len ci sa da usmernit. lebo niekedy to dopadne tak, ze muz je prehlasany za toho co tomu nerozumie a nema zaujem o svoju ratolestzuzanuska napísal:Však aj preto je dobré, keď má žena k sebe muža, ktorý ju vie prípadne usmerniť, aby toľko nepreháňala![]()
Materstvo
Re: Materstvo
Dost vela muzov po porode konci v kosi...nemaju pravo na nazor, nie to este radu, sex uz tiez nieje podstatny. Boze co nas to len caka

-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
"Matka vie predsa najlepsie co jej dieta chce/potrebuje!"jackb napísal: len ci sa da usmernit. lebo niekedy to dopadne tak, ze muz je prehlasany za toho co tomu nerozumie a nema zaujem o svoju ratolest
Papanie "zo zeme" praktizujem dodnes a zaklopem si na stôl - choroba, co to je?Soviet napísal:..Ja som jedol dobrezenie obcas zo zeme, tulal sa kade tade a som tu zijem..Ale co uz no. Deticky budu rozmaznane a nachylne na choroby este viacVidim to u bratovho syna, kde tiez mama je prehnane obozretna na vsetko. Chlapec rozmaznany a dost casto chory, bo imunita nikde a v jedle vyberavy bo internety kazu..
Niet nad zlavnenu bagetu z pumpy s 5W40tkou olejom a naftou
-
Andi_Cibula
Addict
Zaujimave citanie, palec hore, ze mal zenska odvahu pisat tie clanky a zverejnovat ich na nete.
-
skjerp-deg
Medium Star
-
bolek
Guru
Ja si na jednej strane hovorim, ze ak raz budem tehotna a matka, dufam, ze mi nebude tak prepinat - fotky z ultrazvuku na nete, vsetko Bio, same fora. Na druhej strane verim, ze sa stanem zodpovednejsou, lebo moj pristup ku vsetkemu - salam - parky, nejako bolo nejako bude tiez nebudem moct praktizovat. Predsa len, na dieta treba davat pozor - jedna vec je, ze sme sa tulali kade tade a jedli zo zeme, ale prve mesiace moze byt jedina neopatrnost pre dieta nebezpecna. No a hlavnym natlakom su media a okolie - vsetky tie perfektne mamicky a dokonale deticky....
Podľa mňa to evidentne koreluje s nástupom sociálnych sietí a vôbec pretlaku dostupných informácií na nete - a má to širší súvis. Teda nejde len o čerstvé mamičky, ale aj iné skupiny. Každopádne, čo je paradoxné, že tá informatizácia má, dovolím si tvrdiť, v dosť veľa prípadoch skôr negatívne dopady - viď. tie spomenuté oblasti antivax, ďalej to, že matky získajú PhD. z medicíny za pár hodín z modrehokonika a google a pod.
Oh shit, to si zabil klinec po hlavicke riadne silno...stacilo mi par prispevkov
Najlepsie vyjadrenia proti ockovaniu od PhD. mamiciek:
''Lekar ma byt mudrejsi ako ja? Lepsi v problematike nez ja matka co sa tomu venujem dva roky ?''
''lekári (až na ojedinelé výnimky) majú o očkovaní zúfalo málo vedomostí. Na lekárskej fakulte sa naučia možno tak odrecitovať očkovací kalendár a podaktorí aj pichnúť injekciu.
.....Naproti tomu ja som venoval štúdiu očkovania (slovenské i zahraničné (cz/en/de) články na webe za, proti i neutrálne; knihy; štúdie z renomovaných lekárskych časopisov; príbalové letáky) rádovo tisícky hodín čistého času.''
''Takže kto vie o očkovaní viac? Priemerný pediater alebo ja?"
Ake ponaucenie z toho vyplyva? Kto sa chce stat lekarom, nech sa vyserie na fakultu mediciny, ModryKonik je spravna cesta vzdelavania.
Lubos- vsimni si niekedy, ze clovek, ktory rozprava plynule a obsiahle, hoci aj hluposti, tak takemu posluchaci neznali problematiky prikyvuju. To plati na vsetky mozne oblasti, nielen materstvo.
