Káva má aj
[Blog] MC Donald
Re: [Blog] MC Donald
Toto tu fakt nemá zmysel diskutovať, ľuďom ako Son-Goku chýba schopnosť argumentácie a vôbec pochopenia textu.
Káva má aj
aj
. Keď sa príde na nejaký
/
, tak sa o tom napíše a nebude sa tam spomínať aj to opačné. Ty tomuto nevieš pochopiť ?
Káva má aj
stalej je to o tom ze nic nie je zdrave tak ako vyzera.aj taka zelenina nie je stopro zdrava pokial ju nehnojis prirodnym hnojidlom.raz som prechadzal okolo pola a to polievali snad mocovinou alebo cim.mozeme zacat jest to co si vypestujeme ale stale na nu posobi vplyv ako smog.jest musim a chuti mi mäso a ci kedze si ho peciem na oleji alebo masti je asi jedno.jeden mekac tyzdenne mi nepomoze k tomu ze zomrem o tyzden.a rubiki,hughito,emphramko pijete?tvrde,pivo,vino alebo taka cigaretka abo vodna?
No ja nefajčím, asi 10x do roka mám vodnú a na pivo s kamarátmi chodím.
Neviem prečo sa stále uberáš tým smerom čo všetko je nezdravé. To že je veľa vecí nezdravých je jasné každému ale skôr tu ide o niaký taky fenomén fast food stravníkov posledné roky a veľa s nich je práve McD stravníkov a to pravidelných.
Keď si dáš v takom podniku hambáč a zaleješ to kolou tak príjmeš toľko cukru čo človek 20-30 rokov dozadu neprijal za týždeň. Možno kúsok preháňam ale niesom daľeko od pravdy.
Neviem prečo sa stále uberáš tým smerom čo všetko je nezdravé. To že je veľa vecí nezdravých je jasné každému ale skôr tu ide o niaký taky fenomén fast food stravníkov posledné roky a veľa s nich je práve McD stravníkov a to pravidelných.
Keď si dáš v takom podniku hambáč a zaleješ to kolou tak príjmeš toľko cukru čo človek 20-30 rokov dozadu neprijal za týždeň. Možno kúsok preháňam ale niesom daľeko od pravdy.
mocovina a hnoj, je to najlepsie cim sa pole moze hnojit, samozrejme pokial do krav nepchali chemikalie a nedopovali ich steroidmi a hormonami....
a je dost podstatny rozdiel, ked take kuracie prsia doslova utopis v oleji, oni tym olejom nasiaknu a ty to potom zjes...ako ked si platok kuracich prs hodis na teflonovu panvicu a pridas par kvapiek olivoveho oleja...
a to maso co davaju v mcdonalde do burgerov sa snad ani neda nazvat masom...isty cas som hovoril, ze do tych burgerov aj potkany pomelu, ale to som im este lichotil...pretoze ked nechas normalne maso odstat 24hodin na izbovej teplote, tak uz sa ti pokazi...si nevidel tie testy mcdonald burgerov? kde mesiace a roky nechali to maso len tak stat v teple...a po rokoch ten burger vobec nezhnil, ani plesen na nom nebola...len sa trochu vysusil ako sa z neho odparila voda...
a je dost podstatny rozdiel, ked take kuracie prsia doslova utopis v oleji, oni tym olejom nasiaknu a ty to potom zjes...ako ked si platok kuracich prs hodis na teflonovu panvicu a pridas par kvapiek olivoveho oleja...
a to maso co davaju v mcdonalde do burgerov sa snad ani neda nazvat masom...isty cas som hovoril, ze do tych burgerov aj potkany pomelu, ale to som im este lichotil...pretoze ked nechas normalne maso odstat 24hodin na izbovej teplote, tak uz sa ti pokazi...si nevidel tie testy mcdonald burgerov? kde mesiace a roky nechali to maso len tak stat v teple...a po rokoch ten burger vobec nezhnil, ani plesen na nom nebola...len sa trochu vysusil ako sa z neho odparila voda...
co je horsie raz do tyzdna jeden mekac+hranolky+milkshake alebo raz do tyzdna 3 velke piva,pol flase vodky a nato vyfajcit 5 cigariet?jeme co nam chuti a mne ten mekac chuti co uz.dam si richmana,dam si bagetu kebab ci sa najem u vietnamca.videl som ako robil pred mojimi ocami kari.tolko soli a oleja ale predsa mi to chutilo.ja sa uz na to pozeram tak ze dnes povedat o niecom ze je zdrave je nezmysel.mozno bio ale neviem akym procesom presli tie potraviny.
