Maticna doska a prehrievanie

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
mackousko007
Expert
Expert

..

Príspevok od používateľa mackousko007 »

johny_sk napísal:a tu pastu si skusil vymenit pod tym chladicom? poriadne vycistit handrickou nejakou a liehom napriklad a potom dat tenucku vrstvicku novej pasty a nacapit tam ten chladic spat...a dolieha teda poriadne? bo to nie je normalne, aby sa ti chipset takto zahrieval...
Neskusal som to vycistit ale drzi a sedi tam pekne inak planujem pretaktovavat procesor a zbernicu tak preto radsej kupujem chladic na maticnu aby som nahodou neodpalil northbridge. Inak da sa zistit ze aku ma teplotu ten northbridge. Vlastne teraz ma napada ja mam panel ktory ukazuje teplotu si ho zapojim a hodim sem ze kolko nameral.

//autoeditácia príspevku ( 13 Jan 2009, 16:59 )
No tak nameral som maximalnych uctihodnych 67,4 °C teraz aspon viem ze udrzat maximalne 5 sekund chladic znamena taku teplotu.

//autoeditácia príspevku ( 16 Jan 2009, 23:22 )
Chcel by som vediet, ze ci to takto moze byt.
Prílohy
PCchladenie.JPG
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

preco mas ten vetrak na grafike aby odsaval ? nebude lepsie ho dat tak, aby fukal do toho accelera ?
@ndrejko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa @ndrejko »

johny_sk napísal: bo to nie je normalne, aby sa ti chipset takto zahrieval...
to asi nemaš skusenosti s čipsetmi chladenimi pasivne. mam 780G od ati a gigabite nan dala taki asi 1cm vysoky pasivček na chladenie pri ktorom je bežna teplota je 100-110 stupnov. test v prime95 mi ani nevydrži bo nad 120stupnov mi pada pc. k jeho problemu podla mna to pastov nebude lebo piše že ma horuci pasiv čiže teplo do neho ide ale nejde z neho von

PS: sory nevšimol som si tej druhej stranky
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

Šu-Do napísal:preco mas ten vetrak na grafike aby odsaval ? nebude lepsie ho dat tak, aby fukal do toho accelera ?
Hm, tu si myslim, ze je to takto lepsie. Kedze ak je accelero horuce, tak by vetrak fukal vzduch cez horuce accelero priamo na graficku. Toto riesenie je spravne, v pripade nutnosti (trochu vyssie teploty na GPU) doporucujem nieco taketo pod tu Noctuu: http://www.alza.sk/chladic-do-slotu-sbe ... d70930.htm
Mne to znizilo teploty cca o 5 stupnov (aj s vyrazne ubratymi otackami, inak bol pocut...), kedze som nemal dobry "vyfuk" pod grafickou von a teply vzduch sa mi tam hromadil.
mackousko007
Expert
Expert

mackousko007 napísal:System je stabilny len pocitac ma jednu zvlastnost nad ktorou som sa pozastavil a to, ze nezapne na prvy krat. A to tak ze zapne sa pocitac ale nerozsvieti monitor. Tak ho necham asi 10 sekund takto necinne zapnuty, pokial sa nezohreje a potom ho vypnem, zapnem a uz ide. V lete ked su horucavy zapina na prvy krat.
Tak som zistil cim to asi je a preco sa nechce zapnut na prvy krat a musim pockat. Je to prave tym nortbridgom. Ked som mal to tepelne cidlo na meranie chipsetu tak som sledoval pri akej teplote sa zapne pocitac a to pri 28°C. Ak tuto teplotu prekrocim tak potom sa PC zapne normalne. A teraz s tymto chladicom ho musim nehat dlhsie necinne zapnute aby som prekrocil tuto teplotu. Bezne som cakal 10 sekund teraz musim cakat 50 sekund. Divne skor by som pochopil, ze ked je horuci sa nezapne.

//autoeditácia príspevku ( 17 Jan 2009, 11:52 )
johny_sk diky za tip ale zatial to nepotrebujem ten accelero si plny pekne pracu a nepresahujem ani 45°C.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

mackousko007.. a si skúsil zmerať teplotu vga..
1) bez ventilátora na accelere
2) ventilátor fúka do accelera na grafiku
3) ventilátor vyfukuje z accelera von z grafiky

?

:)
mackousko007
Expert
Expert

brm napísal:mackousko007.. a si skúsil zmerať teplotu vga..
1) bez ventilátora na accelere
2) ventilátor fúka do accelera na grafiku
3) ventilátor vyfukuje z accelera von z grafiky

?

:)
Graficku som zatazil v GTA4 pri izbovej teplote 23°C

1) len bocny ventilator v klude 38°C v zatazi max 43°C
2) v klude 36°C v zatazi 12Vcc ventilator max 41°C, 5Vcc ventilator max 42°C
3) v klude 37°C v zatazi netestovane

Davam sem nejake prilohy
Prílohy
12Vcc na Ventilatore
12Vcc na Ventilatore
5Vcc na Ventilatore
5Vcc na Ventilatore
Ventilator na Acceleri bol vypnuty zapnuty bol len bocny ventilator.
Ventilator na Acceleri bol vypnuty zapnuty bol len bocny ventilator.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Čiže ten ventilátor na accelere podľa mňa máš úplne zbytočne..

;)
mackousko007
Expert
Expert

Uvidim potom neskor ked graficku pretaktujem ci sa tam oplati zostat.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ako som pisal.. ten vetrak na accelere by mal väcsiu efektivitu ak fuka do grafiky :wink:
mackousko007
Expert
Expert

...

Šu-Do napísal:ako som pisal.. ten vetrak na accelere by mal väcsiu efektivitu ak fuka do grafiky :wink:
Dal som ho tak ako si hovoril a teploty su napisane vyzsie. Teraz taktujem Pentium 4 640 3,2Ghz na 3,95Ghz a testujem v ORTHOS tak som zvedavy ako dopadnem.

//autoeditácia príspevku ( 17 Jan 2009, 22:39 )
Posielam vysledok po hodine zataze voltaz som zvysil o 0,1V z 3,2Ghz na 3,95Ghz. Myslim, ze by sa dalo s toho vytiahnut viacej ake je prierazne napätie pre Pentium 4 3,2Ghz 640. Niekde som cital ze 1,55V je to pravda?
Prílohy
PretaktovaniePC.JPG
Napísať odpoveď