Max. 60 Hz na monitore?
Max. 60 Hz na monitore?
Zdravim, mam problem, mam notebook a monitor sa mi da nastavit maximalne na 60 Hz. Je to dost malo a chcel by som viac ale v nastaveniach sa mi ine ako 60 neda nastavit, tak ze ci sa neda s tym nieco robit, nainstalovat nejake ovladace alebo nieco podobne.. budem vdacny ak niekto poradite, diky..
vypis z dxdiag... Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5450 @ 1,66GHz (2CPUs), 2046MB RAM, NVIDIA GeForce 8400M GS
vypis z dxdiag... Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5450 @ 1,66GHz (2CPUs), 2046MB RAM, NVIDIA GeForce 8400M GS
-
tomaxx_199
Medium Professional
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
pocuj svoje retardovane prispevky si setri na ine forum okej ?tomaxx_199 napísal:ked nejde tak to asi nepodporuje
k teme 60hz je na lcd monitoroch normalna hodnota a nepreavuje sa blikanim ako na crt monitoroch bud kludny je to okej
Viac ako 60Hz nenajdes bezne ani u klasickych LCD monitorov, len par vyvolenych kuskov ma 100Hz a viac. Toboz este u notebookov. Je to hardverovo dane, a nijak to nezmenis, ani ovladacmi ani softverom. Jedine cim to vies oklamat je, vypnut v ovladacoch/hre vertikalnu synchronizaciu, a bude ti tak ukazovat na displeji kludne tych vytuzenych 100Hz, avsak to je len udaj, ktory ukazuje obnovovaciu frekvenciu na vystupe z grafickej karty - displej stale bude mat realnych 60Hz. Navyse s vypnutou Vsync. bude dochadzat k rozpadavaniu hran pri prudsom pohybe v hre - sposobene je to tym, ze z vystupu ide viac snimkov ako displej zvlada zobrazit, a tak vykresluje aj tzv. medzisnimky.
U notebookov je skorej iny syndrom, ktory by ma sral viac ako obnovovacia frekvencia - horsia odozva obrazu a horsie pozorovacie uhly.
U notebookov je skorej iny syndrom, ktory by ma sral viac ako obnovovacia frekvencia - horsia odozva obrazu a horsie pozorovacie uhly.
-
tomaxx_199
Medium Professional
daco ti nejde ze to chces menit? ved 60hz na lcd je normalne niektore vytiahnu aj 75 napr. moj. je nastaveny na 60hz ale neviem ako sa mi podarilo dat 75hz.
//autoeditácia príspevku ( 05 Aug 2009, 19:23 )
ako keby autor temy nechapal. jak ty
//autoeditácia príspevku ( 05 Aug 2009, 19:23 )
napisal som to iste co ty. len to ze ty si to napisal blbsiecORP. napísal:pocuj svoje retardovane prispevky si setri na ine forum okej ?
k teme 60hz je na lcd monitoroch normalna hodnota a nepreavuje sa blikanim ako na crt monitoroch bud kludny je to okej
mne ide len o to ze (vraj) cim vyssia obnovovacia frekvencia tym mensia zataz na oci ak sa na obraz pozera clovek dlhsie no ..
mam tam len 60 Hz maximum, vlastne inu moznost ani nemam..
kedze neviem ako by som zistil blizsie info o svojom monitore, tak ukazem cely notebook
.. Tu
mam tam len 60 Hz maximum, vlastne inu moznost ani nemam..
kedze neviem ako by som zistil blizsie info o svojom monitore, tak ukazem cely notebook
-
Pigesko
King
btw vobec som si neuvedomil ze ide o notebook 
k teme: ak mas spravne nainstalovane ovladace a mozes nastavit najviac 60Hz tak to je asi maximum co je ako uz bolo spomenute normalne pri lcd...napr. LCD na 60Hz je porovnatelne s CRT na 85Hz...(to ber naozaj iba ako priklad) este by som skusil ine rozlisenie.
k teme: ak mas spravne nainstalovane ovladace a mozes nastavit najviac 60Hz tak to je asi maximum co je ako uz bolo spomenute normalne pri lcd...napr. LCD na 60Hz je porovnatelne s CRT na 85Hz...(to ber naozaj iba ako priklad) este by som skusil ine rozlisenie.
inymi slovami, laicky povedane - u CRT prebieha vzdy obnova celeho obrazu naraz, teda po celej ploche, co sa prejavuje blikanim (cim je frekvencia vyssia, je blikanie nerozoznatelnejsie)
U LCD sa meni len farba toho bodu, u ktoreho sa udiala zmena. Na to, aby si mal sancu postrehnut frekvenciu, by sa vsetky body museli vypnut a zapnut - kedze len plynulo zmenia farbu, tak nemas sancu spozorovat to.
a ked uz sme pri tom setreni oci - v jednom aj v druhom pripade pozeras do "lampy", takze aby sa dalo hovorit o setrnosti LCD displeja, musel by si vypnut podsvietenie (ktore inak tiez blika, len je to dostatocne vysoka frekvencia na to, aby si to spozoroval), ale bez toho by si prd videl
U LCD sa meni len farba toho bodu, u ktoreho sa udiala zmena. Na to, aby si mal sancu postrehnut frekvenciu, by sa vsetky body museli vypnut a zapnut - kedze len plynulo zmenia farbu, tak nemas sancu spozorovat to.
a ked uz sme pri tom setreni oci - v jednom aj v druhom pripade pozeras do "lampy", takze aby sa dalo hovorit o setrnosti LCD displeja, musel by si vypnut podsvietenie (ktore inak tiez blika, len je to dostatocne vysoka frekvencia na to, aby si to spozoroval), ale bez toho by si prd videl
-
hornblower
Light Professional