Max. 60 Hz na monitore?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
tomek00
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Max. 60 Hz na monitore?

Príspevok od používateľa tomek00 »

Zdravim, mam problem, mam notebook a monitor sa mi da nastavit maximalne na 60 Hz. Je to dost malo a chcel by som viac ale v nastaveniach sa mi ine ako 60 neda nastavit, tak ze ci sa neda s tym nieco robit, nainstalovat nejake ovladace alebo nieco podobne.. budem vdacny ak niekto poradite, diky..
vypis z dxdiag... Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5450 @ 1,66GHz (2CPUs), 2046MB RAM, NVIDIA GeForce 8400M GS
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

monitor da 60hz niektore aj 75 to je normalne
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

tomaxx_199 napísal:ked nejde tak to asi nepodporuje
pocuj svoje retardovane prispevky si setri na ine forum okej ?

k teme 60hz je na lcd monitoroch normalna hodnota a nepreavuje sa blikanim ako na crt monitoroch bud kludny je to okej :wink:
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Viac ako 60Hz nenajdes bezne ani u klasickych LCD monitorov, len par vyvolenych kuskov ma 100Hz a viac. Toboz este u notebookov. Je to hardverovo dane, a nijak to nezmenis, ani ovladacmi ani softverom. Jedine cim to vies oklamat je, vypnut v ovladacoch/hre vertikalnu synchronizaciu, a bude ti tak ukazovat na displeji kludne tych vytuzenych 100Hz, avsak to je len udaj, ktory ukazuje obnovovaciu frekvenciu na vystupe z grafickej karty - displej stale bude mat realnych 60Hz. Navyse s vypnutou Vsync. bude dochadzat k rozpadavaniu hran pri prudsom pohybe v hre - sposobene je to tym, ze z vystupu ide viac snimkov ako displej zvlada zobrazit, a tak vykresluje aj tzv. medzisnimky.

U notebookov je skorej iny syndrom, ktory by ma sral viac ako obnovovacia frekvencia - horsia odozva obrazu a horsie pozorovacie uhly.
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

daco ti nejde ze to chces menit? ved 60hz na lcd je normalne niektore vytiahnu aj 75 napr. moj. je nastaveny na 60hz ale neviem ako sa mi podarilo dat 75hz.

//autoeditácia príspevku ( 05 Aug 2009, 19:23 )
cORP. napísal:pocuj svoje retardovane prispevky si setri na ine forum okej ?

k teme 60hz je na lcd monitoroch normalna hodnota a nepreavuje sa blikanim ako na crt monitoroch bud kludny je to okej :wink:
napisal som to iste co ty. len to ze ty si to napisal blbsie :roll: ako keby autor temy nechapal. jak ty
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

este si mohol napisat o aky monitor ide :) co ak mas lcd ktory zvladne aj viac ako 60hz ? :D
tomek00
Light Professional
Light Professional

mne ide len o to ze (vraj) cim vyssia obnovovacia frekvencia tym mensia zataz na oci ak sa na obraz pozera clovek dlhsie no ..
mam tam len 60 Hz maximum, vlastne inu moznost ani nemam..

kedze neviem ako by som zistil blizsie info o svojom monitore, tak ukazem cely notebook :) .. Tu
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

btw vobec som si neuvedomil ze ide o notebook :oops:

k teme: ak mas spravne nainstalovane ovladace a mozes nastavit najviac 60Hz tak to je asi maximum co je ako uz bolo spomenute normalne pri lcd...napr. LCD na 60Hz je porovnatelne s CRT na 85Hz...(to ber naozaj iba ako priklad) este by som skusil ine rozlisenie.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Pri LCD nejde vôbec o frekvenciu monitora. To, že čím vyššia frekvencia, tým menšia záťaž na oči, platilo u CRT monitoroch. Proste celý systém vytvárania obrazu je tam iný. LCD šetria oči viac. Takže sa neboj, horšie pre oči ako CRT to určite nie je.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

inymi slovami, laicky povedane - u CRT prebieha vzdy obnova celeho obrazu naraz, teda po celej ploche, co sa prejavuje blikanim (cim je frekvencia vyssia, je blikanie nerozoznatelnejsie)

U LCD sa meni len farba toho bodu, u ktoreho sa udiala zmena. Na to, aby si mal sancu postrehnut frekvenciu, by sa vsetky body museli vypnut a zapnut - kedze len plynulo zmenia farbu, tak nemas sancu spozorovat to.

a ked uz sme pri tom setreni oci - v jednom aj v druhom pripade pozeras do "lampy", takze aby sa dalo hovorit o setrnosti LCD displeja, musel by si vypnut podsvietenie (ktore inak tiez blika, len je to dostatocne vysoka frekvencia na to, aby si to spozoroval), ale bez toho by si prd videl :)
tomek00
Light Professional
Light Professional

ok, tak diky vsetkym za nazory a rady..
BlackRa1n
Star
Star

Príspevok od používateľa BlackRa1n »

moj LCD brimax 17 palcov ma 75 hz ale to je jedno :oops:
Dye