Keď vychádzaš z takýchto nezmyselných záverov, tak je jasné, že o tom moc nevieš.ja sa uz na to pozeram tak ze dnes povedat o niecom ze je zdrave je nezmysel.
Čo sa týka mňa nefajčím a pijem raz za dva/tri mesiace. Pivko si dám tak priemerom raz za mesiac. Ale to s tým nemá nič spoločné - opäť sa snažíš implicitne ospravedlniť negatívny jav javom takisto negatívnym.
hughito ale neni v tom kus pravdy? ovocie postriekané chemikáliami proti škodcom a plesni, mlieko s konzervačnými látkami, mäso z kureniec pchanými steroidmi, geneticky modifikované obilie a ryža... čo sa dá ešte označiť ako "zdravá potravina" ?
SonGoku preboha co ma spolocne alkoholizmus s tym, ze sa TY nezdravo stravujes ??? pokial sa snazis ospravedlnit to, ze sa nezdravo stravujes tak, ze "vsak aj ini neziju zdravo a skodia si", tak mozno taketo ospravedlnovanie funguje v ramci tvojej psychiky, ale garantujem ti, ze tvoje telo tym neoklames, a skor ci neskor si ta nezdrave stravovanie a jedenie mastnych vysmazanych jedal najde, tak ako viac ako polovicu vsetkych mrtvych Slovakov v sucasnosti, kedze vacsina Slovakov umiera na nasledky civilizacnych chorob spojenych s nezdravou stravou a sedavym zivotnym stylom...
Sú aj bio výrobky z ekologických chovov, ale aj tá steroidová kura aspoň zhnije, resp. sa pokazí.
Toto je zúfalé relativizovanie z vašej strany. Niet žiadnych pochýb o tom, že je x potravín (produktov) zdravších ako produkty z MCD.
Toto je zúfalé relativizovanie z vašej strany. Niet žiadnych pochýb o tom, že je x potravín (produktov) zdravších ako produkty z MCD.
hughito súhlasím že je to relativizovanie, ale určite nie zúfalé. vziať jedného výrobcu potravín a ukazovať naň prstom ako strašne je nezdravý a pritom ignorovať všetkých ostatných výrobcov potravín a ich nezdravé produkty je dosť jednostranné, nezdá sa ti?
raz do tyzdna je podla vas nezdravo zit ty si jaky mudrlant no tak nam nezdravo zijucim daj vediet co sa patri jest.ephramko napísal:SonGoku preboha co ma spolocne alkoholizmus s tym, ze sa TY nezdravo stravujes ??? pokial sa snazis ospravedlnit to, ze sa nezdravo stravujes tak, ze "vsak aj ini neziju zdravo a skodia si", tak mozno taketo ospravedlnovanie funguje v ramci tvojej psychiky, ale garantujem ti, ze tvoje telo tym neoklames, a skor ci neskor si ta nezdrave stravovanie a jedenie mastnych vysmazanych jedal najde, tak ako viac ako polovicu vsetkych mrtvych Slovakov v sucasnosti, kedze vacsina Slovakov umiera na nasledky civilizacnych chorob spojenych s nezdravou stravou a sedavym zivotnym stylom...
a ako sa stravujes zbytok tyzdna??? ved si sam povedal, ze zdrava strava je podla teba draha...a mastne smazene ti chuti...tak urcite zbytok tyzdna tvoje stravovanie nebude zdrave, dalej to budu polotovary, tucne, mastne, smazene jedla...a to nemusis navstevovat ani Mcdonald...
ephramko píšeš akoby tvoj jedálny lístok bol diametrálne odlišný od jeho (alebo môjho). ty sa určite takýmto jedlám oblúkom vyhýbaš a ješ iba sójové klíčky s čerstvo nadojeným kozím mliekom, však?
zbytok tyzdna jem to co mam navari.nejake to maso plus zemiaky alebo ryza,poliavka,polotovary nejem robis zavery za ktore kritizujes ake vtipne,ak dostanem spravim si prazenicu s cibulou a kecupom.a je tam olej.obcas si spravim chleba s paradajkou.no ja neviem co mam jest teda co je spravna vyziva?ephramko napísal:a ako sa stravujes zbytok tyzdna??? ved si sam povedal, ze zdrava strava je podla teba draha...a mastne smazene ti chuti...tak urcite zbytok tyzdna tvoje stravovanie nebude zdrave, dalej to budu polotovary, tucne, mastne, smazene jedla...a to nemusis navstevovat ani Mcdonald...
