m2ts to mkv

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
lekoklatik
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

m2ts to mkv

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Zdravím.
Ako názov hovorí, potrebujem doporučiť nejaký konverter z m2ts (Blu-ray) do mkv (matroška?).
Už som skúšal 4Media HD Video Converter (neviem si v ňom zvoliť zvukovú stopu, inak je kvalitou výborný)
Xilisoft Blu Ray Ripper (ten mi nechce vziať hocijaký video súbor. Už som skúšal aj preinštalovať a stále sa správa akoby som do neho nič nevkladal, nakoľko po vložení ani nepracuje)
WinX HD Video Converter Deluxe (tu nedokážem nájsť výstupný formát mkv a napríklad taký avi výstup dosť brutálne orezal kvalitu)

Jedná sa mi o zálohu. To znamená že z 20GB by som to rád okresal na tých 12-15GB a celkový prístupnosť daného súboru (myslené tak, že m2ts formát mnoho prehrávačov (skrinka napojená k TV s vlastnou pamaťou a nejakým pravdepodobne operačným systémom, netuším ako sa to volá), takže radšej teda to mkv).

Diskusia že je hlúposť konvertovať m2ts na mkv je zbytočná, nakoľko som sa nainternete oboznámil s tým, že mkv pri správnom nastavení výstupu nemusí byť absolútne vôbec stratový na kvalite. http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1161071

Takže sa chcem teda opýtať na doporučenia nejakého kvalitného konverteru Blu-Ray na mkv, prípadne poradiť ako v programe 4Media HD Video Converter vyberiem zvukovú stopu.

Ďakujem

//autoeditácia príspevku (05 Okt 2010, 12:42)
nikto tu v živote niečo podobné nerobil?
vladenko007
VIP
VIP

Re: m2ts to mkv

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Veru že ani ja nemám s Blu-ray žiadne skusenosti. Není mechanika niesu skúsenosti :) :)
WinX HD Video Converter Deluxe (tu nedokážem nájsť výstupný formát mkv a napríklad taký avi výstup dosť brutálne orezal kvalitu)
toto som ti pozeral a dočítal som sa že tento soft podporuje mkv formát len ako vstup nie výstup.
leader1365
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa leader1365 »

Ja pracujem s m2t subormi nakolko strihat filmove snimky a m2t ma malu velkost a zachova HD kvalitu. Mal som problem s tym dostat to na dvd a neposkodit kvalitu snimku. podobne chu**** ako avi a pod. ti brutalne skosia kvalitu ako si napisal. Potom som prisiel na to, ze m2t do mpg je moja cesta. dvd podporuje mpg a zachova 100% kvalitu snimku. Pouzivam na to toto:

Mpeg streamclip

Kód: Vybrať všetko

http://www.squared5.com/
Neviem ci ti to pomoze, ale ta snaha bola.
lekoklatik
VIP
VIP

Program síce podporue formát m2t, ale nie m2ts čo je Blu-Ray formát. Aspoň také hlásenie som od programu dostal.
Ale dík za snahu
yao847zi
Novice
Novice

Príspevok od používateľa yao847zi »

Tento Blu-ray Ripper je schopný prevádzať m2ts do mkv s dobrou kvalitou
lekoklatik
VIP
VIP

Ano ďakujem.
Používam ten Pavtube _ ) je skutočne fajn
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Lekolaktik este potrebuješ soft na upravu alebo tvorbu MKV?

Všimol som si že veľa ludí ktorí produkujú HDripy používajú soft mkvmerge. Neviem či si ho skúšal je to tuším free a na stiahnutie na tejto stranke.

Kód: Vybrať všetko

http://www.matroska.org/downloads/windows.html
Sekcia EDITORS názov mkvtoolnix 4.3.0
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

mkvtoolnix 4.3.0 ci mkvmerge ti len robi upravu ale nekonvertuje, ak chces napriklad prilepit inu stopu alebo nejako inac upravit rezim snimokov (PAL -> NTSC)
Napísať odpoveď