LCD TV 37"

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

LCD TV 37"

Príspevok od používateľa 94jakub »

Zdravím všetkých.
Chceli by sme domov kúpiť LCD TV. Rozmer by mal byť tých 37" viac sa nezmestí.
Máme vybraté dva. Samsung LE37C630 alebo Samsung UE37C5000.
Môžem ich kúpiť za ceny: LE37C630 za 569€ a ten UE37C5000 za 599€.
Mám zopár otázok.

Prvá, či sa neoplatí niečo iné ako Samsung, kedže obrazovú kvalitu som nemal kde porovnať a v obchodoch sa porovnávať nedá.
Dozvedel som sa, že ten Samsung je len edge LED, tak či je to taký zásadný rozdiel oproti tomu bez LED.
Ako je to s obnovovacou frekvenciou. Ten (LED)LCD má 50Hz a ten obyčajný má 100Hz. Je to vidieť?
Ak niekto tieto TV má, tak či je dobré podanie farieb a čiernej. Viem, že to nemôže byť nič super veď nestoja 1000€+.

A ešte, cez USB by mali oba vedieť prehrávať mkv. Ak niekto máte tie TV ako je to s prehrávaním(či to teda ide) a či sa dajú vybrať titulky a zvukové stopy.

Viem trochu dosť otázok :| ale nechcem spraviť chybu a potom ľutovať nad zlým obrazom a zbytočne vyhodenými peniazmi.
Ďakujem :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: LCD TV 37"

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Niečo ine ako Samsung sa oplati. Su aj lepšie tv. U Samsungu je to loteria na aky panel naraziš. Montuju tam 4 typy, všetky sa kvalitativne lišia. Samsungy vladnu vybavou, nie kvalitou obrazu.
Rozdiel medzi led LCD a "obyčajnym" samozrejme je. Obyčajny ma ďaleko lepši obraz, prirodzenejšie farby a rovnomernejšie podsvietenie. LED LCD v tejto cene su hlavne o marketingu nie o kvalite obrazu.
50 či 100 Hz nerieš, nie je to podstatna funkcia.
Mkv zvladaju, aj sa daju vyberať stopy a titulky. Je to však len okrajova funkcia, preto to ma ďaleko od dokonalosti. Oveľa rozumnejšie je investovať par desiatok eur do multimedialneho prehravača, ten toho zvladne podstatne viac.
Obrazovo lepšie alternativy su Sony 37EX500, PHILIPS 37PFL5405H. Uplne najlepši obraz bude mať plazma (Panasonic P37X20E), obrazovo porovnateľne LCD stoja 2x toľko.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

K tej plazme. Chcel by som vedieť ako je to tam s tým rozlíšením. Lebo sa mi zdá že tých 1024x768 je dosť málo. Nie je to vidieť?

A ešte som zabudol ako je to so zvukom. 4i sú tie reproduktory v takýchto TV postačujúce.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nie, nie je to malo. Je to normalne HD ready. Na tv vysielanie (aj HD) je to až-až. Full HD sa oplati jedine ak ti tam pobeži full HD material (PC hry, Blue ray vo full HD) aj to po väčšinu času. Inak to nevyužiješ. Väčšie rozlišenie nerobi lepši obraz. Na to potrebuješ patričny zdroj. A zaleži aj na sledovacej vzdialenosti. Od 2 metrov aj tak rozdiel medzi full HD a HD ready nerozoznaš aj keby si tam pustil full HD film.

Pokiaľ ide o zvuk, je to skôr zaležitosť konkretneho modelu. U niektorych je dostatočny, u inych nie. Zaležia aj na tom, ake maš naroky.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Na SD vysielanie to staci. Pokial chces pozerat HD (720p), alebo full hd vysielanie tak to bude malo. Ale chod si to radsej pozriet do predajne. Osobne mi obraz 720p videa na 1024x768 plazme pripadal (z 2 metrov) hrozny.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak to neviem kde si to pozeral. Na predajni je obraz nutne nastaviť. Inak to nema zmysel hodnotiť. Na 720p HD ready bohato stači. Hlavne ako som pisal, z väčšej vzdialenosti. Tie pixele su take male, že to nemaš šancu rozoznať.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Samsung predajna a nastavene to mali klasicky predajne. S nastavenim som sa nehral. SD, resp. obraz nizkej kvality vyzeral lepsie, ale 720p bolo strasne nevyrazne a bez ostrosti. Kedze som v tom case tiez hladal telku tak som si prave na takuto vzdialenost (2m max 2.5m) daval pozor.
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