Sem tam som to zneuzil v priamom predaji
(myslim tu obsiahlost a plynulost
)
Sem tam som to zneuzil v priamom predaji
(myslim tu obsiahlost a plynulost
Ano, ale myslim, ze to funguje iba na ''weak minded'' ludi, ktorym je jednoduchsie prevziat nazor ako si ho sam vytvorit, zrejme vacsina ludi je taka.
Musim sa ale priznat, som po rozpade niekolkorocneho vztahu a spoluzitia v jednej domacnosti so zenou, ked citam tuto temu, alebo temu ''5 rokov bez sexu'' tak naozaj neviem ci tuzim po dalsom vztahu, ci sa to vobec oplati...vidim naokolo chlapov co nemaju narok na svoj nazor, nemaju narok na pivo s kamaratmi, nemaju narok vlastne na nic, teraz uz vidim aj matky, ktore su mudrejsie ako cela fakulta mediciny...po tom vsetkom sa na to asi vyseriem
Musim sa ale priznat, som po rozpade niekolkorocneho vztahu a spoluzitia v jednej domacnosti so zenou, ked citam tuto temu, alebo temu ''5 rokov bez sexu'' tak naozaj neviem ci tuzim po dalsom vztahu, ci sa to vobec oplati...vidim naokolo chlapov co nemaju narok na svoj nazor, nemaju narok na pivo s kamaratmi, nemaju narok vlastne na nic, teraz uz vidim aj matky, ktore su mudrejsie ako cela fakulta mediciny...po tom vsetkom sa na to asi vyseriem
-
Andi_Cibula
Addict
Výber partnerky je práve jedna z tých vecí, ktoré vieš ovplyvniť, lebo ty sám si vyberáš. 
ale no. treba si proste dobre rozmysliet, koho si pustis k telu. potom sa to oplati. ja vidim naokolo chlapov, co nemaju ambicie, su spokojni s priemerom alebo podriaduju svoj zivot peniazom. ale mna zaujima len jeden chlap, ti ostatni su pre moj zivot nepodstatni.Lub0$ napísal:Ano, ale myslim, ze to funguje iba na ''weak minded'' ludi, ktorym je jednoduchsie prevziat nazor ako si ho sam vytvorit, zrejme vacsina ludi je taka.
inak, velmi zaujimava tema.. treba to brat tak, ze pre niektore zeny je porod a starost o dieta ich najvacsi zivotny uspech. takze ak doteraz len varili a umyvali hrnce, teraz sa mozu pochvalit viditelnym vysledkom - dietatom. je to ich projekt, na ktorom pracuju a vyzaduju za to uznanie - od manzela, lekara, rodiny atd.
No ano to mi je jasne, ale myslite si, ze tieto zmeny v hlave zeny po porode, respektive od tehotenstva sa daju predpovedat? Su nejake veci ktore si treba na zene vsimnut, ktore by mohli naznacovat taketo extremne spravanie?
Je mi jasne, ze najvacsi predpoklad asi maju zeny typu ''tutuli-mutuli, pozri ake zlatunke babatko, na spapkanie, tutututu''
Je mi jasne, ze najvacsi predpoklad asi maju zeny typu ''tutuli-mutuli, pozri ake zlatunke babatko, na spapkanie, tutututu''
Tak ja osobne by som si vsimala, ci je ta zena vseobecne pristupna racionalnym argumentom a ci sa rozhoduje na zaklade vymeny nazorov s partnerom, alebo si "chodi po rozum" k mame, kamaratkam alebo na fora na internete.
Niekedy uplne zasnem, ako vztahy degeneruju. Zena rozhoduje o vychove a domacnosti sama, dokonca este oznaci chlapa, ze je to "dieta navyse". Takze urcite by sa mali dvaja o vsetkom radit spolu a rozhodovat spolu. Treba si cvicit konstruktivnu vymenu nazorov. Ked zena neznesie kritiku, je urazliva alebo vydiera emociami, resp. slzami.. tam niet o com.
a to "tutuli-mutuli" este nemusi byt nic negativne. horsie, ked je ta zena perfekcionistka. vsetko musi byt top a perfektne - od poriadku v byte az po susedske vztahy, od vysledkov v studiu az po romantiku na rande.. potreba byt vo vsetkom super potom zenie mlade mamicky, aby si citali knizky, fora a boli mudrejsie ako lekari.
