toto je celkom vyhodne. pozeral som keby poslem UPS obalka, do ktorej sa da nieco zmestit, tak tie su do 50eur a podla UPS to tam bude do dvoch dni, co je velmi skvele.
na druhej strane toto je celkom vyhodne. pozeral som keby poslem UPS obalka, do ktorej sa da nieco zmestit, tak tie su do 50eur a podla UPS to tam bude do dvoch dni, co je velmi skvele.
-
Tomasko
Guru wannabe
spominane UPS - snimi mam najlepsie skusenosti, dobri kurieri, ziadny problem, DPD opak, kurier jeden v meste - sedliak, neprisposobivy, neochotny, vsetko zalezi od ludi..
Toto ma byt vtip alebo si skutocne taky debil?Plasmon napísal:Včera mi zazvonil na dvere chlapík (dokonca nemal ani oblečenie ups) že je z UPS a pýtal si peniaze za balík. Všetko som vyplatil a opýtal som sa či netreba niečo podpísať a on nato že dnes to bude bez podpisu, lebo len pomáha kamošovi a majú toho dnes veľa. Čo už, hlavne že bolo všetko v poriadku.
Nie to nebol žiadny vtip.
Bola to zásielka z Alzy a páska nebola poškodená. Ako by sa potom dostal k môjmu balíku ?
ježiš bože aj otcovi čo robil v UPS pomáhala mama cez Vianoce tie všetky balíky sa nedali obehať za jeden deň, nie to ešte podpisyGangy napísal:Toto ma byt vtip alebo si skutocne taky debil?
treba sa vžiť aj do role kuriéra niekedy...
Aha on prisiel aj s balikom, tak to je uz ina vec. Z toho co si napisal to vyznelo ako ze prisiel po peniaze pred/po samotnom doruceni a to uz by mu dal peniaze len magor.Plasmon napísal:Nie to nebol žiadny vtip.Bola to zásielka z Alzy a páska nebola poškodená. Ako by sa potom dostal k môjmu balíku ?
Mám jednu otázku. Objednal som si tovar, priplatil som si za DPD a všetko zaplatil prevodom na účet. Prišiel e-mail o odoslaní. Teraz mi prišla sms že zajtra mi príde tovar. Ďalší postup bude klasický abo pri dobierke? Kuriér zavolá, donesie tovar s tým rozdielom že už nebudem platiť. Pýtam sa to len zo zvedavosti a aj tá sms ma zaskočila keďže pri dobierke mi nikdy nič neprišlo 
-
Grim
Darca
...DPD štandardne posiela SMS...pri prevzatí iba podpíšeš, že si tovar prevzal...
+ Ešte možno ukážeš občiansky. Ja tak objednávam suplementy a v podstate okrem zaplatenia tam nie je rozdiel.Grim napísal:...DPD štandardne posiela SMS...pri prevzatí iba podpíšeš, že si tovar prevzal...
-
Grim
Darca
...OP som ukazoval iba raz...takže stať sa môže...