Potzrebujem pomôcť s makrom.
Mám vygenerovanú tabuľku z ineho programu. Tabuľka je v exceli s názvom MSK a má hárok s názvom MSK. V bunkách A7 až Ax sú zapísané čísla zákazok v tvare 20037070 v poslednej spodnej bunke je napísamé slovo Celkom. Číslo zákazky nie je v každej bunke. V bunkeH7 až Hx je udaný počet ks napr 142. V bunke F2 je dátum v tvare, napr.: 5.12.2008; Potrebujem prehľadať všetky bunky A7 až Ax až po slovo Celkom.
Údeje op počte ks potrebujem dostať do iného excelovského zošita napr.: Evidencia v ktorom mám vytvorené hárky s názvami napr.: 711; 712; 713; 721; 722; 723; v hárkoch v bunkách v stĺpci C3 až Cx mám zapísané čísla zákazok. Číslo zákazky sa nachádza iba jeden krát vo všetkých hárkoch (nie je zapísané v dvoch rôznych hárkoch) a je jedinečné. V bunkách v riadku L2 až AP2 mám napísaný dátum: v bunke L2 je 1 čo zodpovedá prvému dňu v kalendárnom mesiaci; v M2 je 2 čo zodpovedá druhemu dňu v mesiaci; atď.
Potrebujem vyhľadať bunku zodpovedajúcu číslu zákazky a príslušnému dátumu a zapísať ho tam, čiže napr.: číslo zákazky 20037070 sa nachádza v hárku 713 v dunke C120 a dátum je 5.12.2008 čo v stĺpci P a príslušná bunka je teda P120 a tam zapísať počet ks čo je 142.
Takýmto spôsobom potrebujem vyhľadať všetky zákazky a do príslušných hárkov a zodpovedajúcich buniek zapísať počty kusov.
V prílohe sú excelovské zošity.
Vďaka za rady.[/b]
makro v exceli
makro v exceli
- Prílohy
-
- pomoc.rar
- zošit MSK; Evidencia
- (147.55 KiB) 17 stiahnutí