PS: jedna moja kamaratka nedavno rodila - je uplne v pohode a uvolnena, ako vzdy. dokoncuje este skusky a angazuje sa v neziskovke a dieta "akoby s nimi bolo odjakziva". nijak sa nezmenila. takze si nemyslim, ze materstvo musi kazdemu zmenit myslenie.. inak je to zas u mojej znamej, ktora okrem rodiny nic ine neriesi . takze dolezite je tiez, ci je pre zenu deti a rodina jediny zmysel zivota, alebo ma aj ine vasne, hobby, ciele v zivote.
Niekedy uplne zasnem, ako vztahy degeneruju. Zena rozhoduje o vychove a domacnosti sama, dokonca este oznaci chlapa, ze je to "dieta navyse". Takze urcite by sa mali dvaja o vsetkom radit spolu a rozhodovat spolu. Treba si cvicit konstruktivnu vymenu nazorov. Ked zena neznesie kritiku, je urazliva alebo vydiera emociami, resp. slzami.. tam niet o com.
a to "tutuli-mutuli" este nemusi byt nic negativne. horsie, ked je ta zena perfekcionistka. vsetko musi byt top a perfektne - od poriadku v byte az po susedske vztahy, od vysledkov v studiu az po romantiku na rande.. potreba byt vo vsetkom super potom zenie mlade mamicky, aby si citali knizky, fora a boli mudrejsie ako lekari.
PS: jedna moja kamaratka nedavno rodila - je uplne v pohode a uvolnena, ako vzdy. dokoncuje este skusky a angazuje sa v neziskovke a dieta "akoby s nimi bolo odjakziva". nijak sa nezmenila. takze si nemyslim, ze materstvo musi kazdemu zmenit myslenie.. inak je to zas u mojej znamej, ktora okrem rodiny nic ine neriesi . takze dolezite je tiez, ci je pre zenu deti a rodina jediny zmysel zivota, alebo ma aj ine vasne, hobby, ciele v zivote.
Dobry point si dala aj teraz aj v predoslom prispevku, ohladom toho, ze zena ma dieta/deti ako svoj jediny ciel v zivote a nic ine neriesia. To je podla mna uplne ze chyba cislo 1. Pre mna je to odpudive ked vidim taku zenu, nevedel by som zit s takou asi.
Takato zivotna filozofia nerobi nic ine iba problemy, tie sa zacnu prejavovat uz od vychovy, a vyvrcholia ked deti vyletia z hniezda, vtedy sa ruca svet kazdej takej matky, a nasledne obtazuje svoje deti tym, ze uz chce vnucata, lebo nema zmysel zivota...katastrofa.
Moj nazor je tan, ze zena by mala mat zaujem o nieco ine...trebars nejaku karieru ked to tak mozem nazvat, alebo ako pises, nejaku cinnost v neziskovke, a podobne, potom by nemala zabudat na to, ze aj po porode ma doma partnera, ktory ma potreby, a samozrejme je tam aj dieta.
Vela krat som uz pocul priamo zo zenskych ust vetu: ''My zeny Vas chlapov potrebujeme iba na spermie a na to aby ste nas oplodnili'' to moze povedat tiez len zena co zmysla tak ako to popisujem...
(ach boze, zacinam si uvedomovat ako sa mi neskutocne rychlo zmenil pohlad na zeny po rozhode...trapas)
Takato zivotna filozofia nerobi nic ine iba problemy, tie sa zacnu prejavovat uz od vychovy, a vyvrcholia ked deti vyletia z hniezda, vtedy sa ruca svet kazdej takej matky, a nasledne obtazuje svoje deti tym, ze uz chce vnucata, lebo nema zmysel zivota...katastrofa.