Panasonic P37X20E - mam doma, som s nim nadmieru spokojny obraz paradny, je pravda ze provnavat som to nejako extra osobne neporovnaval, ale s touto plazmou som nadmieru spokojny a nemenil by som.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Ešte by ma zaujímalo ako je to so životnosťou plazmy. Mám info, že životnosť plazmového panela je kratšia ako LCD. Neviem, či je to stále aktuálne alebo sa to týkalo len tých prvých.
A tým pádom čo by ste teda odporučili do tých 600€ v kamennom obchode najlepšie MT alebo ZA. Môže to byť LCD aj plazma.
Ako zdroj bude SD káblovka a sem tam nejaký HD(Full HD) film buď ako mkv(ak bude mať TV podporu USD) alebo cez hdmi a NB.
Ďakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP

94jakub napísal:Ešte by ma zaujímalo ako je to so životnosťou plazmy. Mám info, že životnosť plazmového panela je kratšia ako LCD. Neviem, či je to stále aktuálne alebo sa to týkalo len tých prvých.
Riešiť nejaku životnosť v dnešnej dobe u akejkoľvek elektroniky je mimo misu. A rišiť životnosť LCD vs. plazma je ešte väčši nonsens. Dnes je všetko robene tak (aj tie najdrahšie a najluxusnejšie značky), aby to vydržalo zaručnu dobu. Je jedno čo to je za značku či technologiu, dnešne vyrobky nemaju životnosť 20 rokov ako kedysi. Ak niečo vydrži 5 rokov, je to uspech. Mimochodom, skôr ako dožije panel u LCD či plazmy, ti niekoľkokrat odide elektronika v TV.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Len dodám že keď je pustený obraz cez PC a prehrávaš SD video, tak titulky sú ostrejšie v HD :) maličkosť, ale poteší. Osobne by som iný ako full HD televízor nebral, ale to len preto že TV nepozerám, len prehrávam z PC filmy a tam iné pomaly ako full HD alebo 720p ani nekukám, vrátane anime. Samozrejme pre bežného "consumera" je HD ready dostatočné, ale tak ak človek neplánuje telku na pol roka, alebo rok a chcel by si dopriať aj lepší zážitok, full HD stojí za zváženie.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Veď preto som sa pýtal,či tých 1024x768(či ako) je dosť keďže ja tiež pozerám minimálne 720p. Preto by som radšej už dnes pre LCD štandartný FullHD ale ak by mala plazma priniesť nejaké väčšie výhody oproti LCD tak by som možno bol pre ňu. No zas ak tam má byť minimálny rozdiel, ktorý budem vidieť len ak ich budem mať vedľa seba tak to, si myslím, nemá význam.
Ryan Giggs
VIP
VIP

uplink napísal:Osobne by som iný ako full HD televízor nebral, ale to len preto že TV nepozerám, len prehrávam z PC filmy a tam iné pomaly ako full HD alebo 720p ani nekukám, vrátane anime. Samozrejme pre bežného "consumera" je HD ready dostatočné, ale tak ak človek neplánuje telku na pol roka, alebo rok a chcel by si dopriať aj lepší zážitok, full HD stojí za zváženie.
Kľučova položka pri full HD je však sledovacia vzdialenosť. Cez 2 metre na 37" nemaš šancu vidieť rozdiel v rozlišeni.
Rozdiel v kvalite obrazu je v tejto cene medzi LCD a plazmou značny. Nie je to len vtedy, ak stoja vedľa seba, to určite nie. V tejto nizkej cenovej relacii sa naplno prejavuju vyhody plaziem oproti LCD.
Problemom je limitna veľkosť uhlopriečky. Ak by to mohlo byť viac ako 37", tak tam už su aj medzi Full HD plazmami skveli kandidati.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

No pozorovacia vzdialenosť je cca od 1,5m-2m(neviem nechce sa mi merať :D ) po také 3metre.
No mne sa aj tak stále pozdáva ten LED Samsung v prvom príspevku. Kedže som schopný ho mať za cenu ako to LCD.
Už mi ide v podstate o to či to nieje len nejaké pseudo-LED a obraz by bol oveľa horší ako pri tom LCD.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Led TV neexistuju. Je to obyčajne LCD, len miesto katod služia ako zdroj svetla ledky. V tejto cene su všetky led lcd len o marketingu, s kvalitou obrazu to nema nič spoločneho. Oproti LCD s obyčajnym podsvietenim neponukaju z hľadiska kvality obrazu absolutne nič, prave naopak. Kvalitne LCD s LED podsvietenim stoja ďaleko viac. Ten C630 je obrazovo podstatne lepši, a ma aj rovnomernejšie podsvietenie. V tejto cene patri k najlepšim LCD na trhu. To led podsvietenie u Samsungov je len po obvode panela, takže nič moc.

570€ za ten LED model nie je žiadna vyhra, na nete začina jeho cena približne na tejto urovni.
Napísať odpoveď