400g H2Ojimino napísal:a preco to 100 + 400?
100g NaCl
dohromadz 500g
1. budto jedna sla mimo cestu preto "dve babky idu po ceste"bolek napísal:Dnes sme si davali s kamaratom vselijake logicke hadanky, ale na tuto jednu som fakt nevedela odpovedat a kedze sme sa stavili a dnes vecer musim povedat na co som prisla, tak vas poprosim poradit![]()
Dve babky idu po ceste a prostredna spadne. Ako to je mozne? (ze spadne prostredna, ked su dve)
Potom hodim aj dalsie, ale najprv skuste tuto
jedno zapalime na jednej strane a druhe lano zapalime na oboch koncoch..cize ..jedno hori 30 min a druhe 15 minStenky napísal:
1. Mame dve lana. Rozne dlhe, rozne hrube, nevieme ich nijako delit, nevieme urcit kde maju svoje diely (1/2,1/4, etc.). Vieme len ze kazde hori presne 1/2hodinu. Ako odmeriame 45minut?
zlodej ale nehovorí že netrafil do svojej izby.. mohol ísť na návštevu a netrafiťThunderspeed napísal:2. bude klopat do vlastnej izby?
to by šlo ale len preto že je to nočný strážnik to neznamená že nemohol spať doma a tam sa mu to snívalo.. ale aj mna napadlo prvé totoThunderspeed napísal:1. spal a snivalo sa mu to cez pracovnu dobu?
[OT] By si sa cudovala kolkokrat sa mi na intraku stalo ze som namiesto izby do ktorej som chcel ist, vosiel do izby o poschodie vyssie nizsie... [/OT]bolek napísal:Tak tak, v tej dvojke asi len tolko, ze ked niekto klope, tak vie kam ide a tym padom si nemoze pomylit izbu.
1. kroktomPD napísal: Mame 13 minci. Jedna z minci je falosna. O tej falosnej minci vieme len to, ze je bud LAHSIA alebo TAZSIA od ostatnych minci. Potrebujeme zistit, ktora minca je falosna. Mame k dispozicii laboratorne vahy (bez zavazi), ale tieto mozeme pouzit len 3 KRAT.
50%eMPiko napísal:Mame 3 skrinky, v obidvoch su 2 sufliky.
V prvej skrini su v obidvoch suflikoch strieborne mince
V druhej skrini su v obidvoch suflikoch zlate mince
V tretej skrini su v jednom sufliku zlate a v druhom sufliku strieborne mince.
Otvorime nahodne vybrany suflik nahodne vybranej skrine a su v nom zlate mince, aka je sanca, ze v druhom sufliku tejto skrinky budu tiez zlate mince?
imho 1/3 cize 33,33%eMPiko napísal:Mame 3 skrinky, v obidvoch su 2 sufliky.
V prvej skrini su v obidvoch suflikoch strieborne mince
V druhej skrini su v obidvoch suflikoch zlate mince
V tretej skrini su v jednom sufliku zlate a v druhom sufliku strieborne mince.
Otvorime nahodne vybrany suflik nahodne vybranej skrine a su v nom zlate mince, aka je sanca, ze v druhom sufliku tejto skrinky budu tiez zlate mince?