linux vs win
-
XtremeQTXX
Expert
linux vs win
ake realne vyhodi a nevyhody ma linux oproti windowsu ?? pouzivam win a chcel by som vediet ci je lepsi linux (ci by mi na tom isli rychlejsie hry) pripadne aky system je najlepsy na hranie hier na mojom PC
moja zostava :
GPU : ASUS EN8600GT
CPU : Intel Core2Duo E6300
RAM : 2 GB , 533 Mhz
MB : Foxcon P9657AA
Zdroj ma 350 W
moja zostava :
GPU : ASUS EN8600GT
CPU : Intel Core2Duo E6300
RAM : 2 GB , 533 Mhz
MB : Foxcon P9657AA
Zdroj ma 350 W
-
existpierre
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
-
XtremeQTXX
Expert
-
audiotrack
VIP
http://www.hojko.com/linuxove-distribuc ... 46488.htmlXtremeQTXX napísal:a ake distribucie linuxu existuju a cim sa lisia ?? (na co su vhodne)
-
lollo
Professional
Sa mi vidi ze uz nieco podobne sa tu preberalo ze co a ako ci lin ci win.Takze zbytocne zakladat novu temu ale treba to pohladat.
btw. tak ako uz bolo pisane ak chces hrat hry tak win ale ked sa chces ucit robit nejake veci(dajme tomu ze nieco zo sietou a zabezpecenim) tak je lepsi lin.A tazko povedat ze ake distro bude pre tvoj komp idealne to na to musis prist sam.
btw. tak ako uz bolo pisane ak chces hrat hry tak win ale ked sa chces ucit robit nejake veci(dajme tomu ze nieco zo sietou a zabezpecenim) tak je lepsi lin.A tazko povedat ze ake distro bude pre tvoj komp idealne to na to musis prist sam.
-
existpierre
Medium Star
ja pouzivam linux uz rok a pol a na vsetko, hram w3, cs1.6 idu mi vsetky multimedia, a niektore linuxacke hry nie su na zahodenie, Niektori tvorci hier sa zameriavaju aj na linux. Takze to co si napisal, ze servery a programovanie, uz to tak nie je. linux je uz fajn aj pre BFU'swolker napísal:aspoň v niečom je win lepšíhranie hier ale aj na ubuntu som si zahral cs 1.6 a WOW a na wow mi ani fps rapídne nekleslo oproti WINU ale aj tak na hry win. linux je skôr na servery a programovanie
Si trošku OT a dosť ti uniká realita. Nikto tu nehovorí, že Ubuntu sa snaží konkurovať Windowsu, toto distro sa snaží priblížiť užívateľom, aby bolo user-friendly. Keď niekomu nič nehovorí pojem open-source, tak zjavne nemôže ničomu rozumieť. Aby bolo distro voľne šíriteľné, tak musí byť postavené na slobodných formátoch, je len otázkou pár sekúnd aby si nainštaloval potrebné kodeky a potom si ho upravil podľa svojho gusta. Za 10 minút môžeš asi ťažko niečomu porozumieť.Charger napísal:ako moze konkurovat *ubuntu windowsu ked v zaklade nema kodeky na hudbu a video?? Ja som to po 10 minutach pouzivania uspesne odstranil. Mozem j*bat ich neslobodne formaty... a cez wine sa da spustit takmer vsetko, len je to niekolko krat pomalsie...
Charger: a ako moze konkurovat windows *ubuntu, ked vo svojom jadre nema ovladace na drvivu vacsinu hardwaru? takisto nema poriadny internetovy prehliadac (len IE, oproti Firefoxu alebo Konnqueru), vykonny graficky editor (GIMP), prakticky vsemocny terminal (cmd nedokaze vlastne nic), windows ma taktiez dost chabe zabezpecenie proti utokom z vonka (aj ked pri viste sa to uz zacina zlepsovat)...
takto by sa dalo este hodnu chvilu pokracovat, kym by sme prisli k takym detailom, ake su A/V kodeky, hoci tato "chyba" (alebo skor vlastnost) sa da odstranit do minuty na 2 kliky mysou...linux je user-friendly, ale priatelov si vybera
toto nemal byt utok na MS Windows, ale len male porovnanie nedostatkov, kedze podla Chargera sa konkurencieschopnost OS urcuje podla toho, ci ma v jadre A/V kodeky
\\
takto by sa dalo este hodnu chvilu pokracovat, kym by sme prisli k takym detailom, ake su A/V kodeky, hoci tato "chyba" (alebo skor vlastnost) sa da odstranit do minuty na 2 kliky mysou...linux je user-friendly, ale priatelov si vybera
toto nemal byt utok na MS Windows, ale len male porovnanie nedostatkov, kedze podla Chargera sa konkurencieschopnost OS urcuje podla toho, ci ma v jadre A/V kodeky
\\
pokial viem ubuntu ma GNOMECharger napísal:...narozdiel od ubuntu s KDE....
