Maturita

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Retne
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Retne »

NO ja maturujem tiez tento rok, idem z Aj (A), Sj (B), M (B), Inf (B), celkovo sa velmi neucim, ale mam strach z Literatury, je toho kvantum a cele tri roky som sa tomu velmi nevenoval a teraz je toho kusa viacej... Tak dufam ze to dam, len uz tretieho juna chcem byt vo francuzsku a neplanujem sa vracat v septembri...
NumBer_One
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NumBer_One »

neviem ci ste to uz preberali, necital som cele ale chcem sa opytat ci je to nazoaj taka veda zmaturovat? Jedni vravia ze je to strasne tazke, ini zase tvrdia, ze to zalezi od poroty a vraj uz len z toho, ze si tam a nieco vypotis ti prejst daju :? Mate nejake take skusenosti? :)
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Vigor: Keď tú frázu zoberem z mojej strany, tak to bolo naozaj tak...ale tiež mi vždy nebolo všetko jedno...Ale keď to občas porovnám z vysokou, tak maturita bola naozaj prechádzka ružovou záhradou...

//NumBer_One: Závisí od komisie, školy a predošlých výsledkov a šťastia...asi tak...
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

aj dement zvladne ked sa bude cez akademicky svedomite snazit
Retne
Darca
Darca

Sagittarius napísal:Ale keď to občas porovnám z vysokou, tak maturita bola naozaj prechádzka ružovou záhradou....
To je take porovnavanie ako keby som porovnaval gympel s vyskou... :?

mi-chau: :lol:
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Písomných sa absolútne nebojím pretože tam v podstate o nič nejde a podľa ukážok čo som videl to musí spraviť aj absolútny idiot. Citujem nášho slovenčinára: "Písomná maturita zo SJL je spravená tak aby zmaturovala aj inteligentnejšia opica".. :) Okrem toho aj tak je podstaný výsledok ústnych pred ktorými mám vačší rešpekt. Čo sa týka našej prípravy v škole na maturitu tak z ANJ máme prebratých asi 10 tém, z FRJ asi 6, akurát MAT ideme celkom v normálnom tempe.. Ale celkovo si myslím že keď človek vie jazyk tak po tej niekoľko minútovej príprave sa to dá zvládnuť aj bez ťažkej prípravy aj keď ťažšie.. Ale na písomné sa celkom teším, predsa len trochu adrenalínu neuškodí :)
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

MAT-A
SJ-B
AJ-B
ITS-A (informacne a telekomunikacne systemy)
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

mi-chau napísal:aj dement zvladne ked sa bude cez akademicky svedomite snazit
s tym musim jednoznacne suhlasit :)

maturoval som pred 2 rokmi zo SJ (B), AJ (B), MAT (A), INF (B) a GEOG (A) - najviac som mal respekt (nie strach!) pred SJ a AJ, ale nakoniec to boli predmety ako ostatne - trosku sme pokecali s ucitelmi a sem-tam bola aj haluz :) napr na literature som mal otazku "Slovenska drama po roku 1945" a boli tam vypisany nejaky autori...okrem tych znamych (Lasica, Satinsky, Stepka) tam boli aj taki o ktorcyh sa mi ani nic nemarilo (tusim Zvon a ostatnych si nepamatam) tak som ich menoval "pan Zvon" a podobne :lol:

cez akademicky som sa ucil prakticky len literaturu - chcel som si pozriet este pascal, ale zhodou okolnosti mi akurat vyhorela maticna...
z AJ som si raz precital tie temy z knihy "Nova maturita z AJ" a v pohode som dal na 2...a to som este na polroka skoro prepadol :oops: aj ked je pravda, ze tomu som sa venoval aj priebezne...
GEOG - tam nebolo nic specialne..dost veci som si pamatal z hodin + na vacsinu stacilo mat vseobecny prehlad...
MAT - tu nebolo o com..moja domena..nikdy som sa to neucil...

takze asi takto - mili maturanti, nemate sa coho bat :) ucitelia vas len nadarmo strasia...ale v kazdom pripade drzim palce :)
good luck
Retne
Darca
Darca