Moj nazor je tan, ze zena by mala mat zaujem o nieco ine...trebars nejaku karieru ked to tak mozem nazvat, alebo ako pises, nejaku cinnost v neziskovke, a podobne, potom by nemala zabudat na to, ze aj po porode ma doma partnera, ktory ma potreby, a samozrejme je tam aj dieta.
Vela krat som uz pocul priamo zo zenskych ust vetu: ''My zeny Vas chlapov potrebujeme iba na spermie a na to aby ste nas oplodnili'' to moze povedat tiez len zena co zmysla tak ako to popisujem...
(ach boze, zacinam si uvedomovat ako sa mi neskutocne rychlo zmenil pohlad na zeny po rozhode...trapas)
Toto je jednoznačne chyba chlapa, ak je ten typ, ktorý nechá so sebou zametať a nechá o všetkých veciach rozhodovať ženu, netreba sa čudovať, že ho označí ako veľké dieťakathleen napísal: Niekedy uplne zasnem, ako vztahy degeneruju. Zena rozhoduje o vychove a domacnosti sama, dokonca este oznaci chlapa, ze je to "dieta navyse".
V HIMYM to bolo pekne povedané...
V každém vztahu je polepšitel a spokojitel.
-
Fabo
Hardcore addict
Urcite tomu nepomahaju, ale podobne tendencie bolo badat uz pred internetom. Sirilo sa to ale pomalsie a nehrozilo napr. ze sa na teba vrhne horda mamiciek ak vyslovis iny nazor (lebo za prve sa taka horda nemala kde takto najst, a za druhe predsalen v osobnom kontakte sa ludia viac krotia), ale kadejake povery a jedine spravne sposoby vychovy, to bolo aj vtedy.hughito napísal:Podľa mňa to evidentne koreluje s nástupom sociálnych sietí a vôbec pretlaku dostupných informácií na nete - a má to širší súvis. Teda nejde len o čerstvé mamičky, ale aj iné skupiny. Každopádne, čo je paradoxné, že tá informatizácia má, dovolím si tvrdiť, v dosť veľa prípadoch skôr negatívne dopady - viď. tie spomenuté oblasti antivax, ďalej to, že matky získajú PhD. z medicíny za pár hodín z modrehokonika a google a pod.
Ale co si ja pamatam, tak rady si mamicky vymienali tak maximalne na detskom ihrisku medzi bytovkami, a bolo to stylom: ''jaaj co mam robit, moja mala vobec nechce spat'' ''sak jej daj na cumel trocha medu a uvidis jaka bude kludna'' A podobne pripady....
Teraz, zda sa ide do extremov...radia sa ako nedat deti ockovat, ake papiere popdisat ci nepodpisat po pravnej stranke ockovania...sak to je chore.
To uz sa nerobia ockovania ako kedysi? Ze prisla teta doktorka do skoly a kazdeho v triede pichla do ramena a obehla si vsetkych ziakov v danom veku.(?)
Este si spominam na jednu navstevu co sme mali u nas doma s babatkom...kedze sme vedeli, teda ze pride dieta, kupili sme Pribinacik, nech ma nieco tiez...nechali sme ho pekne v kuchyni nech nieje studeny...a ked sme ho priniesli, tak rodicia hned zacali citat zlozenie, lebo to nesmie obsahovat to a to...a nakoniec mu to aj tak nedali...ze si doma musia pozorne precitat zlozenie a potom mu to daju....
Teraz, zda sa ide do extremov...radia sa ako nedat deti ockovat, ake papiere popdisat ci nepodpisat po pravnej stranke ockovania...sak to je chore.
To uz sa nerobia ockovania ako kedysi? Ze prisla teta doktorka do skoly a kazdeho v triede pichla do ramena a obehla si vsetkych ziakov v danom veku.(?)
Este si spominam na jednu navstevu co sme mali u nas doma s babatkom...kedze sme vedeli, teda ze pride dieta, kupili sme Pribinacik, nech ma nieco tiez...nechali sme ho pekne v kuchyni nech nieje studeny...a ked sme ho priniesli, tak rodicia hned zacali citat zlozenie, lebo to nesmie obsahovat to a to...a nakoniec mu to aj tak nedali...ze si doma musia pozorne precitat zlozenie a potom mu to daju....