[Blog] MC Donald

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: [Blog] MC Donald

Príspevok od používateľa hughito »

moosha: Ale to neznamená, že tie problémy ešte nemôžu prísť. Telo si pamätá.

iWin:
pretoze neni dobre ani prehnane zdravo zit
:shock: Ako to zdôvodníš ?
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...pretože to hraničí s fanatizmom...a fanatizmus obvykle nič dobré neprinesie...treba nájsť tú správnu rovnováhu...
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

fanatizmus je podľa mňa dobrovoľné vegánstvo, nie nejaký prehnane zdravý životný štýl...
hughito
Redeemer
Redeemer

Prečo by to mal byť fanatizmus?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...a prečo nie?...
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Vegánstvo je aj podľa mňa už moc, ešte vegetariánov chápem ale vegán to už je fakt trošku fanatizmus. Hlavne taký čo sa s ním stane zo dňa na deň....

Ja poznám chalana čo mäso obmedzuje ale nieje vegetarián. Je ho trebárs len 3x za mesiac a osobne si nepametám že by bol chorý, takže strava dokáže spraviť veľa.

A k výroku že neni dobre prehnane zdravo žiť... ono to je od zvyku, keď je niekto zvyknutý na jedenie vyprážaného jedla 2x denne tak je pre neho problém akosi začať žiť zdravo ale keď je niekto zvyknutý na zdravú stravu tak nemusí rozmýšlať čo jesť aby jedol zdravšie pretože pre neho to je normálka a McD je pre neho skôr obrovská výnimka.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

mozno mas torcha pravdu, ale zase nemozes to porovnavat s nabozenskym fanatizmom. Ked sa spytas vegana, preco sa tak stravuje, tak ti vo vacsine pripadov odpovie, lebo je to zdrave, alebo z etickych dovodov a nezacne ti do ruky pchat letaky a presviedcat ta, ze maz okamzite zacat s tym aj ty a ake je tofu zdrave a to co jes ty, su len same sracky.
Pokial mas do cinenia s nabozenskym fanatikom, to uz je chora posadnutost, kde sa ti snazi neoblomne natlct do hlavy cele svoje nabozenstvo a dostat ta na "svoju" stranu. Tkay clovek je doslova neprijemny a otravny pre cele svoje okolie, cely jeho zivot, myslenie, proste vsetko sa toci len okolo viery.
O veganovi mozno ani nevies, ze je vegan, kym mu nepozeras do taniera. :)

//k teme: ja tiez zijem mozno pre niekoho prehnane zdravo, ale k mcdonaldovi obcas tiez skocim, hlavne odkedy maju v menu veggieburger. Ten si obcas dam s hranolkami, ale to je asi tak vsetko.
Ked tam niekto berie svoje deti pravidelne na obed alebo veceru, tak bud nema svoje deti rad alebo ma IQ pod hranicou normalu
hughito
Redeemer
Redeemer

Dôkazové bremeno je na tom, čo niečo tvrdí. Takže, prečo by to mal byť fanatizmus ? Ja takých ľudí poznám, sú uvedomelí, vedia prečo to robia, majú to zdôvodnené a sú spokojní.

Tak sa pýtam, prečo by to mal byť fanatizmus ? Akosi mám pocit, že ľudia zvyknú len niečo plácnuť a jednoducho to nevedia zdôvodniť.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Ja poznam dost veganov a su to uplne normali ludia, nikomu to nevnucuju a dokazu sa bavit s ludmi, ktori jedia maso a vajcia.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...fanatizmus je, ak niečo preháňaš...ak to zdravé stravovanie preháňaš, je to fanatizmus...
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Podobny priklad je, ked pocuvas len isty druh hudby a akukolvek inu odmietas, lebo pre teba je len metal alebo len trance pocuvatelny. Alebo ked sa niekto oblieka len do nike alebo praday, od hlavy az po paty a inu znacku ani za svet. To iste je aj veganstvo. Je to skor forma zivotneho stylu, aj ked to mozno trochu zavana fanatizmom.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...inak sa mi zdá, že niektorí celkom nerozumejú významu slova "pravidelne" a zamieňajú si ho s významom slova "často"...
hughito
Redeemer
Redeemer

Grim napísal:...fanatizmus je, ak niečo preháňaš...ak to zdravé stravovanie preháňaš, je to fanatizmus...
Myslíš, že pre nich to je preháňanie ? Fanatizmus by bol, keby sa napríklad odmietali rozprávať s ľuďmi, ktorí mäso jedia, alebo by nimi pohŕdali, viď:

Kód: Vybrať všetko

Fanatizmus je krajný stupeň oddanosti nejakej myšlienke alebo veci, založený na slepej viere v správnosť svojich názorov a činov. Sprevádza ho neznášanlivosť voči inému presvedčeniu a názorom, neschopnosť zaujať kritický postoj k sebe a svojim skutkom
Vegáni toto vôbec nespĺňajú.

A navyše, vo vegánstve nejde iba o zdravý životný štýl, resp. stravovanie, ide primárne o postoj k zvieratám.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Grim napísal:...fanatizmus je, ak niečo preháňaš...ak to zdravé stravovanie preháňaš, je to fanatizmus...
ak niekto fajci 5 cigariet denne = fajciar
ak 2 skatulky denne = fanatik
ak niekto utrie prah raz za tyzden = cistotny
ak kazdy den = fanatik
ak niekto sedi pravidelne hod. na zachode s novinami v ruke = zachodovy fanatik :D

//a vsak dobre, nech si je kazdy, co chce, aj tak sme uz dlho mimo temy, lebo veganstvo a McDonald nemaju moc spolocneho
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...nie, zle si to pochopila, alebo to naschvál prekrúcaš...ja viem, že chápeš, čo som tým chcel povedať, ale ak by si náhodou nechápala, tak ti to vysvetlím...ak niekto prehnane obhajuje fajčenie a fajčiarov, je to fanatik...neviem, či to utieranie prachu možno brať ako fanatizmus, ale možno áno (skôr si myslím, že pôjde o nejakú psychickú vadu)...
hughito
Redeemer
Redeemer

Grim: Aspoň uznaj, že na vegánstve nič fanatického nie je.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...čoooo?...tak to teda neuznám :-D ...a aké je daľšie štádium? Je vegetarián, potom vegán...a potom?...
hughito
Redeemer
Redeemer

Niečo ešte je... :D

Uznať to nemusíš, ale argumenty pre tvoje tvrdenie nemáš.

Vegán kľudne môže povedať, že si fanatik ty, lebo sa dobrovoľne stravuješ nezdravo, navyše, si na to hrdý. :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ale napíš mi čo...ako sa to volá? Ultravegán?...ja niesom fanatik, ja nikoho nenútim, aby sa stravoval podobne ako ja...nieje treba, všetci v mojom okolí sa podobne stravujú dobrovoľne... :-D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

ja by som skor povedal, ze
"ak niekto sedi pravidelne hod. na zachode s novinami v ruke" = zacpa, vysledok zleho stravovania... :mrgreen:
Napísať odpoveď