Ako sa volá táto téma ?silmarill napísal:hughito súhlasím že je to relativizovanie, ale určite nie zúfalé. vziať jedného výrobcu potravín a ukazovať naň prstom ako strašne je nezdravý a pritom ignorovať všetkých ostatných výrobcov potravín a ich nezdravé produkty je dosť jednostranné, nezdá sa ti?
silmarill ja sa tu nestaviam do role nejakeho guru zdravej vyzivy, ide mi to to, ze ma strasne rozculuje, ked si precitam prispevok ako "kto sme my, ze mozeme hovorit, ze je mcdonald nezdravy, odkial to my mozeme vediet"...a podobne debilne nazory, ja neviem ci SonGoku to robi len preto, aby vzdy mohol nejakemu nazoru oponovat a mal tak "svoj nazor" alebo mcdonald obhajuje preto, lebo je jednoducho sprosty...myslim, ze to, ze je jedlo z mcdonaldu nezdrave vie vacsina ludi, ked nejaku hmotu, ktoru nazvu hranolkami alebo masom utopis v litroch oleja a presolis, tak to nebude nic zdrave...hlavne, ked sa to "jedlo" rozklada pomalsie ako igelitova taska...
ano aj mne chutia nezdrave jedla, ano chuti mi aj mcdonald...nezdrave jedla byvaju casto velmi dobre, pretoze do nich pridaju plno chemickych latok, ktore znasobuju chut...v mcdonalde som naposledy jedol niekedy v maji, mam tu vyhodu, ze mi nechuti hovadzina ani bravcove maso, takze sa vyhnem reznom a podobnym veciam tzv. utopencom v oleji alebo klobaskam, parkom a pastetam..jedavam hlavne kuracie prsia a ryby, a to maso si vsetko pripravujem sam, sam si pripravujem marinady a korenia...a potom to vacsinou jem s ryzou alebo cestovinami, snazim sa si vlastne jedlo nosit aj do prace alebo do skoly, ale nie vzdy to ide, a ked je proste malo casu tak aj ja som odkazany na nejaku bagetu...kazdy den pijem salku zeleneho a cierneho caju, kava mi nechuti a specializujem sa hlavne na taliansku kuchynu, snazim sa jest hlavne celozrnne peciva...
vacsina ludi, si mysli, ze zdrave jedla su drahe alebo nechutia dobre, ale to podla mna vobec nie je pravda...staci sa naucit varit tak, aby aj to zdrave jedlo a zelenina chutili dobre a ked si prepocitate naklady za ten polotovar alebo bagetu a porovnate ich s cenou surovin, ktore vas vyjdu na uvarenie zdraveho jedla, tak to vyjde prinajmensom narovnako...
najviac sa zabavam na ludoch co chodia do mcdonaldu kvoli salatu...to su fakt riadni blbci, taky salat ako z Mc ti dokazem vyrobit do 5minut a za zlomok ceny...a podla mna by to dokazal kazdi, staci sa to naucit...
pri nakupovani nepozerajte len na cenu, ale skuste si precitat aj tie male pismenka vzadu, ze co ten tovar naozaj obsahuje...mna raz dost sokovalo, ked som zistil, ze aj do obycajneho sacku s korenim...napr. bazalka...kupite si susenu bazalku, tak si myslite ze v tom sacku je len bazalka, ale castokrat nie je...ja som napriklad nasiel, ze tam bola bazalka a glutaman sodny...na co do pekla pridavaju aj tam glutaman sodny ??? ...je to zvyraznovac chuti a dnes ho pridavaju naozaj skoro vsade, ked ho uz musia pridat aj do susenej bazalky, tak evidentne ta bazalka nechutila velmi dobre, alebo bola stara...
videl som jeden australsky dokument, kde sa zamerali na glutaman sodny, robili test na detoch...dali im umelinovy dzus s glutamanom a cerstvo odstaveny pomaranc...a deti mali povedat, ktory dzus chuti lepsie...hadajte ktory vyhral ???
pritom glutaman sodny sa dava do suvislosti s poruchami pozornosti, potivostou, nervozitou, rakovinou hrubeho creva, nespavostou...
