MAC adress
-
lekoklatik
VIP
MAC adress
Ahojte. Potrebujem zistiť MAC adresu mojej sieťovej karty.
Urobím to tak, že to príkazového riadku napíšem cmd a do konzoly napíšem ipconfig/all
A teraz neviem ktoré z údajov je MAC adresa
Podľa mňa je mac adresa fyzická adresa ale neviem to na 100%.
Takže čo je MAC adresa prosím?
Urobím to tak, že to príkazového riadku napíšem cmd a do konzoly napíšem ipconfig/all
A teraz neviem ktoré z údajov je MAC adresa
Podľa mňa je mac adresa fyzická adresa ale neviem to na 100%.
Takže čo je MAC adresa prosím?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
lekoklatik
VIP
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Mam taky problem. Priatelka je u nej doman apojena na zdielanu wifi v ramci bytovky. Mne sa v NB ukaze tato siet ako nezabezpecena, no pripojit mi na nu nejde, takze je to asi riesenie cez MAC adresy. Co mozem urobit ak sa chcem na tu siet pripojit a nechcem kvoli tomu ist za adminom? Viem, ze priatelka a jej rodicia aj brat odniesli pocitace k adminovi kvoli nastaveniam, ja si na NB vsak nechcem menit nastavenia, ktorym sam nerozumiem, lebo doma a na dalsich dvoch miestach sa pripajam na router s WPA2 s klasickymi nastaveniami sietovky (automaticke pridelenie IP a tie ostatne veci...)
Moc tymto veciam nerozumiem, tak by som privital nejake zrozumitelne vysvetlenie. Nechcem to nijak "hackovat" ani nic podobne.
Da sa to nejak jednoducho spravit bez nejakeho lamania kodov a neviem coho este?
Moc tymto veciam nerozumiem, tak by som privital nejake zrozumitelne vysvetlenie. Nechcem to nijak "hackovat" ani nic podobne.
Da sa to nejak jednoducho spravit bez nejakeho lamania kodov a neviem coho este?
Menit mac adresu kvoli tomuto by som nemenil. S priatelkou budete spolu snad este dlhy cas, takze ako najlepsie a najpohodlnejsie riesenie JE ist za tym adminom, nech tam nastavi sifrovanie a nie mac filter. A mozes prist s akymkolvek zariadenim k nej a vzdy sa pripojis. Alebo ak len pre notas, tak nech tam prida aj tvoju mac adresu. A mate po problemoch.Holubar napísal:Mam taky problem. Priatelka je u nej doman apojena na zdielanu wifi v ramci bytovky. Mne sa v NB ukaze tato siet ako nezabezpecena, no pripojit mi na nu nejde, takze je to asi riesenie cez MAC adresy. Co mozem urobit ak sa chcem na tu siet pripojit a nechcem kvoli tomu ist za adminom? Viem, ze priatelka a jej rodicia aj brat odniesli pocitace k adminovi kvoli nastaveniam, ja si na NB vsak nechcem menit nastavenia, ktorym sam nerozumiem, lebo doma a na dalsich dvoch miestach sa pripajam na router s WPA2 s klasickymi nastaveniami sietovky (automaticke pridelenie IP a tie ostatne veci...)