Licencia na Windows

Informácie o software, ankety...
maetoo
Light Star
Light Star

Licencia na Windows

Príspevok od používateľa maetoo »

Znamy ma aktivačný kľúč a originál inštalačne DVD na Win7 HP 32bit.
Ma dosť dobrý hardware pre Win7 HP 64bit.
Chcem sa spýtať, ak by stiahol inštalačku pre Win7 HP 64bit,dal by sa Windows aktivovať klučom z Win7 HP 32bit?
Ake s tym mate vy skusenosti? Už ste to niekedy skušali?
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Licencia na Windows

Príspevok od používateľa heker »

Nedal, nepojde to.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ak nemá 4+gb ram tak je to viacmenej jedno či má 32/64 bit.
Nathanielle
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Nathanielle »

Licencia je tá istá či má 32bit systém alebo 64 bit systém :)
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

:)
Od­po­veď sa lí­ši pod­ľa li­cen­čnej ver­zie, kto­rú má­te. V prí­pa­de pl­no­hod­not­nej (ška­tu­ľo­vej) ver­zie je ten­to pre­chod mož­ný. Ba­le­nie ob­sa­hu­je in­šta­lač­né mé­diá pre obe ver­zie, pri­čom li­cen­čné čís­lo pla­tí pre kaž­dú. Sta­čí te­da 32-bi­to­vú ver­ziu pres­tať pou­ží­vať a nain­šta­lo­vať 64-bi­to­vú ver­ziu, kto­rá sa s da­ným čís­lom ak­ti­vu­je. V prí­pa­de OEM ver­zií, kto­ré sa bež­ne do­dá­va­jú spo­lu s no­vý­mi no­te­book­mi a sto­lo­vý­mi po­čí­tač­mi, je si­tuácia od­liš­ná. In­šta­lač­né mé­dium (ale­bo in­šta­lač­né sú­bo­ry umies­tne­né na skry­tej par­tí­cii) je iba v jed­nej ver­zii. In­šta­lač­né mé­diá OEM sa pre­dá­va­jú pre 32-bi­to­vú a 64-bi­to­vú ver­ziu od­de­le­ne. Li­cenč­ný kľúč, kto­rý je na­le­pe­ný na spod­nej stra­ne no­te­boo­ku ale­bo na boč­ni­ci po­čí­ta­ča, je tak vy­ge­ne­ro­va­ný iba pre jed­nu kon­krét­nu ver­ziu. Ne­mož­no te­da nain­šta­lo­vať 64-bi­to­vú ver­ziu nap­rík­lad z OEM DVD váš­ho zná­me­ho a ak­ti­vo­vať ju nás­led­ne va­ším li­cen­čným čís­lom na 32-bi­to­vú ver­ziu. Ver­zie OEM sú lac­nej­šie pre­to, že ma­jú množ­stvo ob­me­dze­ní, to­to je prá­ve jed­no z nich. V prí­pa­de ver­zie OEM te­da pre­chod bez za­kú­pe­nia no­vej li­cen­cie nie je mož­ný.
Napísať odpoveď