Inac nemate niekto testy maturitne z matematiky, z minulych rokov, ra by som si ich presiel a mam len acko aj becko z minuleho roka... :)
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Retne napísal:Inac nemate niekto testy maturitne z matematiky, z minulych rokov, ra by som si ich presiel a mam len acko aj becko z minuleho roka... :)
na lamkach to mas medzi ebookmi.ja som si odtial stiahol dost uzitocnych veci
Sparrow
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Sparrow »

jin napísal:Na tej komenského to takisto bolo aj minulý rok - že sa má brať podľa priemeru, ale nakoniec ajtak boli normálne príjmačky. Inak okrem tej Trnavy sa zrejme vidíme na oboch ďalejmenovaných školách :wink:
Minuly rok na pravnickej fakulte UK boli od zaciatku prijmacky na zaklade vysledkov testov, zostavenych zo zbierky okruhu otazok. Tento novy system (ne)prijimacich skusok zaviedli az tento rok a menit sa na nom uz nic nebude. Mozes si to overit aj na oficialnej stranke Praf UK :arrow: http://www.flaw.uniba.sk/index.php?id=2089
Hipollita
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Hipollita »

waa matura....hej, ja idem z tychto predmetov:
Sj, Aj, Mat, Nos :))
Najviac sa bojim matiky.... :?
sembron
Novice
Novice

Príspevok od používateľa sembron »

Mám prefotené a zároveň vypracované otázky zo slovenského a anglického jazyka.Bližšie info na mojom ICQ: 293 776 881
stanulik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stanulik »

tesim sa na maturu z jedno jedineho dovodu... ze potom bude koniec :) a dlhe prazdniny :-D

ja idem maturovat z Sj, Nj, M a INF :) ... mam respekt akurat z ustnej casti Nj :-) a kustik zo SJ :-D
stanulik
Light Professional
Light Professional

zhanam test z matematiky z minulorocnej matury...a mozu byt aj testy z inych rokoch..neviete kde by som nasiel ?
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

joj tak vam zavidim,zopakoval by som si to bola to malina, i ked som mal v gatiach dost nasrate, zavidime vam, prazdniny po mature bolo to naj v zivote, 4 mesiace volna.......a este stav psychickeho uvolnenia, mne ta euforia trvala do augusta, mozno preto som si to tak uzil, trochu sa poucte ale inak si uzivajte, maturitny rocnik je to naj co moze byt ak je dobra parta
Godfather
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Godfather »

ROKI49 napísal:joj tak vam zavidim,zopakoval by som si to bola to malina, i ked som mal v gatiach dost nasrate, zavidime vam, prazdniny po mature bolo to naj v zivote, 4 mesiace volna.......a este stav psychickeho uvolnenia, mne ta euforia trvala do augusta, mozno preto som si to tak uzil, trochu sa poucte ale inak si uzivajte, maturitny rocnik je to naj co moze byt ak je dobra parta
jj svata pravda .... ak sa aspon trochu seriozne k tomu postavite a primerane sa poucite tak neni problem a uvidite ako vam ucitelia budu pomahat a ten pocit po poslednej skuske .....kraaaasaaa ... zavidim to ..cel by som to prezit znova vychutnajte si jedno z najkrajsich obdobi vasho zivota :wink:
stanulik
Light Professional
Light Professional

na buduci pondelok ma caka generalna skuska z matematiky... heh bude sranda :-D

tak co nemate nikto minulorocne maturitne zadania z matiky a z nemciny ??
sliaCan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sliaCan »

stanulik napísal:na buduci pondelok ma caka generalna skuska z matematiky... heh bude sranda :-D

tak co nemate nikto minulorocne maturitne zadania z matiky a z nemciny ??
http://www.statpedu.sk/buxus/generate_p ... age_id=315
Vankisss
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Vankisss »

no ja maturujem z neminy ,sloviny,odborne predmety, a prax odbor doprava
Napísať odpoveď