som z toho trochu na nervy.
lightroom vs photoshop elements
-
qwerty-xyz
lightroom vs photoshop elements
som z toho trochu na nervy.
Re: lightroom vs photoshop elements
Lightroom je ako Zoner Photo Studio, je na orezanue fotiek, upravu farieb, par efektov. Elements by mal byt akysi odlahceny Photoshop, ktory umoznuje aj vacsie upravy.
Ak chces hromadne upravovat fotky z fotaku, tak urcite lightroom... nema konkurenciu... Ak nieco ine, tak photoshop.. Organizovat si to mozes ako chces, ja si to neorganizujem lightroomom, ale tiez sam.. Je tam kopec perfektnych vychytavok, nebudem to popisovat, pre upravu fotiek by som nic ine nebral, skusal som vsetko...
-
qwerty-xyz
skus to praveze popisat. v com je to lepsie ako photoshop.
--- rsp co to ma naviac, okrem nedestruktivnej upravy fotky. co sa mi zda na prd, lebo ja stale ulozim aj original.
akoze toto co spravim s fotkou v lightroome nespravim v tom photoshope elements ?
--- rsp co to ma naviac, okrem nedestruktivnej upravy fotky. co sa mi zda na prd, lebo ja stale ulozim aj original.
Photoshop je graficky program na grafiku, retus... Lightroom je cisto LEN na fotky, je primarne na to urcteny, na na to prisposobene rozhranie a funkcie... Ked upravujem 350 fotiek z koncertu, tak vo photoshope by som sa zblaznil, pretoze neekzistuje, aby som hromadne spravil a exportoval z RAWu 350 fotiek, pocitac by zhorel a umrel... V lightroome to spravis lavou zadnou..
Ak budes robit jednu dve fotky, ktore budes davat na obalku casopisu, photoshop je okej..Je univerzalnejsi, dokazes spravit rozne arty, pi*ov*** nerealne s fotkou, pridavat vrstvy, atd, proste tu fotku upravit do nepoznania..
Lightroom ti z fotky dokaze vytiahnut to najlepsie co v nej je, a dokaze to hromadne.. nic viac.. super clanok presne o tomto probleme mas tu:
http://www.fotoradce.cz/photoshop-nebo-lightroom
Ak budes robit jednu dve fotky, ktore budes davat na obalku casopisu, photoshop je okej..Je univerzalnejsi, dokazes spravit rozne arty, pi*ov*** nerealne s fotkou, pridavat vrstvy, atd, proste tu fotku upravit do nepoznania..
Lightroom ti z fotky dokaze vytiahnut to najlepsie co v nej je, a dokaze to hromadne.. nic viac.. super clanok presne o tomto probleme mas tu:
http://www.fotoradce.cz/photoshop-nebo-lightroom