vsak ja nemam nic proti linuxu, len nemam rad distribuciu ubuntu. Mam na dual boote pclinuxos (KDE) a ide velmi plynule narozdiel od ubuntu s KDE. A tie kodeky su len prikladkonyk87 napísal:Charger: a ako moze konkurovat windows *ubuntu, ked vo svojom jadre nema ovladace na drvivu vacsinu hardwaru? takisto nema poriadny internetovy prehliadac (len IE, oproti Firefoxu alebo Konnqueru), vykonny graficky editor (GIMP), prakticky vsemocny terminal (cmd nedokaze vlastne nic), windows ma taktiez dost chabe zabezpecenie proti utokom z vonka (aj ked pri viste sa to uz zacina zlepsovat)...
toto nemal byt utok na MS Windows, ale len male porovnanie nedostatkov, kedze podla Chargera sa konkurencieschopnost OS urcuje podla toho, ci ma v jadre A/V kodeky![]()
-
johny3212
Star
1. co sa tyka audio-video kodekov, tak win ich nema v zaklade tes, ma tam len neaky zhluk blbosti,Charger napísal:ako moze konkurovat *ubuntu windowsu ked v zaklade nema kodeky na hudbu a video?? Ja som to po 10 minutach pouzivania uspesne odstranil. Mozem j*bat ich neslobodne formaty... a cez wine sa da spustit takmer vsetko, len je to niekolko krat pomalsie...
2. vybavenie kodekov pre linux ma asi 54 MB a to len cisto bez playera, ale treba ich doinstalovat, no lama nevie ani zapnut konzolu v poho. Ale ti poviem s tymi kodekmi zapnes asi vsetko co moze byt ako audio-video.
3.No moja otazka, nemozem v line rozbehat priponu *.chm, je to windowsacka pripona asi, je to taky progamik a potrebujem ho otvorit, vie niekto pomooct_?
-
xivo
Light Professional
Chm mas windowsacky subor, ktory sa vacsinou pouziva na HELP manualy ebooky atd ..johny3212 napísal:1. co sa tyka audio-video kodekov, tak win ich nema v zaklade tes, ma tam len neaky zhluk blbosti,
2. vybavenie kodekov pre linux ma asi 54 MB a to len cisto bez playera, ale treba ich doinstalovat, no lama nevie ani zapnut konzolu v poho. Ale ti poviem s tymi kodekmi zapnes asi vsetko co moze byt ako audio-video.
3.No moja otazka, nemozem v line rozbehat priponu *.chm, je to windowsacka pripona asi, je to taky progamik a potrebujem ho otvorit, vie niekto pomooct_?
V podstate to je kopec HTML suborov v jednom subore .. (aspon ja si to tak vysvetlujem)
neviem ako sa to presne vola pod win ....
Otovoris to cez CHm Viewer alebo KChm Viewer (v Ubuntu) ..
Tak Win vs Linux
Ja to dám podľa toho čo mám a to ubuntu.
Takže ubuntu má jedno totálne veľké plus v tom že nemá žiadne výrusi. Dokonca aj XP a plnou ochranou dostane jedného dňa nejakú nákazu.
Potom v tom koľko zaberá na disku a jeho inštalácia.. inštaluje sa a ja si behám po nete.
Rýchlosť systému je tiež super, neseká až na to že ja som ho trošku pokazil takže mne hej.. no nič, zajtra reinštall.
Potom aj to že inštaluješ a ideš... ubuntu má už drivery na veľá hardwaru takže ak to nieje dačo by internet poskytovaťel T-com a tak, netreba žiadne CD,
A tiež aj Compiz, grafika lepšia než na Viste a menej zaťažuje pc.
K dobru XP hovorí jeho podpora hier... hier... zopár sofwaru a zase len hier.
K dobru Visty nejde nič, iba to že sa super páli.
Ja osobne bežím na Dualboote, XP- Ubuntu pričom hneď keď dohrám tak idem na ubuntu... aj pripojenie na net mám povolené iba hrám a mozille a inak tam nemám nič iné
.
Ja to dám podľa toho čo mám a to ubuntu.
Takže ubuntu má jedno totálne veľké plus v tom že nemá žiadne výrusi. Dokonca aj XP a plnou ochranou dostane jedného dňa nejakú nákazu.
Potom v tom koľko zaberá na disku a jeho inštalácia.. inštaluje sa a ja si behám po nete.
Rýchlosť systému je tiež super, neseká až na to že ja som ho trošku pokazil takže mne hej.. no nič, zajtra reinštall.
Potom aj to že inštaluješ a ideš... ubuntu má už drivery na veľá hardwaru takže ak to nieje dačo by internet poskytovaťel T-com a tak, netreba žiadne CD,
A tiež aj Compiz, grafika lepšia než na Viste a menej zaťažuje pc.
K dobru XP hovorí jeho podpora hier... hier... zopár sofwaru a zase len hier.
K dobru Visty nejde nič, iba to že sa super páli.
Ja osobne bežím na Dualboote, XP- Ubuntu pričom hneď keď dohrám tak idem na ubuntu... aj pripojenie na net mám povolené iba hrám a mozille a inak tam nemám nič iné