safan napísal:nemyslim.nepaci sa mi neuznavanie hodnot jednotlivca VACSINOU-to znamena u mna tu "normalnu" vrstvu,konzumnu vacsinu,iste vies koho tym myslim.skupina "normalnych" nema vlastny nazor.pripaja sa k vacsine preto,ze su ubohy na to ist samy za seba.takyto clovek nema pravo pindat do hodnot skutocneho jednotlivca,ktory sa nehanbi za svoje hodnoty nemyslis?
ine je ked do toho hovori skutocny jednotlivec,ktory ku svojim nazorom prisiel sam a stoji za nimi.
co myslis?
Tymto tu chces povedat, ze ludia co maju uplne odlisne nazory ako vacsina maju skutocne vlastne nazory a ostatni sa len prizivuju na cudzich nazoroch ? Tak toto je podla mna blbost. Ved ked sa moj nazor zhoduje s nazorom niekoho ineho, a ten dany clovek to dokaze lepsie vyjadrit tak predsa pouzijem jeho slova. Ved takto funguje kazdy jeden clovek omg ... Nikto na svete neexistuje taky, aby sa jeho nazor s nikym nezhodoval. Ano jednotlivec je silny, ked dokaze prezentovat svoje nazory, ALE to ze niekto ma nazory take ako ma vecsina neznamena automaticky, ze nema vlastny nazor !
safan napísal:z casti suhlasim.ale ten egoizmus sa da dokazat aj takto:myslel uz niekto na niekoho ineho ako na seba? NIE mysli vzdy len na seba.je to prirodzene.ked aj mysli na niekoho ineho,vzdy len v suvislosti so sebou
Pozri sa ... To ze ty takto fungujes to este neznamena ze takto funguju vsetci ludia. Ano urcite v kazdom z nas je kus egoistu a bol by blbec, kto by tvrdil, ze nieje, ale ludia niesu zvery a dokazu sa riadit svojim rozumom, cize niekedy robia veci, ktore sa nedaju vysvetlit z nejakeho biologickeho hladiska ako napriklad pomahanie inym ludom. Si myslis, ze ked som odniesol ozratu spoluziacku domov tak ze som to robil pre seba ? Ze som mal dosraty vecer, ze som nevladal stat na nohach a bolel ma cely clovek, len preto, ze jedna pca nevie pit . Preco som ju nenechal niekde na ulici? A co som z toho mal akoze ja ?