nastastie v supermarketoch najdete aj tovary, kde nie je glutaman (aj bazalku kde je naozaj len bazalka), staci si z tej velkej ponuky tovarov rovnakeho druhu proste vybrat a citat citat citat...to co je vzadu napisane mini pismenkami...
ano aj mne chutia nezdrave jedla, ano chuti mi aj mcdonald...nezdrave jedla byvaju casto velmi dobre, pretoze do nich pridaju plno chemickych latok, ktore znasobuju chut...v mcdonalde som naposledy jedol niekedy v maji, mam tu vyhodu, ze mi nechuti hovadzina ani bravcove maso, takze sa vyhnem reznom a podobnym veciam tzv. utopencom v oleji alebo klobaskam, parkom a pastetam..jedavam hlavne kuracie prsia a ryby, a to maso si vsetko pripravujem sam, sam si pripravujem marinady a korenia...a potom to vacsinou jem s ryzou alebo cestovinami, snazim sa si vlastne jedlo nosit aj do prace alebo do skoly, ale nie vzdy to ide, a ked je proste malo casu tak aj ja som odkazany na nejaku bagetu...kazdy den pijem salku zeleneho a cierneho caju, kava mi nechuti a specializujem sa hlavne na taliansku kuchynu, snazim sa jest hlavne celozrnne peciva...
vacsina ludi, si mysli, ze zdrave jedla su drahe alebo nechutia dobre, ale to podla mna vobec nie je pravda...staci sa naucit varit tak, aby aj to zdrave jedlo a zelenina chutili dobre a ked si prepocitate naklady za ten polotovar alebo bagetu a porovnate ich s cenou surovin, ktore vas vyjdu na uvarenie zdraveho jedla, tak to vyjde prinajmensom narovnako...
najviac sa zabavam na ludoch co chodia do mcdonaldu kvoli salatu...to su fakt riadni blbci, taky salat ako z Mc ti dokazem vyrobit do 5minut a za zlomok ceny...a podla mna by to dokazal kazdi, staci sa to naucit...
pri nakupovani nepozerajte len na cenu, ale skuste si precitat aj tie male pismenka vzadu, ze co ten tovar naozaj obsahuje...mna raz dost sokovalo, ked som zistil, ze aj do obycajneho sacku s korenim...napr. bazalka...kupite si susenu bazalku, tak si myslite ze v tom sacku je len bazalka, ale castokrat nie je...ja som napriklad nasiel, ze tam bola bazalka a glutaman sodny...na co do pekla pridavaju aj tam glutaman sodny ??? ...je to zvyraznovac chuti a dnes ho pridavaju naozaj skoro vsade, ked ho uz musia pridat aj do susenej bazalky, tak evidentne ta bazalka nechutila velmi dobre, alebo bola stara...
videl som jeden australsky dokument, kde sa zamerali na glutaman sodny, robili test na detoch...dali im umelinovy dzus s glutamanom a cerstvo odstaveny pomaranc...a deti mali povedat, ktory dzus chuti lepsie...hadajte ktory vyhral ???
pritom glutaman sodny sa dava do suvislosti s poruchami pozornosti, potivostou, nervozitou, rakovinou hrubeho creva, nespavostou...
nastastie v supermarketoch najdete aj tovary, kde nie je glutaman (aj bazalku kde je naozaj len bazalka), staci si z tej velkej ponuky tovarov rovnakeho druhu proste vybrat a citat citat citat...to co je vzadu napisane mini pismenkami...
nuz mi blbci si jedlo z domu nosit nemozeme lebo nemame tam mikrovlnku..no ale to sme opet doma..mikrovlnka.nejaki "vedci" vyhlasili ze jedlo zohriate z mikrovlnky skodi..tak co nam blbcom zostava len sa pobrat do restiky a zjest to vyprazane jedlo.
mas plno zdravych jedal, ktore ta nasytia a su chutne aj studene...
nech sa paci mozes pisat.ak sa ti chce ovsem
nie som kucharka do vrecka, takze recepty ti tu vypisovat nebudem a na co aj ? vravis, ze jes v restauraciach, fastfoofoch a vari ti mama...cize varit pravdepodobne nevies...takze tie moje jedla by si si aj tak nepripravil...
a pokial by ta nejake recepty aj podrobne postupy pripravy zaujimali, tak mas internet aj google...staci hladat...
a pokial by ta nejake recepty aj podrobne postupy pripravy zaujimali, tak mas internet aj google...staci hladat...