kvalitny kapacitor

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
sulo34
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

kvalitny kapacitor

Príspevok od používateľa sulo34 »

Zdravim , chystam sa dat do auta niejake audio , pre predstavu baterka ma 60A/h alternator dava 70A zosik ma 1500RMS ale prakticky odber max 40A kedze ja tam taka poistka , co potrebujem aku znacku vybrat, ktore dobre drzia napatie . pretoze v poslednej dobe som sa docital ze nieje kapacitor ako kapacitor.

Dakujem
Shano
Darca
Darca

Re: kvalitny kapacitor

Príspevok od používateľa Shano »

pokial si natiahnes kvalitne kable do zosilnovaca ziaden kapacitor riesit nemusis ... pre predstavu aky zosilnovac mas ? Plus je ti jasne ze okolo 1500Watt to ani neletelo kedze je tam 40A poistka
sulo34
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sulo34 »

mozem ti potvrdit ze to nieje pravda , k zosiku mam 50mm2 kable a novu baterku ktora ma tyzden ... a pri nastartovanom aute mi blikaju svetla ked to dam na 2/3 maxima :) ... avsak uz som objednal SAL 1F a coskoro pripojim aj druhu baterku paralelne ktoru budem zapinat cez rele naraz so zosikom ...
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa luto »

Ked to len zjednodusime Vykon = napetie x prud ... z toho prud = Vykon/napetie a teda 1500/12=125Amper . Co asi spravi so 40A poistkou ??. Takze to RMS je imaginarne, ale ide o to, ze alternator ti nebude stihat dobijat 2 baterie zapojene paralelne pre vyssiu kapacitu baterie. Kapacitor by ale mal ako tak vyrovnat odber a nemalo by to az tak kolisat, pripadne to eliminovat uplne. :)
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Vybral si si riadnu kvalitu, SrAL je to prave :D
Kondik ti je nahovno, to dodatocne pomoze, ked ma napajanie natahane zvonkovym drotom, za normalnych okolnosti je to akurat drahy a zbytocny voltmeter :wink:
Napísať odpoveď