ja tak netrvrdim a zavisli na nich nebol .. proste ak mal bolesti dal si drogy a ak nemal zil bez nich .. OMG tazke na pochopenieVesper napísal:lebo ty si strasne zainteresovanyja len hovorim o tom, ze ak drogy fakt nezacal brat preto ze mal nejake problemy ako to tvrdis ty, tak casom sa urcite stal na nich zavisly
Kurt Cobain
-
fuCKYou
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
-
Sniper-SVK
Expert
-
Vigor
King
Podla mna to bola sebevrazda.
Inak, je to pre mna clovek, ktory viac putal svojou osobnostou, svojimi problemami a tym ako ich vkladal do textov nez hudobnou tvorbou co je celkom smutne. Instrumentalista to bol zalozstny, jeho 4 akordy sa ale s uz spominanou osobnostou stali pre mnohych legendou. Ja to sice nechapem ale dobre. Dalej nechapem ako ho moze niekto co sa tyka hudobnej oblasti porovnavat napr. s Hendrixom. To bol snad len zly vtip, tito dvaja sa na uplne odlisnej urovni.
Hovorim, jednoznacne zaujimavy, preciteny clovek ale slaby hudobnik.
Ale faktom je, ze mal v sebe daco, co ludi uchvatilo, suviselo to s jeho bytostou ako takou a taky clovek tu od jeho smrti este nebol. Som sam zvedavy, kedy pride niekto dalsi podobny.
Inak, je to pre mna clovek, ktory viac putal svojou osobnostou, svojimi problemami a tym ako ich vkladal do textov nez hudobnou tvorbou co je celkom smutne. Instrumentalista to bol zalozstny, jeho 4 akordy sa ale s uz spominanou osobnostou stali pre mnohych legendou. Ja to sice nechapem ale dobre. Dalej nechapem ako ho moze niekto co sa tyka hudobnej oblasti porovnavat napr. s Hendrixom. To bol snad len zly vtip, tito dvaja sa na uplne odlisnej urovni.
Hovorim, jednoznacne zaujimavy, preciteny clovek ale slaby hudobnik.
Ale faktom je, ze mal v sebe daco, co ludi uchvatilo, suviselo to s jeho bytostou ako takou a taky clovek tu od jeho smrti este nebol. Som sam zvedavy, kedy pride niekto dalsi podobny.
neviem aky zmysel ma riesit otazku jeho smrti... dolezite je, ze je mrtvy a svet prisiel o zaujimaveho umelca a dobreho cloveka.
rozhodne ho je skoda.. aj ked nebyt jeho samovrazdy, najskor by nebol taky slavny aj dnes. jeho hudba ma nejako neohurila, ale pacia sa mi jeho vyroky a jeho predieranie sa zivotom az po ten slavne neslavny koniec.
rozhodne ho je skoda.. aj ked nebyt jeho samovrazdy, najskor by nebol taky slavny aj dnes. jeho hudba ma nejako neohurila, ale pacia sa mi jeho vyroky a jeho predieranie sa zivotom az po ten slavne neslavny koniec.
nirvana je jedna zmojich oblubenych skupin a kurt bol rozhodne jeden z najlepsich gitaristov akyi kedy zili. podla mna sa zabil sam ale nie jedolezite len kto potiahol kohutik ale aj kvoli komu to bolo a myslim ze tu mala velku zasluhu na tom jeho zena, ale tazko jej nieco vycitat ona je tiez troska.mohol to ale chudak vydrzat a nenechat malu dcerku v rukach tej fetacky 
-
twardykamen
Medium Professional
ked som mal tak 15 -17 rockov tak som pocuval..aj teraz raz za cas si pustim..bol to hudobnik s velkym H mnoho kapiel sa od neho inspiruje aj doteraz..a nechapem preco tu tolko ludi na neho pinda ze fetak a podobne..mal problemy nezvladal to tak zacal fetit no a co..znicil sa sam jeho slobodna vola. kolko dnesnych spevakov kapiel feti a pocuvate ich..To pindaju najme ti hnusni rapaci ze ?:)
inak polly je protirapacka pesnicka
inak polly je protirapacka pesnicka
-
Thrash/Death
Star
mnoho ludi to zvlada mnohokrat lepsie, z toho co prave pocuvam MetallicA, Trivium, Bullet for my valentine, vsade spevaci hraju na gitaru...preco by mal by clovek ktory na sebe tvrdo drie cvici niekolko hodin denne v tej istej skupine ako niekto pre koho je vrcholom gitarovej techniky rozbit aparaturu? Ked uz Kurtovi hovoria gitarista to uz mozme hrat naozaj vsetci...mattLukyn napísal:Nebol bohvieaký gitarista, to je pravda ale na druhej strane hrať a popritom spievať až vrieskať tiež nie je zrovna jednoduché
no klud... v jednoduchosti je (za urcitych okolnosti) sila.. a v Nirvane to plati stonasobne... podla mna jeho hra uplne stacila na to, aby to znelo intenzivne, uprimne a aby vyjadril co chcel... kazdy ton na svojom mieste.. niekto sa vyjadruje jednoducho, pri inom potreba slovnik cudzich slov aby ho pochopili, ale dolezite je CO hovoria... Nirvanu respektujem. Take nekonecne, konstatne sa meniace atmosfericke procesy od Tool tiez a.. pride mi to uplne normalne.. hudba nie je sport.
Frankie: ja ho neosocujem ako tvorcu, umelca a cloveka ktory sa prezentoval, nemam nic proti forme akou to robil, jedine co mi prekaza je ked o nom niekto hovori ako o genialnom gitaristovi, najlepsom gitaristovi a docital som sa uz aj ze bol gitarovym magom...urcite to malo nieco do seba ked uchvatil masy ludi(co ale zvladli aj tokio hotel
), moja salka kavy to sice nie je, ked uz grunge tak by som urcite zvolil ine kapely napr Sound Garden kde sa da rozpravat aj o nistrumentalnej stranke 
No ja som Nirvanu nikdy nejak extra nepocuval (to ale neznamena ze ju nemam napocuvanu) a musim sa priklonit k nazorom, ze Curt bol sfetovana troska, slaby gitarista a priemerny spevak.
A ci sa to fanusikom paci alebo nie v tejto skupine bol (a chvalabohu aj je) Pan Hudobnik niekto iny - Dave Grohl.
Trufam si tvrdit ze hral prve husle v Nirvane, ktora by bez neho bola jedna z mnohych, v sucasnosti to vali vo Foo Fighters a okrem ineho ma par vydarenych projektov aj inde (feat. s Queens of stone age).
Howgh.
A ci sa to fanusikom paci alebo nie v tejto skupine bol (a chvalabohu aj je) Pan Hudobnik niekto iny - Dave Grohl.
Trufam si tvrdit ze hral prve husle v Nirvane, ktora by bez neho bola jedna z mnohych, v sucasnosti to vali vo Foo Fighters a okrem ineho ma par vydarenych projektov aj inde (feat. s Queens of stone age).
Howgh.
-
Thrash/Death
Star
nirvanu pocuvam uz vyse 6! rokov, stale je to moja naj kapela, ale mam na to triezvy pohlad, kurta sa nezastavam bol neurotik s nabehom na schyzu ako aj sam o sebe povedal, gitarista priemerny, spev v poho, texty nadpriemer, ale ako napisal Frankie v jednoduchosti moze byt sila...a v spravnom nacasovani